maanantai 24. lokakuuta 2016

SILAKKAMARKKINAT - PETTYMYS VAI EI?

Kaunis syksyinen joenranta.

Mikä olisikaan sopivampi paikka syksyisille Silakkamarkkinoille. Täällä on käyty monen monituista kertaa ja jo etukäteen tietää suurin piirtein mitä täältä löytyy, mutta sinne kuitenkin suunnistimme odottavin mielin.

Pureva tuuli oli saanut ihmiset pukeutumaan lämpimästi. Onneksi oli poutasää.

Syysmarkkinoiden varma myyntituote ovat punaposkiset kotimaiset omenat...

... ja myös vihannekset, mehut, hillot ja hunaja.

WC-paperirullat ja koristenauhat sulassa sovussa sipulien ja kukkakaalin kanssa samalla tiskillä. No, kuitupitoinen ravinto saa tunnetusti vatsan toimimaan.

Ilman näitä ihania foliopalloja eivät markkinat ole mitään. Vaan inflaation ovat ilmapallot kärsineet, kun ovat niin jokapäiväistä tavaraa nykyisin. Ennen oli kevään suurin tapahtuma (polvisukkien jälkeen) se kun vappuna sai kaasuilmapallon nappiin kiinni.

Nämä "ihmisenpesuharjat" saivat hymyn huulille.

Hitaasti kuljeskellessa ehtii myös ihailla kauniita vanhoja rakennuksia ja ihmetellä eri korkeudella olevia ikkunoita.

Vaan missä ovat ne silakat ja muut kalatuotteet?

Kaikki tähän asti näkemämme oli sellaista mitä joka messuilla ja markkinoilla tulee vastaan, eli ei mitään varsinaista Silakkamarkkinatuotetta.

Toisella puolella jokea näytti kuitenkin siltä kuin siellä valmistettaisiin herkkuja. Suunnistettiin siis sinne.

Ylitimme joen Teatterisillan kohdalta.

Täällä alkoi olla enemmän Silakkamarkkinoiden tuntua. Kaikki paikalla valmistettava ruoka oli keskitetty tänne joen itäpuolelle.

Täällä valmistui loimulohta ja silakat paistuivat muutamassa myyntipisteessä. Hiukan niukaksi tarjonta kuitenkin mielestäni osoittautui. Kun tapahtuman nimi on Silakkamarkkinat, niin odottaisi että tarjolla olisi kalaa jos jonkinlaisessa muodossa ja valikoimat olisivat laajemmat näinkin suuren kävijämäärän tapahtumassa.

Saatiin kuitenkin ostettua herkulliset annokset paistettuja silakoita ja yhdestä annoksesta riitti hyvin kahdelle herkulliseksi välipalaksi. Kyllä maistui, eikä hintakaan päätä huimannut.

Joen rannan kauniit kukkaistutukset eivät kylmästä viimasta säikähtäneet, mutta meillä alkoi olla jo vilu ja pitihän sitä yhteen jokilaivaan poiketa lämmittelemään.

Sisällä oli lämmintä ja paikka oli aika täyteen buukattu, mutta onnistuimme saamaan pikku pöydän ja eteemme lämmittävät juomat. Hyvää oli ja tunnelmallisessa ympäristössä oli mukava istua hetkinen.


Markkinoita kiertäessä saattaa törmätä tuttuihinkin.

Taisi moni muukin törmätä , sillä tämän vuotisilla Silakkamarkkinoilla oli huimat 90.000 kävijää.Näihin näkymiin ei vaan koskaan kyllästy. Aurajoen vesi oli tavallista matalammalla.  Jo kotona Maarianhaminassa laivaan astuessa huomasi sen että merivesi on tosi alhaalla, kun laivaan astuessa oli jyrkkä alamäki ja vastaavasti Turun satamassa samanlainen ylämäki kun laivasta poistuttiin.

Markkinoilla käymisestä jäi mukava mieli, vaikka mitään kotiin viemistä ei ostettukaan.  Otsikkoon viitaten voisin sanoa, ettei pettymys, mutta kuitenkin hiukan vaisu tapahtuma ja juurikin sen vuoksi, että kaikki muu myynnissä ollut vei melkeinpä pääosan itse silakoilta.

Oletko sinä käynyt syysmarkkinoilla?

20 kommenttia:

 1. Ennen kävi silakkamarkkinoilla, mutta nyt on muutama vuosi jäänyt väliin. Kovin tavallilta näyttävät markkinat.....no onhan nimessä silakka..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli jokunen vuosi tässä välissä kun emme siellä olleet käyneet. Ihan samanlaiselta näytti kuin aina.

   Poista
 2. Olen käynyt ja ihan kivat ovat olleet. Upeita syysmaisema ja Aurajoki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turku on kaunis kaupunki ja Aurajoen rannat sen parhaita osia.

   Poista
 3. Hauska kuvakollaasi silakkamarkkinoilta! Samoilla apajilla olin minäkin torstaina meidän pojun kanssa. Nautiskeltiin paistettuja muikkuja ja nautittiin kivasta markkinatunnelmasta. Kotiinviemisiksi ostimme omppuja, lohipiirakkaa ja vastapaistettuja rahkamunkkeja, jotka veivät kielen mennessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija. Löysittekin paljon ostettavaa.

   Poista
 4. Hienoja kuvia tutuista paikoista - ja tunnelmat juuri sellaisia kuin millä tahansa markkinoilla nykyisin on - olivatpa kyseessä sitten Kansainväliset markkinat tai Silakkamarkkinat; samat kojut ja myyjät tuolla jokirannassa ovat aina.
  Tuossa vessapaperin kohdalla pokkani petti totaalisesti - täytyypä ensi kerralla katsastaa tarkemmin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady. Totta on, että nykyisin kaikki markkinat muistuttavat toisiaan.

   Poista
 5. Silakkamarkkinoista tullut minulle/meille perinne. Samaa kaavaa tuntuu vuosittain kulkevan. Siskoni kertoi, että joskus kauan sitten myynti tapahtui suoraan kalastusaluksista. Nyt näitä aluksia joenrannalla oli vain kolme ja harmitti katsella, kuinka vähän ihmiset heidän luokseen poikkesivat. Metrilaku ja pölypussimyyjät olivat kyllä vähän liiankin hyvillä myyntipaikoilla. Tuota, tuota, - jotain vaihtelua ja uutta silakkamarkkinat mielestäni kaipaisi. Kristiina: Harmi kun ei nähty, vaikka varmaan oltiin samaan aikaan siellä. Tosin me mentiin jo iltapäivällä Ruskoon Sallin veljen syntymäpäiville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita kalastusaluksia sinne kaivattaisi. Tunnelma olisi silloin aidompi ja mukavasti vanhanaikainen. Tosiaan harmi ettei tavattu. Itse asiassa minä en nähnyt yhtäkään tuttua, mutta J tapasi parikin entistä työkaveriaan.

   Poista
 6. kiitos mukavista markkina kuvista.
  En ole koskaan käynyt noilla markkinoilla.
  Mukavaa viikkoa.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä.
   Oikein hienoa syysviikkoa sinullekin Sylvi!

   Poista
 7. Olen loppuviikosta menossa markkinoille. Upeita kuvia olet ottanut, pääsin jo markkinatunnelmaan. :) Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kivaa markkinakäyntiä sinulle!

   Poista
 8. En ole pahemmin innostunut muista kuin joulumarkkinoista. Muuten markkinoilla tuntuu aina olevan ne samat laku- ja krääsämyyjät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on, että samat tuotteet esitellään melkein joka markkinoilla. Joulumarkkinoissa on kyllä oma tunnelmansa ja saattaa siellä tehdä löytöjäkin, kun jotain lahjaa jouluksi on yleensä hankittava.

   Poista
 9. Kivat markkinat ja paljon kävijöitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon oli tänäkin vuonna kävijöitä noilla markkinoilla.

   Poista
 10. Tänä vuonna en markkinoilla ollut, vaan podin vatsatautia sängynpohjalla :-(
  Minusta noille kojuille, jotka myyvät muuta kuin saariston tuotteita, pitäisi olla enimmäiskiintiö. Muuten tykkään kyllä.
  Mukavaa loppuviikkoa! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi. Toivottavasto vatsatauti on jo hellittänyt. Tuo olisikin hyvä ajatus tuo kiintiö. Ja ehdottomasti niin, että esim. silakkamarkkinoilla olisi pääosa kalatuotteilla ja muulla saaristolaisuuteen kuuluvalla.
   Mukavaa loppuviikkoa sinulle myös!

   Poista