tiistai 13. joulukuuta 2016

POSTI JOTA EN HALUA
Tällä kertaa ottaa päähän nykyään hyvin yleinen ilmiö. Tai sen yleisyydestä en tiedä muuten, mutta ainakin minun sähköpostiini virtaa mainoksia pikavipeistä.

Ainakin kerran päivässä, mutta useina päivinä montakin kertaa, kuuluu puhelimesta plingaus, joka kertoo saapuneesta sähköpostista. Kun klikkaan sen auki, niin siellä lukee:

"Vastaus lainahakemukseesi. Saat nyt lainaa ......."

Mikä ihmeen vastaus? En todellakaan ole hakenut mitään lainaa, saatikaan pika-sellaista.
Ja millähän perusteella nuo lähettäjät valitsevat henkilöt joille tuo meili lähetetään?

Olen toki kirjoittanut blogissani tulojen vähenemisestä eläköitymisen myötä, mutta blogini pienuuden huomioon ottaen, en millään voi uskoa, että sitä kautta olisi lainan tarjoajille tullut nimeni tutuksi.


Toinen pännivä asia on se, kun on joltain liikeketjulta pitkin hampain ottanut ns. kanta-asiakaskortin, niin heti alkaa tulla jos jonkinlaista tarjousta sähköpostiin. Muutamien liikkeiden kohdalla olen onnistunut lopettamaan näiden mainosten lähettämisen postiini, mutta yksi jolta saan säännöllisin väliajoin tällaista ei-toivottua postia on Ikea.

 Olen yrittänyt löytää heidän sivuiltaan linkkiä jonka kautta voisi peruuttaa tuollaisen postin ja kerran mielestäni jo löysinkin siihen tarkoitukseen sopivan linkin, mutta ei, postia tulee siitä huolimatta. Ehkä vanhanaikaisesti puhelimitse tehty ilmoitus toimisi?

Ovatko nämä sinulle tuttuja ilmiöitä? Miten näiden suhteen olet toiminut, jos et näitä halua?


OIKEIN KAUNISTA LUCIAN-PÄIVÄÄ SINULLE YSTÄVÄNI!

11 kommenttia:

 1. Pikavippimainoksia ei mulle ole tullut, mutta paljon kaikenlaista muuta turhaa kylläkin. Mm. vaateketjuilta, joista olen joskus vuosia sitten jotain ostanut. Osan uutiskirjeistä olen tosin jostain syystä itse tilannut (on varmaan liittynyt johonkin tarjoukseen), mutta sittemmin kokenut turhaksi ja perunut.
  Ahdistaa sähköpostitulva muutenkin.

  Olisko siellä Ikean sähköpostiviestin lopussa linkki, josta pääsee klikkaamaan, ettei enää halua vastaanottaa mainoksia? Uutiskirjeen lopussa ainakin on. Tai siis mainoskirjeen paremminkin. (Just äsken kävin sitä klikkaamassa, koska en kumminkaan Ikeaan minkään tarjouksen perässä varta vasten lähde. On sen verran pitkä matka, ettei tule lähdettyä tarjouslihapullille :). Ja jos on jotain, mitä tarvitsen sieltä, tutkin sitten hintoja ihan itse.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko vielä lisätä, että vielä enemmän kuin pyytämättä lähetetyt sähköpostit, mua ärsyttää pyytämättä postissa lähetetyt joulukortit tai kalenterit, joiden mukana tulee anova kirje ja pankkisiirto, mutta "ei tietenkään ole pakko maksaa mitään"...
   Vaikka olis kuinka hyvä tarkoitus taustalla, niin tollanen toimintamalli ärsyttää ja tekee mieli palauttaa kortit pankkisiirtoineen lähettäjälle. Jos aina maksaa jotain, niin ei niitten lähettäminen lopu koskaan.

   Poista
  2. Nyt minulla ei ole tallessa yhtään Ikean viestiä, kun olen ne poistanut, mutta pitääpä katsoa tarkemmin kun seuraava tulee, jos osaisin sen poistaa.
   Nuo joulukortit ovat myös tuttua kamaa ja kerran olen tainnut jotain maksaakin, mutta nyt en enää pitkään aikaan. Joitain vielä silloin tällöin on tullut, mutta en ole rahaa lähettänyt. Pakkomyyntiähän se kuitenkin on, koska siinä vedotaan ihmisen omaantuntoon tai johonkin.

   Poista
 2. Minulla tulee noita lainajuttuja ja nettikasino juttuja puhelimeen. Eilenkin viestin oli mukamas lähettänyt joku Leena, mutta onneksi siitä näkyi ilman avaamista, että jotakin ilmaiskierroksia luvattin, joten poistin viestin heti.
  Ja minullahan on salainen numero!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä raivostuttavia. Onneksi niistä on helppo tunnistaa että ovat huijausviestejä. Ehkä tuolla salaisella numerolla et pysty estämään sähköpostiviesteja, vaan ainoastaan puhelimen viestilaatikkoon tulevat viestit.

   Poista
 3. Onneksi ei ole pahemmin tullut. Kerran tuli joku semmoinen viesti, että olen muka voittanut miljoona dollaria tms. Juu, ihan varmaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita voittoviestejä tulee kanssa aina silloin tällöin. Ne ovat usein niin huonolla suomenkielellä kirjoitettuja, että jo siitä huomaa ne roskapostiksi.

   Poista
 4. Sähköpostiin voi kyllä laittaa suodattimen joka eroittaa oikean postin roskapostista. Minullakin näyttää olevan roskapostissa lähes 800 roskapostia, mutta nehän poistuu sieltä itsestään. Minulle tulee "oikeaan" sähköpostiin tosi harvoin turhia posteja, ehkä juuri tuon suodattimen ansiosta. Ei, en ole kummoinen tämän koneen käyttäjä ja hallitsen tätä vähän niin ja näin. Käytän Applen MacBookAir, johon asetukset suurimmalta osin on poikani laittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä sähköpostissani "osasto" nimeltään roskaposti ja siellä oli kymmenisen viestiä, joita mielestäni en ole ennen lukenut, eli kait tässäkin jonkinlainen suodatin sitten on. Ei näistä vanha ymmärrä.

   Poista
 5. Minua ärsyttää ihan suunnattomasti sähköpostiin tuleva kirje jossa kiitetään vierailusta siinä ja siinä kaupassa. Tuo vierailun kiitoskirje perustuu kanta-asiakaskortin käyttämiseen kyseisessä paikassa. Kävit vain pikaiseen poimimassa maitolitran reitin varrella vähän vieraammaassa kaupassa niin johan on dokumentoitu ja kiitellään, kysellään koska taas tulet....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuollaista mulle ei ole tullutkaan vielä. Muuten ärsyttää tavattomasti se, että noita kanta-asiakaskortteja tyrkytetään ihan väkisin ja lompakko pullistelee jo ennestäänkin, ei rahoista, vaan noista korteista.

   Poista