perjantai 18. marraskuuta 2016

MUSTAVALKOISTA VAI VÄRIÄ?


Tänään osallistun Nauran auringolle-blogin haasteeseen MUSTAA JA VALKOISTA, jossa tällä kertaa esitellään mustavalkoisia kuvia, joissa teemana on "TEKSTI".

Välillä oikein kaipaan noita vanhanaikaisia, hienoja mustavalkokuvia, joissa saattoi olla piparkakkureunat ja jotka tuntuivat arvokkailta. Nykyisin kun kuvaaminen on yleistynyt kännyköiden ja digikameroiden myötä, tuntuu kuin valokuva olisi kärsinyt pienoisesta inflaatiosta. 

Nappaat kuvan sieltä, toisen täältä ja saat heti nähdä lopputuloksen. Jos ei miellytä, niin nappia painamalla poistat kuvan ja otat uuden. Kätevää, mutta niin jokapäiväistä.
Plussaa nykykuvaamisessa on helppous, halpuus, kuvien muokkauksen mahdollisuus amatöörillekin ja kyllähän noilla nykylaitteilla saa tosi hienoja kuvia, joten vanhoihin aikoihin en kuitenkaan kaipaa, vaikka vanhanaikaisia kuvia ihailenkin. 

Muokkauksesta puheenollen, nämä kaksi mustavalkokuvaa jotka tässä näytän eivät alunperin olleet ollenkaan mustavalkoisia, vaan värillisiä. Ne oli kuitenkin helppo muuttaa mustavalkoisiksi kuvankäsittelyssä.

Minkälaisia mustavalkokuvia toiset bloggaajat ovat ottaneet, sen näet ylempänä olevasta Nauran auringolle-blogin linkistä klikkaamalla.


OIKEIN HIENOA VIIKONLOPPUA SINULLE!

24 kommenttia:

 1. Tykkään, aika pysähtyy ihan eri tavalla, kun kuvat on mustavalkoisia. Hienot kuvat. <3 Mukavaa viikonloppua Kristiina <3

  VastaaPoista
 2. Näihin sopii hyvin mustavalkoisuus. En ensin yläkuvassa edes huomannut luurankoa, "bastun" kiinnitti huomioni kokonaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En huomannut minäkään kuvaustilanteessa tuota luurankoa, vaan vasta myöhemmin.

   Poista
 3. Mustavalkokuvissa on ihan oma viehätyksensä ja mieli palaa kyllä omaan lapsuuteen. Ja muistatko vielä film noirin - miten upeita mustavalkoisia elokuvia ja ne niiden julisteet? Upeita!
  Upeita ovat myös nämä kuvasi, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista film noiria, ehkä johtuen siitä etten ole koskaan ollut oikein "elokuvaihminen". Mustavalkokuvissa on mielestäni tiettyä arvokkuutta.

   Poista
 4. Hienoja kuvia!
  Minäkään en ensin huomannut svengailevaa luurankoa.
  Alemmassa kuvassa meren yllä kauniisti utua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina. Luuranko on naamioitunut hyvin ympäristöönsä.
   Tykkään utuisista kuvista ja otankin niitä aika usein.

   Poista
 5. Hauska nimi veneellä :D

  Tykkäään tuosta ylemmästä kuvasta, sommittelu nappiin ja tuo luuranko on hauska yksityiskohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselleni on myös tuo ylempi kuva mieluisampi.

   Poista
 6. Totta. Ennen joutui tarkkaan miettimään, mistä "raskii" ottaa kuvan, koska niiden kehittäminen oli sen verran arvokasta. Ja hirmu jännityksellä se valokuvausliikkeestä haettu kuori sitten avattiin ja alettiin katsoa, minkälaisia kuvia tuli. Aika usein jotain ihan muuta kuin oli toivonut, mutta olihan siellä niitä helmiäkin onneksi joukossa.

  Vähän samanlaista katoavaa kansanperinnettä kuin nuo yleiset saunatkin, jollainen taitaa olla tuossa yläkuvassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kun oltiin ulkomaanmatkoilla, niin sielläkin paikan päällä jo monta kertaa vietiin kuvat kehitettäväksi, kun ei maltettu odottaa kotimaahan pääsyä että näkisi kuvat.
   Tuossa on ollut yleinen sauna ja tuo mäki oli kylpyläpaikka. Tuo sauna saunana lakkautettiin kuitenkin jo 1970-luvulla ja nyt siellä järjestetään musiikkiesityksiä. Nimi on saanut kuitenkin jäädä. Tai nimi on Pub Bastun. En ole koskaan siellä käynyt, joten en osaa muuta siitä sanoa.

   Poista
 7. Ihanat mielenkiintoiset kuvat, mukavaa viikonlooppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle, lämmintä ja aurinkoista viikonloppua sinne!

   Poista
 8. Jännittäviä kuvia! Ihana Hello Kitty-paatti! :)

  VastaaPoista
 9. Mustavalkokuvissa on oma tunnelmansa ja joskus tuntuu, että mustavalkoisuus sopii jollekin kuvalle paremmin kuin värit.
  Valokuvaus on yksi niistä asioista, joka on todellakin kokenut täydellisen mullistuksen aikojen saatossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tosi paljon mustavalkoisista kuvista.
   Valokuvauksesta on tullut enemmän "jokamiehen" harrastus kännyköiden ansiosta.

   Poista
 10. Upea rakennus ja näihin kuviin musta-valkoisuus sopii todella hyvin! Muokkaaminen on valokuvauksen toinen laji ja siinä saattaa mennä niin helposti överiksi, minulta ainakin ;)
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä hieno rakennus ja sijainniltaan yksi upeimmista täällä Maarianhaminassa; länsisatamassa, aivan Pommernin ja matkustajaterminaalin tuntumassa.

   Poista
 11. Mustavalkoisuus on paikoillaan silloin kun se sopii kuvan sisältöön.
  Kukka kuvat on sellaisia joihin kaipaan värikkyyden.

  Näihin kuviin mustavalkoisuus sopii.
  Tyylikäs paatti kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkakuvat vaativat minustakin väriä ja ehkä luontokuvat yleensäkin. Talvella kyllä luonnosta otetut värikuvatkin ovat usein mustavalkoisia.

   Poista