keskiviikko 15. helmikuuta 2017

TÄSTÄ TULEE VIELÄ VIIDAKKO
Meillä on eletty useampi vuosi melkein ilman viherkasveja. Vain pari kaktusta on ollut olohuoneen ikkunalla. Nyt ne olivat kasvaneet niin rumiksi, että luovuin niistä.

Niiden tilalle kaipasin "oikeita" viherkasveja ja ostin muutama kuukausi sitten rahapuun ja yhden toisen, jonka nimeä en muista.

Se toinen oli kasvanut jo niin tuuheaksi ja suureksi, että ajattelin sen haluavan tulla jaetuksi. Jaoin sen kolmeen osaan ja istutin taimet uuteen multaan. Nyt odotan että niistä kasvaa muhkeat viherkasvit antamaan sellaista viidakkomaista tunnelmaa olohuoneeseemme.
Keittiön ikkunalla minulla on muutama saint paulia ja yhden niistä jaoin myös. Nyt se näyttää aika reppanalta, mutta uskon sen innostuvan kasvuun rehevässä mullassa.

Meillä on se kukkien kannalta huono juttu, niin kuin varmaan monellakin, että ikkunalaudan alla hehkuu lämpöpatteri ja sehän ei ole kukkien viihtyvyyden kannalta ollenkaan hyvä asia.
Ylimääräisiä kukkavarsia jäi vaikka kuinka, mutta niitä en säästänyt. 
Rahapuun olen onnistunut saamaan pysymään hengissä, kun olen antanut vaan tosi niukasti vettä. Tosin vaikeuksia on hillitä kastelua; sitähän neuvotaan kastelemaan vain noin kerran kuukaudessa!

Kaivoin sen ylös mullasta ja juurakon ympärillä oli kuiva, melko tiivis multapaakku. Rapsuttelin hiukan tuota kuivaa multaa pois ja sitten istutin kukan uuteen multaan. Koska sillä oli ennestään sopivan kokoinen ruukku, niin se sai jäädä entiseen ruukkuun.
Ikkunalautamme ovat myös sen verran kapeat, että vähänkään suurempi kasvi ei mahdu ikkunalle. Pähkäilimme leveämpien ikkunalautojen laittoa, mutta sitten taas verhot olisivat laskeutuneet huonosti.

Kätevä emäntä sai idean!

Jos makuuhuoneen yöpöydät laittaisi vastakkain ruokapöydän ja ikkunalaudan väliin, niin niiden avulla saisi ikkunalautaa levennettyä niin että isommatkin kasvit mahtuisivat.
Vaativan sisustajan silmään tämä ratkaisu ei ehkä ole hyvä, mutta meidän mielestämme ei näyttänyt kovinkaan pahalta. J, joka yleensä ei siedä minkäänlaisia virityksiä, hyväksyi myös tämän ja niin yöpöydät saivat jäädä ainakin toistaiseksi olohuoneen ikkunan eteen. Laatikoihin voi laittaa vaikka servetit ja kynttilöitä ja hyllyillä on vielä tilaa vaikka lehdille.

Nyt sitten ei sängyn vieressä ole yöpöytiä, mutta pari ylimääräistä tuolia, jotka ovat seikkailleet milloin missäkin huoneessa, toimittavat nyt yöpöydän virkaa.

En nyt näytä koko näkymää tuosta yöpöytä-ikkunalautaviritelmästä, vaan annan teidän sulatella tätä. Ehkä, siis ehkä joskus, voin vielä näyttää miltä tuo yhdistelmä näyttää kauempaa katsottuna. Mutta varmaksi en lupaa. 
Nyt on tilaa kasvaa ja pikku hiljaa muuttuu ikkunan edusta vihreäksi keitaaksi, jos ei sitten kesällä nuupahda hoidon puutteessa kokonaan.
Kun katselee kaikenlaisia sisustusaiheisia lehtiä tai tv-ohjelmia, niin siellä näkyy nyt kattoon asti ulottuvia viherkasveja. 

Ihmettelen sitä, että onko niillä asunnoissa asuvilla kaikilla oikeat viherpeukalot, vai onko ne jättikokoiset viherkasvit olleet jo ostettaessa niin suuria?Saatko sinä viherkasvit viihtymään, vai unohdatko niiden hoidon?

10 kommenttia:

 1. Piankos noista viidakkotulmaa syntyy..:) Hieno idea tuo "kukkalauta" . Meilläkin on patterit, mutta eivät ole päällä, kun takalla ollaan lämmitetty nämä paritalvea, jotka tässä ollaan asuttu..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eipä aikaakaan kun valtava vihreys täyttää huoneen :) Kerrostalossa kun ei ole takkaa, niin patterit on pidettävä ainakin hiukan lämpiminä.

   Poista
 2. Kevään merkki on tuo viherkasvi-innostus. Nehän ovat nyt niin trendikkäitäkin. Meillä on nyt vain neljä orkideaa ja kaksi suurta viherkasvia. Toinen niistä, vuoripalmu, on kymmeniä vuosia vanha. Myös lohikäärmepuu on vanha, mutten tiedä sen ikää. Molemmat ovat niin helppohoitoisia, että tulevat toimeen oikeastaan itsestään altakasteluruukuissa. Olen kyllästynyt viherkasveihin ja pikkuhiljaa ne ovat huushollistamme hävinneet. Inhoan multien vaihtoa. Enpä niitä sitten vaihtelekaan, mutta hengissä pysyvät silti.
  Aurinkoista päivää! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin varmaan on merkki lähestyvästä keväästä. Mulla tuli kanssa jossain vaiheessa sellainen tunne, etten halunnut enää viherkasveja ja vuosia menikin melkein ilman niitä, mutta nyt taas niitä kaipaa. Ne antavat kuitenkin kodikkuutta ja viihtyisyyttä kotiin.
   Aurinko paistaa täällä ja toivottavasti sielläkin!

   Poista
 3. Minusta teidän ratkaisu on oikein näppärä :) Voi kun saisinkin viherkasvit viihtymään, mutta eipä ole sillä taidolla minua suotu. Tykkään kukista ja kasveista tosi paljon, mutta ehkä minun hoitotaidoissani olisi vähän kehitettävää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kivalta se levennetty ikkunalauta nyt vaikuttaa. Jos siihen ei ole tyytyväinen tai kyllästyy, niin se on sitten helppo jälkiä jättämättä purkaa. Noiden kasvien hoidossa tekee helposti virheitä ainakin kastelussa; joko kastelee liikaa tai liian vähän.

   Poista
 4. Mä niin haluisin viherkasveja meille, mutta jotenkin en osaa ostaa niitä ja varsinkaan kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein on niin että kun menee niitä ostamaan, niin tuntuu että valikoimaa on liian paljon, eikä osaa sitten päättää mitä valitsisi.

   Poista
 5. Ihania kuvia! Meillä on ihan mieletön viidakko viherkasveja. Välillä joku niistä delaa, mutta se on hyvä syy hankkia uusia tilalle. Enimmäkseen ne näyttäisivät kuitenkin pärjäävän, joten ehkä viherpeukaloni ei kuitenkaan ole ihan keskellä kämmentä.

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Varpuslintu. Meillä on vielä pitkä matka "viidakkoon", mutta pikku hiljaa, pikku hiljaa.

   Poista