torstai 5. tammikuuta 2017

FLUNSSAN EHKÄISYYN INKIVÄÄRIJUOMA



Tämä inkiväärijuoma oli ihan itseltäkin unohtunut, mutta nyt pitää sitä taas valmistaa kun flunssa-aika jyllää.    


               INKIVÄÄRI-SHOTTI

200g inkivääriraastetta
1l vettä
1/2 dl hunajaa
2 sitruunan mehu
hyppysellinen kurkumaa
hyppysellinen cayennepippuria



 Inkivääriraastetta keitetään vedessä 20 min.

Siilataan pois inkiväärit ja lisätään sekaan hunaja, jonka jälkeen annetaan jäähtyä.

Lisätään sekaan sitruunamehu, kurkuma ja cayennepippuri.

Säilytetään jääkaapissa korkillisessa pullossa.


Nautitaan n. 1/2 dl päivässä.



Tujun makuinen juoma, jonka pitäisi auttaa pitämään flunssat loitolla.


MUKAVAA TORSTAITA SINULLE!


6 kommenttia:

  1. Muuten samasta juomasta kuulin pari päivää sitten, mutta siinä ei ollut kurkumaa, eikä cayennepippuria. Pitää kyllä kokeilla joskus, vaikka tämä "erä" on jo kärsitty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kurkuma ja cayennepippuri saattavat joidenkin mielestä maistua hiukan "oudoilta", mutta kun tätä otetaan niin pieni määrä kerralla, niin kyllä sen tosinainen kestää :)

      Poista
  2. Kiitos vinkistä ja kaikki apu tarveen ja vielä, kun vesikin pitää täällä Porvoossa keittää. Jännityksellä täällä edelleen peukut pystyssä teidän valmistujaisjuhlien suhteen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin teillä on tuo veden keittäminenkin riesana :(
      Nyt näyttää aika hyvältä sen suhteen, että juhliin päästään!

      Poista
  3. Kiitos vinkistä :) Mä oon juonut inkiväärivettä tässä viimeiset pari viikkoa. Täytyy kokeilla tätä shottia ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja paljonkon siis tästä satsista tulee? Ja kauan säilyy jääkaapissa?

      Poista