keskiviikko 1. helmikuuta 2017

MITÄ SYNTYY KUN YHDISTETÄÄN SUKKA JA PATALAPPU?
Muutaman vuoden tauon jälkeen innostuin sukkien kudontaan, kun noita langanloppuja on kertynyt aika paljon. Tytär oli toivonut sukkia ja minulla aikaa ja halua sukan kutomisen aloittamiseen, joten ei kun tuumasta toimeen.


Mutta miten sitä sukkaa taas kudotaankaan?

Varsi vielä oli helppo kutoa ja tuntuikin siltä että haluaisinkin kutoa vain ja ainoastaan sukanvarsia. Onneksi oli vanhat ohjeet vielä tallella ja parin purkamisen jälkeen kantapääkin alkoi muodostua oikealla tavalla.

Kolmet sukkaparit kudoin ja niistä kahdet lähtee tyttärelle postissa. Neljättäkin paria aloitin, mutta jaksoin kutoa vain yhden pienen pienen sukan. Se on tosi pieni, eikä meidän suvussa ole enää ketään noin pienijalkaista. 
No ei tästä pikku sukasta mitään jalassa pidettävää ollut tarkoituskaan tulla, vaan näin yhdessä blogissa vastaavanlaisen pienen lapasen ja kun nyt sukkien valmistukseen olin päässyt sisälle, niin päätin kokeilla pienen sukan tekoa.  Se oli paljon hankalampaa kuin isomman sukan teko ja mittasuhteita jouduin miettimään aika kauan, mutta tulihan siitä lopuksi sukan näköinen.


Sukassa on virkattu nauha, joka päättyy minipatalappuun.


Mitä saadaan kun yhdistetään sukka ja patalappu?


Vinkin siihen sain TÄÄLTÄ.

Vinkissä oli patalapun sijasta jonkinlainen pampula, joten hiukan omaa designiakin käytin tähän, ettei ihan plagioinnista voida syyttää, heh.
Tällainen siitä sitten tuli, kirjanmerkki. Tein tuon nauhan sen verran pitkäksi, että se riittää isommankin kirjan väliin.

Kun alkuun olen päässyt, niin taitaa sukkia vielä syntyä useampikin pari; noita suurempia siis.


Tänään on ohjelmaa ihan riittämiin, kun ensin on entisten työkaverien (siis niiden jotka ovat jo eläkkeellä) kanssa kahvilatapaaminen ja illalla menen kudontakurssille, jossa mennee taas hermot pöytäliinan kuvion kanssa taistellessa.


Pidäthän peukkua että kuviot menevät kohdilleen!

24 kommenttia:

 1. Tuo on niin söpö, että oksat pois! Kässässä sujui vielä lapasen teko, mutta sukat ei, joten voin kuvitella miten vaikeaa on minisukan teko, mutta hieno tuli. <3

  Ihanaa päivää Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapaset tein minäkin koulussa, mutta enää en osaisi. Tai onhan niitä ohjeita saatavilla. Minisukkaa oli vähän hankala tehdä,kun tuntui että puikotkin olivat aivan liian pitkiä ja aina ne olivat tiellä.
   Hienoa iltaa sinullekin!

   Poista
 2. I love this idea for the book reading. I will follow now!

  Greetings from Bavaria

  My WATW: https://happy-hour-with-picts.blogspot.de/2017/01/wintersport.html

  VastaaPoista
 3. Suloinen kirjanmerkki :) Nyt kun olet sukkien kutomiseen innostunut, niin muistathan villasukkahaasteeni joulukuun alusta ;)
  Kivaa helmikuuta ja hauskaa iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Luin joskus sen haasteen, mutta pitääpä käydä uudestaan katsomassa. Oikein mukavaa helmikuun iltaa sinullekin <3

   Poista
 4. Hienoja villasukkia!
  Kiva kirjanmerkki idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Tulivat ne sitten aika pian valmiiksi kun sain juonen päästä kiinni! Kirjanmerkkiin idean sain Pieni Lintu-blogista.

   Poista
 5. Oot ollut ahkera! Kauniit sukat ja ihana kirjanmerkki :)

  VastaaPoista
 6. Totta että pienen sukan tai lapasen neulominen voi olla aika hankalaa. Meillä joskus tytär on halunnut nukelleen sukkia ja lapasia, ja niitä nyhertäessä on kyllä tullut nopeasti kaipuu isompien neuletöiden pariin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Helpompi on tehdä isoja, mutta pienet valmistuvat nopeasti.

   Poista
 7. Ein wunderschönes und einmalige Lesezeichen. Es gefällt mir sehr!
  Nur schade, dass ich den Text nicht verstehe!!! Ein Übersetzungsprogramm könnte da helfen! Vielleicht installierst Du ja eines. Es geht bei Blogspot ganz einfach!
  Alles Liebe
  Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nice that you found my blogg. I don`t speak German so I cannot translate my text for you.

   Poista
 8. Voi vitsit kuinka kiva tuo kirjanmerkki. Sellaisen voisi tehdä ja antaa ystävälle lahjaksi tulevana ystävänpäivänä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olikin kiva idea antaa tuollainen Ystävänpäivälahjaksi. Helppo ja nopea tehdä, mutta näyttää että tekijä on halunnut nähdä vähän vaivaa lahjan valmistamisessa.
   Samoin teille, oikein ihanaa helmikuista viikonloppua!

   Poista
 9. Sukan kutominen koukuttaa 😊Kauniita sukkia olet kutonut ja tuo kirjanmerkki on tosi söpö ja hauska idea.
  Hyvää viikonloppua! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin koukuttaa. Nyt löysin uuden mallin varren kuviointiin; näyttävä ja helppo toteuttaa!
   Hyvää viikonloppua!

   Poista