lauantai 25. maaliskuuta 2017

HELPPOA VAI VAIKEAA; KESÄAIKA?

MUKAVAA LAUANTAITA!


Kaunista on täksi päiväksi luvattu ja lupaavalta näyttää.

Täällä mökillä aamuaurinko paistaa rantaan, meri on vapaa jäistä, mutta mahtavat jäälohkarekasat ovat edelleen korkeina vesirajassa.

Kesää kohti mennään ja yöllä on taas aika siirtää kelloja kesään päin, eli yhdellä tunnilla eteenpäin.

Minä tosin hajamielisyyksissäni jo pari päivää sitten mietin, että kesäaikaan siirtyminen kävikin tänä vuonna melkeinpä huomaamattomasti, kun en ollut ollenkaan reagoinut siihen että iltaisin olisi kesäajan myötä valoisaa pidempään, vaikka kesäaikaa oltiin jo muutama päivä eletty.


Siihen rakas puolisoni sitten tokaisi, että eipä ihme, kun vielä ei olla kesäaikaan siirryttykään.

Itse olin kuvitellut, että työelämän aikatauluista poisjääminen oli varmaan tehnyt siirtymisen niin huomaamattomaksi.

On tämä eläkkeellä olo huoletonta, kun yksi viikko sinne tai tänne ei elämää paljon hetkauta.
Oli miten oli, niin huomisaamu on tunnin kauemmin pimeä kuin tämän päivän aamu, mutta illalla saamme vastaavasti nauttia valoisuudesta tunnin pidempään.


TUOTTAAKO SINULLE KESÄAIKAAN SIIRTYMINEN VAIKEUKSIA, VAI SUJUUKO SE MELKEIN HUOMAAMATTA, NIIN KUIN MINULLE KÄVI?18 kommenttia:

 1. Siis en voi sietää tuota kellojen siirtelyä!!! Muutenkin huono- ja aamu-unisena en vaan yhtään tykkää...nytkään vaikka aamuisin ei ole kiire minnekkään..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan turhalta se kyllä tuntuu, vaikka mulla ei ihmeempiä vaikeuksia siitä koidukaan.

   Poista
 2. Kellojen siirtäminen on aivan älytöntä, varsinkin kun lapset vielä pari vuotta sitten heräsivät 5:ltä. Olen kuullut myös, että vanhuksilla menee kaikki ruoka-ajat ja muut sekaisin. Ihan turhaa holhousta. Mukavaa viikonloppua Kristiina. 💙💙💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten ja vanhusten päivärytmiin sillä saattaakin olla harmillista vaikutusta.
   Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin!

   Poista
 3. Edellisten kanssa olen täysin samaa mieltä. Yhtään en tykkää, vaikkei se nyt vaikeuksia niin kauheasti tuota, mutta turhaa työtä kyllä. Onhan sillä tutkittu olevan myös haittaa terveydelle. En tunne enkä tiedä yhtään ihmistä, joka hihkuisi jess, siirretään taas kelloja. Hienoa on tietysti tuo, ettei tarvitse niin välittää, ollaanko jo siirrytty kesäaikaan vai ei 😊
  Oikein keväistä viikonloppua sinne mökille! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä taida montaakaan sellaista ihmistä löytyä joka tuosta kellojen siirtämisestä tykkäisi.
   Keväinen päivä on takana ja toivotaan samanlaista jatkossa niin tänne kuin sinnekin.

   Poista
 4. Vaikeaa on tuohon kesäaikaan siirtyminen. Syksyllä siirto sujuu ihan hyvin. En edes tiennyt, että nyt jo siirrellään kelloja. En tykkää koko touhusta. Mukavaa viikonloppua, Kristiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kovin samanmielisiä olette kaikki :) Lopetetaan siis moinen turhanpäiväinen touhu!
   Oikein kivaa viikonlopun jatkoa sinullekin.

   Poista
 5. Näin keväisin siirtyminen on ihan ok. Olen herännyt jo aika aikaisin useita viikkoja, joten herään joka tapauksessa, kun valo alkaa kajastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhä aiemmin valoisiksi muuttuvat aamut herättävät minutkin entistä aiemmin on kellot sitten siirretty tai ei. Nyt saadaan jonkin aikaa elää hiukan pimeämmissä aamuissa kun kelloja siirretään eteenpäin.

   Poista
 6. Minusta kellojen siirtäminen tuntuu turhalle vaikkei se omaan elämään vaikutakkaan. En ole työelämän taakse jätettyäni laittanut kelloa montaakaan kertaa soimaan:) Tosin aamuvirkkuna herään aikaisin aamukahvin keittoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin minun kirjoittamaani on kommenttisi, eikä vaikuta minunkaan elämääni mitenkään tämä kellojen siirtäminen.

   Poista
 7. Näin päin kellon siirtäminen sopii mulle. Illalla tulee valvottua hieman pidempään, mahdanko tehdä tänään enkat ja pysyä hereillä kympin uutisiin asti, hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa en voi sanoa itsestäni. Nyt kun kellot on siirretty näyttää kello varttia yli kahdeksan ja olen jo ihan väsynyt. "Oikeastihan" kello on vasta vartin yli seitsemän. Ei kai kuitenkaan ihan vielä voi mennä nukkumaan?

   Poista
 8. Eipä juuri vaikuta, mutta tiedän monia joilla rytmit menevät täysin sekaisin. Minulle tunti sinne tänne ei juuri muuta omaa vuorokausirytmiä. Suurin huoli, että muistaa siirtää ne kellot, jotka eivät automaattisesti sitä tee. Mukavaa viikkoa. Toivottavasti saadaan nauttia auringosta, vaikka lupailevat talven paluuta.

  VastaaPoista
 9. Epävakaista on kevään sää. Tultiin juuri mökille, kun kaupungissa oli niin lämmintä ettei haluttanut sisällä olla. Täällä mökillä olisi haravoimista ja vaikka mitä, mutta ilma on tosi kylmä kun mereltä tuulee navakasti. Että se siitä lämpöisestä kevätpäivästä.

  VastaaPoista
 10. Heti, jos joku keksii yhdenkin hyvän asian, joka kesäaikaan siirtymisestä seuraa, olen valmis harkitsemaan mielipiteeni muuttamista, mutta kyllä se on mun mielestä niin kertakaikkisen turha keksintö kuin olla voi. Etenkin kun tulee justiin siihen aikaan, kun illat alkaa muutenkin valoistua. Tuntuu vaan entistä pahemmalta syksyllä taas se päivän ennenaikainen pimeneminen.

  Yleensä mulla kestää tosi kauan sopeutua, mutta tänä aamuna meni ihmeen kivuttomasti, kun oltiin viime viikko lomalla ja siellä tuli nukuttua niin hyvin, että tuli aamuisin herättyä aikaisemmin kuin työaamuina ikinä. Ja ihan virkeänä. Joten meni nyt tää ensimmäinen työaamukin siinä sivussa ihan huomaamatta, vaikka hyvät yöunet jäikin sinne lomalle ja alkoi taas tuttu moneen kertaan heräily.

  Mutta ihanaa, kun ilmassa on jo lämmin henkäys, eikä enää liukasta missään. Sai kaivaa pyörän tallista ja pyöräillä ekan kerran töihin. Tuuli vaan pöllyttää katupölyä ikävästi. Jokakeväinen riesa.

  PS. Jos sulla oli kesäaika viikon etuajassa, niin itse mokasin eilen kääntämällä kelloja varmuuden vuoksi kaksi kertaa eteenpäin :). Olin jo 8 jälkeen menossa nukkumaankin ja kiukuttelin sitä, mutta onneksi mies oli fiksumpi ja kertoi, mitä kello oikeasti on.

  Tyyniä aurinkokelejä toivottelen sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että edes lomalla sait kunnolla nukuttua. Minäkin pyöräilin eilen ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Viime vuosina on pyöräily jäänyt tosi vähiin ja parin kaatumisen jälkeen olen tullut tosi araksi pyöräilyn suhteen. Onneksi ei sentään pahemmin ole käynyt.
   Toivottavasti sinun sisäinen kellosi asettuu pikkuhiljaa oikeaan aikaan ja oikein kivoja pyöräilyilmoja sinulle!

   Poista