sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

HEINÄKUUN KUVAT

HEINÄKUU 2016

Taas meni kuukausi ja paljon ehdittiin heinäkuussa tehdä.Hieno kuukausi takana ja kauniista säästä on saatu nauttia.

Matkusteltu kotimaassa mm. Itä-Suomessa. Kotimatkalla katseltiin hiukan Helsinkiä ja siitä innostuttiin niin, että matka sinne on jo varattu elokuun puoleen väliin.

Kotisaarella on katsastettu kahviloita ja leikitty turistia.
Muutakin kesään kuuluvaa on tehty ja nyt vastaanotetaan elokuu ja sen pimenevät illat mielihyvällä. Kolmasosa kesästä on vielä jäljellä!

Pieni Lintu-blogissa lisää kollaasikuvia heinäkuusta.

MUKAVAA HEINÄKUUN VIIMEISTÄ PÄIVÄÄ!


lauantai 30. heinäkuuta 2016

MARKKINOILLA JA KIRPPIKSELLÄ

Ei tullut tänäänkään sitä kaivattua sadetta, vaikka luvattu oli. Mattopyykki odottaa, kun en arvannut tänäänkään ruveta pesemään niitä mahdollisen sateen vuoksi.

Lähdettiin maaseutuajelulle ja poikettiin iltapäiväkahville Kvarnbon kylään. Mustikkapiirakka jäätelöllä ja kahvin kera nautittuna oli maukasta. Kävimme tässä samassa paikassa eilenkin, silloin jäätelöllä lastenlasten kanssa, kun olimme Viikinkimarkkinoilla käyneet. Kahvila ja majatalo ovat aivan markkina-alueen vieressä.


Viikinkimarkkinat (klick) ovat jokavuotinen tapahtuma täällä Kvarnbossa, Saltvikissa.


Joka kerta kun olemme täällä käyneet, on ollut tosi helteinen ilma, niin eilenkin. Kansaa oli paikalla paljon ja savun tuoksu leijui ilmassa, kun avotulella valmistettiin ruokia.

Ääntä oli melkoisesti kun viikinkiasuiset esiintyjät esittivät ohjelmanumeroitaan.


Tien toisella puolella oli sitäkin rauhallisempaa, eivätkä lehmät tuntuneet häiriintyvän metelistä.

Markkina-alue ja kahvila ovat nyt jo lakkautetun entisen emäntäkoulun alueella. Paikalla toimii nyt Kvarnbo Gästhem.

Jatkoimme matkaa vielä parille kirppikselle ja ostimmekin toisesta ison peilin jollaista olemme mökille kaivanneet.


Mitä sinun päivääsi/viikonloppuusi on kuulunut?

torstai 28. heinäkuuta 2016

KAHDEKSANKYMMENEN METRIN PUDOTUS

Kolmen päivän Lappeenrannan reissusta jäi mieleen kesäisen pikkukaupungin tunnelma. Kierreltyä tuli kaupungin keskustassa ja kauppatorin vilinästä bongasin nämä iloisen väriset leijat.

Lauantaisella aamulenkillä keskustassa oli vielä varsin hiljaista, mutta päivällä turistit ja paikalliset väistelivät toisiaan näillä kaduilla. 


Paljon rakentamista oli käynnissä, joten mistään Prinsessa Ruususen (tai Prinsessa Armaadan) unessa uinuvasta kaupungista ei kuitenkaan ole kyse, ainakaan näin kesällä.

Rantaa lähestyessä kuljimme tämän kauniin Wanhan Kylpylän ohi. Kylpylä on perustettu v. 1870 ja siinä on nykyään kylpylän lisäksi ainakin hotellitoimintaa. Sisällä emme käyneet joten mitä muuta siellä mahdollisesti on ei ole tiedossani. Kaunis rakennus joka tapauksessa ja kovasti tällaisen taloja rakastavan mieleen.

Toisena päivänä Lappeenrantaan saapumisen jälkeen suuntasimme kulkumme laivalle, joka vei meidät Saimaan kanavan kautta Viipuriin. Viipurin vierailustamme voit lukea TÄÄLTÄ.

Kanavan pituus on 43km josta Suomen puolella on 23km ja Venäjältä vuokratulla alueella 20km. Kanavaväylän leveys on 34-55m ja syvyys 5,2m.

Saimaan ja Suomenlahden välinen korkeusero on n. 76m ja se on porrastettu kahdeksalla sululla.


Sulkujen putouskorkeus vaihtelee 5,5 metristä 12,7 metriin.
Sulkujen yläpäässä on nosto-laskuportti ja alapäässä porttipari. Porttien avulla säädellään sulun veden korkeutta, jolloin alus joko nousee tai laskee sulussa.

Suurin koko kanavasta kulkevilla aluksilla on: pituus 82,5m, leveys 12,6m, syväys 4,35m, maston korkeus vedenpinnasta 24,5m.

Saimaan kanavaa on rakennettu kolmessa vaiheessa, joista ensimmäinen 1800-luvun alussa. Viimeisen rakennusvaiheen jälkeen valmistuneen kanavan vihki käyttöön presidentti Urho Kekkonen v. 1968.

Tässä ollaan laskeutumassa alemmas ja hetki sitten vesiraja oli tuossa betonirakenteen ja luonnonkiven yhtymäkohdassa. Veden pinnan laskeminen ja nostaminen kävi uskomattoman nopeasti.

Kanavan "pohjalla" ollessa laivan täytti hämäryys ja ikkunoista näkyi vain betoniseinä, joka hetki sitten oli ollut veden peittämä.

Tuo 43km:n matka kanavan läpi kesti n. kuusi tuntia yhteen suuntaan, eli laivalla matkustettiin koko päivä. Kolme tuntia kierreltiin Viipuria ja illalla oli mukava palata hotelliin.

Jos olet aikeissa tehdä saman risteilyn, niin huomioithan sen, että matkalla tarvitaan passi, mutta ei viisumia. Tarkempia tietoja saat SAIMAA TRAVELista.

Kanavaristeilyn jälkeisenä päivänä ehdimme vielä kierrellä Lappeenrannan kauniita rantamaisemia.

Katukuvassa näkyy monenlaisia kirkkoja: kullalla koristeltuja ja yksinkertaisempia, kummatkin hienoja omalla tavallaan.

Ihania vanhoja puutaloja kivijalkakauppoineen.

Ruusun terälehdet peittivät tietä joka vei paviljongille, joka oli koristeltu kukkasin, ilmapalloin ja valkoisin verhoin. Täällä on  monet vihkiparit kuvattu.
Lappeenrannan vanha kaupunki perustettiin v. 1649 ja se syntyi tänne Linnoitusniemeen. Tänä päivänä alueella on museoita, näyttelyitä, ravintoloita ja kahviloita, sekä erilaisia tapahtumia ja pikku putiikkeja.

Rannassa on veneitä laidasta laitaan. Tämän komeuden perässä liehui Sveitsin lippu.Linnoituksen lähellä on elokuun loppuun asti nähtävillä toinen toistaan komeampia hiekkaveistoksia. Tänä vuonna teemana on keskiajan ritarilinnat. Eipä kaivannut eteläisempien maiden lämpöön kun täällä hiekalla kierteli helteisessä säässä.

Kävimme myös lähistöllä katsomassa Lappeenrannan Kesäteatterissa Uuden Iloisen Teatterin esittämän "Melkoisia muskettisotureita"-näytelmän. Se olikin nautinnollista katsottavaa ja erityisesti pitää antaa suuret plussat ja aplodit Puntti Valtosen kauniille, sydäntä koskettavalle lauluesitykselle.Toki tuli ruokailtua Prinsessa Armaadalla ja torilla nautittiin Vedyt ja Atomit niin kuin asiaan kuuluu täällä päin. Hyviltä maistuivat.
Taas oli päivä illassa ja hotellille kuljimme sankarihautausmaan laattarivistöjen viereltä.

Tuolla se hotellimme jo näkyy ja kauppakeskus hotellin kupeessa on saanut mielestäni mitä mainioimman nimen: Iso Kristiina.

Lappeenranta näytti juuri niin kesäiseltä ja idylliseltä kuin mitä muistinkin. Edellisestä vierailustani siellä on tosin jo yli viisikymmentä vuotta.

Kyllä kotimaan matkailu pärjää ulkomaille mennen tullen!

maanantai 25. heinäkuuta 2016

PIKAVIERAILU VIIPURISSA

Terveisiä Viipurista!


Teimme risteilyn Lappeenrannasta Saimaan kanavan kautta Viipuriin. Kanavaa pitkin köröteltiin verkkaista tahtia ja matka kesti kuutisen tuntia.  Laivalla oli täyttä ja istuimmekin menomatkan vanhanaikaisessa Aleksanteri-salongissa. Välillä piti toki käydä kannella ihmettelemässä kanavan sulkuja ja laivan laskeutumista alemmas ja alemmas.


Sää oli harmaa, joten kannella ei haluttanut istuskella.

Saimaan kanavasta tulee oma juttu myöhemmin blogiin.
Kuvassa on yksi Viipurin tunnetuimmista nähtävyyksistä, Pyöreä Torni, joka rakennettiin 1500-luvulla vartioimaan vanhan Viipurin rajoja. Nykyään se toimii ravintolana ja suosittuna kohtaamispaikkana.


Kauppahalli joka näkyy tässä kuvassa on ihan Pyöreän Tornin läheisyydessä. Käväisimme siellä katsomassa tarjontaa ja paljon kaikkea siellä olikin.


Hedelmätiski näytti erityisen houkuttelevalta ja tuoreita hedelmiä oli valtavat määrät.


Paljon näkyi myös tällaisia näkymiä ja voi vain kuvitella kuinka hienoja rakennuksia nämäkin ovat joskus olleet ja olisivat tänäkin päivänä jos niitä olisi pidetty kunnossa.Kun en osaa venäjää, niin en tiedä mihin tarkoitukseen tässä jotain kerätään.

Rakkautta on sillan kaiteissa täälläkin.


Sataman vieressä oli kaunis ja hyvin hoidettu ranta-alue.

Kävimme syömässä  viehättävässä Kamelot-ravintolassa, joka ei näy tässä kuvassa, mutta on ihan kuvan vasemman reunan ulkopuolella. Ruoka oli mainiota ja parilla kymmenellä eurolla saimme aterian kahdelle, sekä ruokajuomaksi isot oluet, eli tosi edullista, varsinkin kun ottaa huomioon, että ravintola oli erittäin hyvätasoinen.
Kamelot löytyy osoitteesta ulitsa Krasnoarmeiskaja 14.

Keskiaikainen ritarilinna on Viipurin symboli ja kaupungin sydän. Se on kaupungin vanhin nähtävyys. Linna perustettiin Torkkeli Knuutinpojan toimesta 1200-luvulla, mutta se on tuhoutunut ja rakennettu uudestaan useita kertoja.

Viehättäviä taloja ja kahviloita oli siellä täällä. Meidän vierailuaikamme oli rajoitettu, niin että emme ehtineet katsella kuin pienen osan kaupungista.

Mm. kuuluisa Monreposin puisto jäi ajan puutteen vuoksi kokonaan käymättäLaivamme odotti satamassa vierailumme ajan. Pidemmän vierailuajan olisi tarvinnut että olisi ehtinyt poiketa esim. pikku putiikeissa.

Paluumatkalla nousimme kanavaa pitkin eri sulkujen kautta yhteensä 80m korkeammalle. Niin paljon korkeammalla on Saimaan pinta meren pintaan verrattuna.

sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

KOTIINPALUU
Matkalta palattu.

Tultiin yölaivalla Helsingistä Maarianhaminaan, jonne saavuttiin puoli viideltä aamulla. 

Täällä on menossa ROCKOFF-musiikkifestivaali ja nuoria oli liikkeellä vielä ajaessamme kaupungin läpi mökille.
Ilma oli leppeän lämmin, joten ei varmaan olisi palellut, vaikka olisi sattunutkin nukahtamaan puiston nurmikolle.

Kastelholmassa maisemat olivat hienoisen usvan peitossa ja piti oikein pysähtyä kuvaamaan tuota kaunista näkyä.
Aamuvarhaiset maisemat ovat useinkin niin kauniita, että pitäisi lähteä joskus ihan varta vasten liikkeelle kameran kanssa oikein aikaisin.

Otin aika paljon kuvia matkalla Lappeenrannassa ja Viipurissa ja nyt rupean käymään niitä läpi. Lähiaikoina näkyy täällä blogissakin millaisissa paikoissa vierailimme.

Siihen asti, ihanaa päivää!

tiistai 19. heinäkuuta 2016

ARVAA MINNE OLLAAN LÄHDÖSSÄKyllä nyt jännittää ja ilma on odotusta täynnä.

Edessä on:

- automatka
- laivamatka
- autoilua useampi sata kilometriä
- saapuminen hotelliin
- illalla ehkä kaupunkikiertelyä
- kesäteatteria
- risteily toiseen kaupunkiin, jonka nimi alkaa V:llä.
- shoppailua?
- valokuvausta ja kaupunkikiertelyä
- ajanviettoa mukavassa seurassa plus kaikkea muuta mitä     kesämatkailuun kuuluu

Mutta sitä ennen on vielä mietittävä mitä kaikkea mukaan tarvitaan ja se ei olekaan mielipuuhaani ja yritänkin lykätä sitä aina mahdollisimman pitkään. Lista pakattavista jutuista on kuitenkin jo tehty.

Tyttären kanssa on myös jo sovittu siitä että hän huolehtii mökistä sillä aikaa kun ollaan poissa.

Lähdetäänkö itään vai länteen?

 Sen voit yrittää arvata. Juttua tulee blogiin myöhemmin.