keskiviikko 28. joulukuuta 2016

SAATIIN VALKOINEN JOULU

Lunta, lunta ja jouluisia tunnelmia. Siitä oli meidän joulu tehty. Etelässä lumesta ei ole jälkeäkään, mutta pohjoisessa valkeaa luontoa riitti.

Takuuvarman lumisen joulun saa kun matkustaa pohjoiseen. Kaamoksen aikaan, niin kuin nyt, päivälläkin valo on sinertävää. Kaamos ei ole ollenkaan pelkkää pimeyttä, vaan muutaman tunnin päivästä saa tätä pehmeää sinisävyistä valoa ihailla .

Myöhästyin hiukan auringon laskun kuvaamisessa ja se ehti juuri häipyä pois näkyvistä. Kello oli puoli yksi päivällä. Pimeää ei toki heti tullut vaikka aurinko laskikin puiden taa.

Tavanomainen lenkki tehtiin Vaattojärven lumisissa maisemissa lämpötilan ollessa mukavasti -7 asteessa. Koko joulun aikanakaan lämpötila ei laskenut alemmaksi kuin -9 asteeseen, joten ulkoilusäät olivat mitä mainioimmat. Tämän leikkimökin leikkijät ovat jo kasvaneet leikkimökki-iän ohi, mutta mökki säilyy viehättävänä yksityiskohtana pihapiirissä. 
Kotiin päin lähdettiin aamuhämärissä ja pysähdyttiin pari kertaa kauniita näkymiä kuvaamaan. Oli pakko ahmia näitä lumen kuorruttamia näkymiä mahdollisimman pitkään, kun tiesi mitä etelämpänä oli odotettavissa. Kanala oli saanut jouluvalot ja asukkaat pysyttelivät visusti sisätiloissa. 
Ylläksen maisematie kannattaa ajaa jos täällä päin liikkuu. Osa puista on valaistu hienosti ja luonto itsessään korkeuseroineen on jo henkeä salpaavan kaunis. 
Joulun viettomme sujui tyttären perheen kanssa ja pelejä on pelattu, voitettu ja hävitty. Jouluruokaa on syöty niin, että nuorimmainen jo ihmetteli miten moneksi päiväksi sitä oikein riittää.

Ylläksen maisemissa kävimme ajelemassa ja poikkesimme myös  hienossa Lainion lumikylässä, josta teen erillisen postauksen. Joten jos haluat nähdä esim. millaisia huoneita tuo yöpymisiäkin tarjoava jäästä ja lumesta rakennettu paikka tarjoaa, niin parin päivän päästä voit katsella sieltä ottamiani kuvia täällä blogissa.

Lisää talvisia kuvia siis lähipäivinä tulossa.


NYT TOIVOTAN OIKEIN HIENOA KESKIVIIKKOA SINULLE!

14 kommenttia:

 1. On kyllä ihan mielettömän kaunista siellä! Täällä ei tosiaan vihreä nurmi joulun aikana paljon joulufiilistä nostattanut. Ennemminkin kaipuun kevääseen ja kesään. Ja onneksi ollaan niitä kohti menossa minuutti kerrallaan.

  Eilen tosin tännekin satoi lunta ja alkoi aurinko paistaa. Ensimmäisen arkipäivän kunniaksi vissiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollaan jo kotona ja täällä ei ole yhtään lunta. Tänään on ollut hieno auringonpaisteinen päivä. Ja päivä on täällä etelässä aika monta tuntia pidempi kuin pohjoisessa.

   Poista
 2. Kiitos kun tuot kuvillasi ihanan talven! Tuollaista talvea kaipaan tänne eteläänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla kauniissa luonnossa oli mielettömän hieno kuvata ja kamera olikin kädessä suuren osan ajasta. Luminen talvi on hieno, kunhan ei ole kovin kylmää. Jos ei tammikuussa tule lunta, niin sitten ei mielestäni tarvitse tulla ollenkaan. Helmikuussa ovat ajatukset jo keväässä.

   Poista
 3. Upeat lumiset maisemat! Todella tunnelmalliset ja kauniit kuvat.
  Olen kerran saanut viettää joulun pohjoisessa ja siitä lähtien haaveillut siitä toisesta kerrasta ;)
  Lapissa olemme kyllä muulloin käyneet, kuten ruska-aikaan retkeilemässä ja keväthangilla kenkäilemässä.
  Noh, ehkäpä vielä joskus tämäkin haave toteutuu :)
  Valoa vuoden viimeisiin päiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista oli. Mekään ei olla koskaan ennen oltu siellä jouluna. Toivottavasti toiveesi toteutuu ja pääset sinne vielä joskus jouluksi.
   Ihania vuoden viimeisiä päiviä sinullekin!

   Poista
 4. Aivan mielettömiä kuvia, etenkin tuo ylin ja sitten missä valo on puun alla ja kohdistuu puun latvoihin. Tuo ylin kuva on, kuin joulunelma ja miten paljon lunta, wau!

  Sydämellistä päivää Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talo ikkunasta kajastavine valoineen näytti niin kauniilta juuri ennen pimeän tuloa.
   Ihanaa päivää sinullekin <3

   Poista
 5. Kauniit rauhalliset joulutunnelmat ja voi miten ihanan paljon lunta! Rukalla olen käynyt muutaman kerran hiihtelemässä keväthangilla. Kivaa uuden vuoden odotusta :-) Terkuin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluna pitäisi kyllä aina olla lunta, niin tuntuisi vielä enemmän talven juhlalta.
   Mukavaa loppuvuotta sinullekin!

   Poista
 6. No nyt jää ehkä sanattomaksi noiden joulukalenterikuvien äärellä!Ihastuttavat kuvat ja maisemat. Kyllä lumi kuuluu jouluun. Kiva, että saitte nauttia siitä. Tunnelma kuvissa on ihan mahtava :-)
  Mukavia vuoden viimeisiä päiviä sinne Saarelle :-)
  T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapin maisemat saavat kyllä sanattomaksi.
   Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

   Poista