tiistai 21. helmikuuta 2017

NYT TUNNEN ITSENI PETETYKSI
Muistatko kun kerroin jokin aika sitten, että olin eronnut blogiportaalista, johon olin muutaman vuoden ajan kuulunut? 


Kaikki tuntui silloin sujuvan hyvin, eikä minulla vieläkään olisi mitään huomautettavaa kyseisen portaalin toiminnasta, jos en olisi yhtenä päivänä muistanut, että minulle jäi sinne hiukan mainostuloja saamatta.

 Kyseessä ei ole suuri summa, koska blogissani ei kauhean paljon mainoksia ole ollutkaan, mutta päätin kuitenkin kysyä asiasta ja toivoin tietysti, että saisin ansaitsemani rahat itselleni.
Otin sähköpostilla yhteyttä kyseiseen portaaliin ja sainkin sieltä ystävällisen vastauksen meiliini. Asiaa luvattiin selvittää.

Jonkin ajan päästä sain vastauksen (huom. punaiset tekstit ovat heidän vastauksistaan) josta osa kuului näin:

"Selvitin asiaa ja kun mainostulo jää alle 100€, siltä peritään käsittelykulu 40€"


Ihmetykseni oli melkoinen, kun noin pienestä summasta menisi käsittelykuluja 40€. Kun siitä sitten vielä vähennetään verot, niin eipä taida olla vaivan arvoista verokorttia lähetellä. Tämä on kuulemma yleinen käytäntö. Verojen vähennyksen tietysti ymmärrän, mutta tuon käsittelykulun suuruus tuntuu käsittämättömältä.


Vastasin meiliin, että tarkoittaako hän todella, että tuosta summasta menisi noin suuri käsittelymaksu ja sanoin olevani erittäin pettynyt jos näin asia on.

Vastauksena oli pahoittelut siitä että koin tulleeni petetyksi.


"Palkkiot menevät maksuun verokortin ja tilinumeron ollessa meillä, mutta vastuu niiden toimittamisesta on bloggaajalla itsellään. Käsittelykulut kuitenkin menevät aina palkkion jäädessä alle 100€, mutta joskus niitä on saatu sovittua, jos palkkiota on pyydetty heti irtisanoutumisen yhteydessä, eikä tilitoimisto ole ehtinyt vielä poistamaan tietoja"


Eli jos olisin huomannut pyytää tuota kertynyttä rahasummaa heti irtisanoutumisen yhteydessä, olisin  välttynyt tuolta käsittelymaksulta. 

Silloin se ei tullut mieleeni, vaan vasta nyt muistin asian. Mielestäni hyvin tapoihin kuuluisi heidän puoleltaan se, että kun joku sanoo yhteistyön irti, niin siinä yhteydessä he kertovat kertyneen mainostulon suuruuden ja pyytävät vero-ja pankkitietoja.

Ilmoitin, että palkkiosumman kutistuessa noin pieneksi, en rupea verokorttia lähettämään vaan jätän asian sikseen.

Sen verran harmitti kuitenkin, että en voinut olla kirjoittamatta asiasta tänne blogiin. Ehkä joku toinen saa tästä apua jos ja kun aikoo erota kyseisestä yhteisöstä.


Onko jollain muulla vastaavia kokemuksia?

8 kommenttia:

 1. Voi ei! Varmasti harmittaa... toivottavasti tästä on jollekin toiselle hyötyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahallisesti ei suuri asia, mutta periaatteessa.

   Poista
 2. No voi harmi :( Kyllä minunkin mielestäni olisi kuulunut irtisanomisen yhteydessä mainita nuo mainostulot - outoa rahastusta :( Hyvä että toit epäkohdan esiin - tästä on varmasti hyötyä toisille.
  Silti mukavaa keskiviikkopäivää - meillä on pakkasta 15 astetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Tuntuu raivostuttavalta se, ettei kerrottu eroilmoituksen yhteydessä miten minun pitäisi toimia, vaan nyt vasta "liian myöhään" sanotaan että olisi pitänyt heti toimia! Toivon ettei muille käy samalla tavalla.
   Täällä tulee räntää ja tuuli on myrskyisän kova. Lämpötila plussan puolella.

   Poista
 3. Varmasti tunnet olosi huijatuksi! Kummallista toimintaa! Hyvä, että kerroit muille. Tuollaiset epäkohdat on aina hyvä ottaa esille.
  Kaikesta huolimatta hyvää pyrypäivää 😊T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota toimintaa en käsitä ollenkaan ja siksi halusin tämän tuoda esille.
   Täällä tuulee niin, että ikkunat natisevat. Toivottavasti kestävät!

   Poista
 4. No jopas on melkoiset kulut suhteessa palkkioon! Ja samaa mieltä olen siitä, että jos asiallisesti irtisanoutuu, niin portaalin puolelta olisi myös asiallista kertoa, kuinka siinä kohtaa kannattaa toimia, että saa sen, mitä itselle kuuluu.

  Mutta siis piti sanoa myös sitä, että onpa hienot kuvat! Erityisesti tuo toiseksi ylimmäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulut ovat minunkin mielestäni aivan suhteettomat tuohon palkkioon nähden. Ja asiallista toimintaa kuulutan heidänkin puoleltaan!
   Kiva että kuvani miellyttivät.

   Poista