torstai 10. marraskuuta 2016

ONKO ISÄNPÄIVÄ LIPUTUKSEN ARVOINEN?


 Valkoista idylliä kauneimmillaan. Siitä on saatu nauttia viime päivinä jopa täällä saarellakin. Lunta oli luvattu jo useassa säätiedotuksessa, mutta useimmiten käy niin, ettei luvattu lumipyry kuitenkaan tänne yllä, vaan täällä saadaan lumen sijasta sadetta.Mutta nyt piti säätiedotus paikkansa ja lunta tulikin oikein roppakaupalla. Aivan ihanan valkoista ja valoisaa on joka puolella. Kunpa lumi olisikin jo pysyvää.


Veneitä on  vielä jonkin verran laitureissa ja nekin ovat saaneet lumikuorrutuksen päällensä. Näidenkään omistajat eivät ehkä uskoneet lumen tuloon. Meri on vielä auki,joten voi olla että veneilijät suuntaavat vielä veneillään merelle.


Kaikki puut ja pensaat eivät vielä ole pudottaneet lehtiään ja maisemassa vuorottelevat valkoinen ja vihreä kauniisti.

Tänään olikin sitten jo nollakeli ja lumi on aika lailla sulanut. Liukasta oli, mutta onneksi laitoin jalkaani icebugit, joten uskalsin kävellä ihan normaalisti kun ei tarvinnut liukastelua pelätä.
Nuo nastoilla varustetut kengät ovat kyllä mainiot. Ainoa miinuspuoli niissä on se, ettei niillä ole suositeltavaa kävellä sisätiloissa, joten jos on aikeissa poiketa kauppaan tai  jonnekin muualle sisätiloihin, niin silloin niitä ei parane jalkaan laittaa.

Huomenna onkin sitten taas jo perjantai ja viikonloppu alkaa. Eikä mikään tavallinen viikonloppu olekaan, vaan ISÄNPÄIVÄ-viikonloppu.

Olen laittanut nimeni vetoomukseen, jossa esitetään isänpäivää liputuspäiväksi äitienpäivän tavoin. Mielestäni isät ovat sen ansainneet.

Vai mitä mieltä sinä olet?

10 kommenttia:

 1. Olen aina mieltänyt Äitienpäivän merkittävämpänä, kuin Isänpäivän vaikka olen isä ja pappa. Ehkä siihen vaikuttaa pitempi perinne, joka Äitienpäivän vietolla maassamme on. Mitä tuohon liputukseen tulee, niin toki isät on liputuksen ansainneet yhtä hyvin kuin äiditkin, joten KYLLÄ liputukselle. Olen hyvin aktiivinen liputtaja ja meillä liputetaan virallisten liputuspäivien lisäksi, myös erilaisissa perhejuhlissa ja kun tulee harvinaisia vieraita meille. Lippusalkokin on tavallista pidempi ( 14.3m.) ja lisäksi pienoisliput ulkoeteisen pylväissä. Eläköön liputus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin pidempi perinne siihen vaikuttaa. En edes tiedä koska isänpäivää on Suomessa alettu viettää. Lapsuudesta muistuu mieleen vaan äitienpäivä, mutta nykyään, tasa-arvon aikana on mielestäni paikallaan että isätkin saavat arvoisensa päivän.
   Hieno tapa teillä liputtaa perhejuhlissa ja harvinaisten vieraiden kyläillessä.

   Poista
 2. Isänpäivähän on vakiintunut liputuspäivä - ei virallinen kuten äitienpäivä - ja meillä liputetaan aina myös isänpäivänä. Tykkään vetää lipun salkoon kaikkina mahdollisina päivinä - onneksi vakiintuneita liputuspäiviä on jo paljon kalenterissa. Suuret juhlat ja merkkipäivät myös ansaitsevat liputuksen. Meidän pihapiirissä on kaksi lipputankoa - meillä ja äidilläni omansa, joten on todella juhlavan näköistä kun molemmissa liehuu kaunis siniristilippumme :) Polut tangoille pidetään koko talven auki lumesta niin ei tarvitse tarpoa hangessa :)
  Ihanaa isänpäiväviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että teillä liputetaan isänpäivänä, oli sitten virallinen liputuspäivä tai ei. Tuo onkin huomionarvoinen asia, että lumet luodaan poluilta, koska jos salko on umpihangessa, niin tuskin tulee sitten lippuakaan nostettua.
   Hyvää viikonloppua sinullekin ja perheellesi!
   Hienoa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 3. Meilläkin liputetaan isänpäivänä ja kyllä isät mielestäni ansaitsevat lipun salkoon siinä, missä äiditkin.
  Ihanaa oli lukea edelläolevista tunnollisista liputtajista ja isänmaallisuuden. Minäkin olin innokas liputtaja, mutta isäni, vanhan sotaveteraanin, kuoltua tuntuu, kuin merkitys lipustakin olisi mennyt hänen mukanaan, vaikka luulisi ja pitäisi olla päinvastoin. Hän kun oli henkeen ja vereen isänmaallinen. Ehkä tuokin asia vielä muuttuu, kun aikaa kuluu enemmän.
  Ostin uudet ulkoilukengät ja kovasti myyjän kanssa pohdin icebugien hyviä ja huonoja puolia. Päädyin lopulta nastattomiin ja niihin kiinnitettäviin "liukuesteisiin ".Näin sain monipuolisemmat kengät, kun joudun sisätiloihin niillä menemään. Kaatumisen pelko on kova viimetalvisen loukkaantumisen vuoksi.
  Ihanat lumikuvat saarelta!
  Hyvää Isänpäiväviikonloppua! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ansaitsevat. Ehkä isäsi kuolema on vielä liian tuore tapahtuma sinulle ja tuo liputusasia tuntuu ehkä pahaltakin, kun muistot tulevat enemmän pintaan lipun myötä.

   Icebugit on hyvät, mutta harmilliset kun pitäisi käydä sisätiloissa niiden kanssa. Noita irtonaisia olen minäkin käyttänyt, mutta ne eivät ole minulla kestäneet kuin parin kävelylenkin ajan ja niihin kerääntyy aina lunta jonnekin tuon liukuesteen ja kengänpohjan väliin.

   Poista
 4. Voi veneenomistajia! Noita lumisia ja jäisiä ei ole kiva nostaa ylös. Ja sitten tavaroitten siirtäminen talvisäilöön. Kyllä talvi yllätti nuo veneilijät.
  Hyvään vetoomukseen olet nimesi kirjoittanut. Isille myös liputuspäivä!
  Valkoista ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi yllätti. Tänäänkin kun käveltiin länsisatamassa niin sielläkin oli vielä muutamia veneitä vedessä. Pommernia oltiin peittelemässä sentään talvelta suojaan.
   Mukavaa viikonloppua sinulle myös!

   Poista
 5. Kauniita kuvia, kaikkialla näyttää niin raikkaalta ja puhtaalta! Voi kunpa tämä lumi nyt pysyisi jouluun asti, vaan niin ei taida käydä. Ensi viikolla mittari kohoaa ennusteiden mukaan jälleen reilusti plussan puolelle, joten valkea maa on kohta muisto vain.
  Olen kanssasi samaa mieltä. Isät ovat liputuspäivänsä ansainneet, ehdottomasti!
  Mukavaa isänpäivän viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin toivon, että lumi ei sulaisi pois. Pahalta kyllä näyttää. Nytkin kuuluu kuinka vesi tippuu räystäiltä, joten nollakeli taitaa ulkona olla.

   Poista