keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

TÄNNE HALUAN ÄKKIÄ UUDESTAAN!

Tukholman vierailun voi tehdä niinkin, että ei mene ollenkaan varsinaiseen keskustaan, vaan pyörii vaan satama-alueella, kuten me teimme.

Kauempana näkyvät kauniit rakennukset ja hämärtyvä ilta olisivat kyllä vetäneet puoleensa, mutta risteilymatkalla kun olimme, oli vain tyydyttävä kuvaamaan niitä näkymiä joita laivalaiturin lähistöllä oli.

Satamassa oli muitakin risteilyaluksia kuin omamme. Kuvan isompi laiva on M/S Birka, jolla risteilimme tammikuussa ja täytyy kyllä sanoa, että se oli hienompi laiva kuin se jolla nyt olimme matkassa ja  ruokakin oli aivan eri luokkaa.

Etualalla kuvassa näkyy vanha Birger Jarl-laiva joka joskus on risteillyt mm.Turun ja Tukholman välillä.
Vaikka laivamme näytti varsin tyhjältä, niin kun sieltä poistuttiin Tukholmaan satamassa, niin kovin hitaasti poistuminen sujui, joten kyllä sitä väkeä kuitenkin melkoisesti taisi laivalla olla.

Olin jo hytin ikkunasta katsellut maisemia ja sormia syyhytti päästä kuvaamaan hiukan ja jaloittelemaan ulkoilmassa. Meillä oli kolmisen tuntia aikaa olla maissa ennen kuin laiva lähtisi takaisin.


Minulla oli kameraan hankittuna uusi objektiivi ja kameralaukku ja ne olivat tietysti nyt mukana. 
Tuonne ylös olisi haluttu mennä, mutta reitti oli   monen mutkan takana, joten käveltiin vain alempana. 


Laivan liikkuessa hytin harmaan ikkunan läpi oli pakko napata myös muutama kuva. 

Näitä lauttoja ei voi välttyä näkemästä aina kun kuvia tai filmejä Tukholmasta näytetään. 
Tänne on päästävä mitä pikimmin uudestaan ja silloin liikutaankin keskustassa. Toivomuksena olisi vielä, että ainakin yhden yön voisimme viettää hotellissa ja vierailu tulisi sitä myöten hiukan pidemmäksi.


Mainitsin tuolla aikaisemmin, että olen ostanut kameraani uuden objektiivin ja kameralaukun ja seuraavassa postauksessa aionkin esitellä ne.

 Eli jos sinulla on Olympus Pen Lite-kamera, mutta kiva laukku siihen puuttuu, niin käypä blogissani lähipäivinä!

12 kommenttia:

 1. Täällä ollaan pyöritty uuden kameran kanssa ja harjoitellaan täysin uudenlaisia juttuja :) Tosi kivaa ja oon superinnoissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä nähdä minkälaisia kuvia saat aikaiseksi!

   Poista
 2. Tästä jutusta tuli mieleeni, kun kerran Helsingistä lähdettiin risteilylle ja ystäväni ja inä tietysti kipaisimme Tukholmaan. Tiukille otti ajan puolesta ja kun tulimme takaisin laivamme paikalla olikin joku ihan muu alus.... omamme oli vauhtanut toiseen kohtaan satamassa ja sitten vasta rouville kiire tuli..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella paniikkinne tuossa kohtaa. Minäkin kyselin koko ajan kelloa, vaikka meillä oli runsaasti aikaa ja liikuimme vaan ihan satama-alueen lähellä. Eikä meidän laivamme muuttanut edes paikkaa!

   Poista
 3. Tukholma on ihana! Mä olin nuorena pari vuotta laivoilla töissä ja ihanaa hengata Tukholmassa joka toinen päivä. Ei enää tullut mentyä niinkään siihen ydinkeskustaan tai vanhaan kaupunkiin. Mä tykkään Söderistä ja nykyisin suuntaan aina Zetasiin, vaikka vähän pitääkin matkustaa :) Keskustan liepeillä on vaikka mitä kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ollaan asuttu vuosikymmenet parin tunnin matkan päässä Tukholmasta, mutta ei olla sinne "ehditty" kuin pari kertaa. Mutta nyt ollaan päätetty että käydään useammin.

   Poista
 4. Niin tuttuja paikkoja.
  Ollaan seilattu 50 vuoden ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinä sitten tosiaan tunnet nämä seudut! Kohta minäkin tunnen Tukholmaa hiukan paremmin, toivottavasti.

   Poista
 5. Tuttuja maisemia! Tukhomlma on mukava kaupunki ja tuntuu, että tunnen sen paremmin ja olen siellä useammin käynyt kuin omassa pääkaupungissamme.
  T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavia näkymiä on jo laivasta kaupunkia lähestyttäessä. Kuten sanottu, niin meidän on tullut käytyä vaan muutaman kerran. No, ei ole Helsinkikään kovin tuttu ja hieno paikka sekin.

   Poista
 6. Kivalle kuulostaa matkanne ja kauniita kuvia olet ottanut matkalta!
  Tukholma on kaunis kaupunki.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän olisi halunnut ehtiä kuvia ottamaan, mutta ehkä ensi kerralla sitten.
   Oikein hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista