lauantai 18. helmikuuta 2017

VOISIKO SITÄ MUUTTAA KOKONAAN MÖKILLE?
 Ihania kevättalven päiviä eletään. Vai voiko tätä enää kutsua kevättalveksi, kun talvista ei luonnossa ole mikään. 
No, ehkä tuo pieni lumivalli veden rajassa muistuttaa talvesta ja jäinen pinta merellä. Ystävä muuten kommentoi facebookissa tätä kuvaa kertomalla luistelleensa juuri tänään tuolla jäällä mökkimme ohi. Voi noita huimapäitä! Minua ei saisi jäälle millään, mutta on se varmaan hieno tunne kun viilettää auringonpaisteessa kiiltävällä jäällä huimaa vauhtia. 
Maalla ei lunta paljoa ole. Pari pientä länttiä pihalla,mutta muualla nurmikko melkeinpä viheriöi. 

Kasvihuone lämmittelee auringossa ja siellä sisällä olikin jo ihan lämmintä. Odotan jo kärsimättömästi, että pääsen kuokkimaan kukkapenkkejä ja tutkailemaan ovatko kaikki kasvit selvinneet hengissä talvesta. 

Blogeissa olen jo huomannut että innokkaimmat tutkailevat jo siemenluetteloita ja minuunkin tarttui innostus käydä jonain päivänä katsomassa minkälaista tarjontaa kaupoissa on.
Aurinko laski taas tämänkin kauniin päivän päätteeksi eikä sitä näkymää väsy koskaan katsomaan.

Mökissä valot tuikkivat kutsuvasti illan hämärtyessä. Terassi ei ole parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta kun kaikki on niin paljasta ja ulkohuonekalutkin on pinottu tänne suojaan mahdollisilta tuiskuilta ja myrskyiltä. 
Vaikka ne tähän kuvaan eivät näy, niin naapurimökilläkin palavat valot. Mukavalta tuntuu kun ympärillä on muutakin kuin vain sysimusta luonto. Välillä houkuttaisi sekin ajatus, että hiukan kohennettaisi mökin varustetasoa, esim. vesivessalla ja muutettaisi tänne kokonaan, mutta tuo pimeys ja yksinäisyys kuitenkin on saanut meidät toistaiseksi luopumaan ajatuksesta.


Mitä sinä ajattelet, voisitko muuttaa mökille kokonaan?

     💙Krisse


12 kommenttia:

 1. Upeita kuvia jälleen kerran - ja älä huoli, ensi viikolla saattaa talvi takaisin vielä tulla;)
  Ja ei - en voisi kuvitella asuvani mökillä. Kaikki muu maailma vaan olisi liian kaukana.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enpä välittäisi mistän talvikelistä enää. Mökillä asumisessa olisi puolensa, mutta niin on kaupungissakin. Mökillä nautimme ihanasta luonnosta, linnunlaulusta ja rauhasta ja keskikaupungilla asumisessa siitä, että joka paikkaan on vain lyhyt kävelymatka.

   Poista
 2. Niin hienoja kuvia. En tiedä voisinko, taidan olla liian levoton, mutta en sano ei, koskaan ei tiedä, sillä mökillä sielu lepää. <3 Ihanaa sunnuntaita Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Levottomuutta on täälläkin havaittavissa. Mökin ja kaupungin väliä matkustetaan melkeinpä päivittäin, mutta sittenkin.....
   Oikein hyvää sunnuntaipäivää sinullekin.

   Poista
 3. Kyllä, voisin hyvin muuttaa mökille. Olen itseasiassa haaveillut siitä jo pidemmän aikaa. Vain lasten koulut ja meidän aikuisten työpaikat pitävät meidät poissa möksältä. Teillä, onnekkailla on nyt mahdollisuus puntaroida mökille muuttoa ihan tosissanne. Eläkkeellä vain taivas on rajana unelmien toteuttamisen suhteen! Kun näitä kuvia katselee ymmärrän niin hyvin miksi kaupunkielämä jää kakkoseksi. Merimaisemassa on jotain niin rauhoittavaa.

  Aurinkoisia kevätpäiviä teille molemmille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin niin ihana mökkipaikka, etten ollenkaan ihmettele että voisit sinne muuttaakin ihan kokonaan asumaan. Lasten kanssa asiasta tulee toki hankalampaa.Ihan kauhean vakavasti emme mekään asiaa ole ajatelleet, mutta kyllä se mielessä ja puheissa aina silloin tällöin käy. Ja jos naapurustossa olisi useampia mökille pysyvästi muuttaneita, niin uskon että mekin sen tekisimme. Täältä ei kuitenkaan ole Maarianhaminaan kuin runsas parikymmentä kilometriä, joten missään ihan korvessa ei oltaisi.

   Poista
 4. Voi, voisin ...todellakin voisin muutta noihin maisemiin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin - aina välillä, mutta pimeinä myrskyisinä iltoina olen sitten taas tyytyväinen siihen että varsinainen koti on kaupungissa😊

   Poista
 5. Vaikea kysymys. Omalta kohdaltani sanoisin, että missään en sen mieluummin asuisi kuin meren äärellä, luonnon rauhassa, mutta....
  liian kaukana se ei silti saisi olla palveluista ja pimeimpään vuodenaikaan voisi ehkä hieman alkaa ahdistamaan. En tiedä, pitäisi päästä nimenomaan talviaikaan kokeilemaan, niin sitten vasta voisi varmuudella tietää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuin minun suustani on kommenttisi.

   Poista
 6. Olemme miettineet, että kunhan eläkepäivät joskus koittavat, saattaisimme vaikka asuakin mökillä. Toisaalta todella, todella kaukana kaikesta ja kun naapuristakaan ei loista ikkunasta valoa, enpä tiedä sittenkään. Tosin koko lapsuuteni ja nuoruuteni olen maalla asunut ja tottunut tuollaiseen elämään. Nyt kuitenkin tuntuu syyspimeällä jotenkin turvallisemmalta päästä taas ihmisten ilmoille kotiin tultaessa. Vähän on kaksipiippuinen juttu.
  Ihanat nuo sinisen sävyiset kuvasi!
  Oikein mukavaa maanantaipäivää 😊T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä siinä on, että ihan ainoana mökillä asuvana perheenä ei tunnu kivalta, vaan juuri tuo lähistöllä olevien talojen ikkunoista tuikkiva valo saa heti olon tuntumaan turvallisemmalta. Ja sitäkin jo tässä iässä pakostakin ajattelee, että jos jää yksin, niin ei varmaan haluaisi pimeään vuodenaikaan tuolla mökillä yksin olla.
   Hienoa uuden viikon alkua sinullekin!

   Poista