tiistai 4. lokakuuta 2016

SIKSI LÄHDINSiksi lähdin.

Siis mistä?


Lähdin Indiedays Inspiration-blogiyhteisöstä, johon olen kuulunut jo muutamia vuosia. Sain aikoinaan kutsun Indiedaysiin sähköpostilla ja ihmettelin tuota tuntematonta lähettäjää, epäilin jopa roskapostiksi.


Avasin kuitenkin postin ja ilahduin, tottakai, kun blogini kutsuttiin tuollaiseen yhteisöön. Pian tein bloggaajasopimuksen ja yhteisön "ruutu" ilmestyi blogini sivupalkkiin. Siitä oli kiva seurata uusien postauksien ilmestymistä ja klikata lukemaan niitä. Pian kuitenkin huomasin, että niistä vain pieni murto-osa oli sellaisia, joita oikeasti halusin lukea.

En ole kiinnostunut uusimmasta muodista tai bilepaikoista, enkä jaksa ihailla uutta tatuointia jonkun käsivarressa. Myöskään vauvavatsojen katseleminen ei enää tässä vaiheessa kiinnosta.

Onneksi tuolta "ruudusta" aina silloin tällöin löytyi myös minun ikäiselleni sopivaa luettavaa ja sitä kautta tutustuinkin uusiin blogeihin, joita rupesin seuraamaan. Uutta luettavaa löytää kyllä helposti muutenkin, mm. muiden blogien kautta.

Joka viikko tuli sähköpostia, ja joka kerta kaksin kappalein sama posti (miksi, siihen en koskaan saanut vastausta) ja aina välillä postissa oli joku kampanja, johon sai hakea osallistujaksi. Hain muutaman kerran sellaiseen kampanjaan, jossa toivottiin eri ikäisiä, tai vähän vanhempia osallistujia. Koskaan ei kuitenkaan tärpännyt ja kun jatkossa sai lukea ketkä bloggaajat mukaan oli valittu, niin aina ne olivat niitä samoja, joilla on suuret lukijamäärät.

Loppujen lopuksi rupesin miettimään miksi ollenkaan olen mukana tällaisessa.
Voi olla, että Indiedaysin myötä kävijämäärä blogissani on kasvanut ja ehkä muutama lukijakin on tätä kautta tullut.
Myöskään  mitään pakotetta postaustahtiin tai postauksen aiheisiin ei Indiedays ole asettanut, joten siinä suhteessa kaikki on ollut ok. 

Kuitenkin nyt tuntui siltä, etten enää halua jatkaa tuossa yhteisössä, vaan erosin siitä.
En kuitenkaan sulje pois sitä vaihtoehtoa, että tulevaisuudessa liittyisin johonkin toiseen, paremmin minulle sopivaan yhteisöön, jos mukaan pyydetään. Aika näyttää mitä tapahtuu sillä rintamalla.

Blogissa kaikki jatkuu kuten ennenkin ja lukijoiden kommentteja odotan aina yhtä malttamattomasti.

Tämä oli muuten 1000:s postaukseni!


OIKEIN IHANAA TIISTAITA!

35 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Ihmettelen itsekin toisinaan, etä innostusta bloggaamiseen on näin hyvin riittänyt. Eikä loppua näy :)

   Poista
 2. Onnittelut! Blogiasi on kiva lukea ja tulee sopivasti luontevaa naisnäkökulmaa esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pentti. Ihanaa kun on edes joku miespuolinenkin lukija. Taitaa niitä olla muutama muukin, mutta ovat niin ujoja, etteivät koskaan kommentoi!

   Poista
 3. Olet jo toinen lyhyen ajan sisällä Indiedaysistä lähtenyt. Itse vielä roikun mukana mutta vähän samoja mietteitä kuin sullakin. Taitavat suosia niitä omia Indiedays -blogejaan. ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu tosiaan siltä, että toiminta siellä ei ole ihan tasapuolista.

   Poista
 4. Etpä ole ainoa, joka yhteisöstä on lähtenyt...:)

  VastaaPoista
 5. Sama kävi minulle ja erosin viime pe. Samoista syistä ja muutamasta muustakin. Minulle vihjattiin, etten kampanjaan päässyt, koska asiakkaat toivovat laadukkaita ja isoja kuvia. Kummasti olen kelvannut yrityksille ja erilaisiin kamppinsiin 40plussassa. Olen myynyt kivaan hintaan pari kuvaakin instassa vastikään. Taisi syynä olla korkea ikäni ja aika pitkään tunsin itseni kyseisessä yhteisössä hölmöksi. Sääli etteivät ajattele "out of the box" eli, meidän ikäisillä ne hillot on niitä tuotteita ostaa. Olisivat vielä vahvempia, jos meidän ikäiset olisivat saaneet oman osionsa, mutta ehkä heidän ei tarvitse, ehkä on strategisesti fiksua keskittyä tietyn ikäiseen kohderyhmään. Joten valintani on 40plus. <3

  Samaan aikaan ollaan muuten erottu ja näitä pyöritelty, enkä usko meidän olevan ainoita ja vanhenee ne ID-bloggaajatkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorry lapsukset tekstissä, näpyttelen mobiililla, oisko likinäköä mitä lie, hihi. ;)

   Poista
  2. Minä uskon myös että tuo ikäjuttu voi olla ainakin yksi tekijä. Turha on kai tällaisen 60+-ikäisen kuvitella kuuluvansa "vanhempiin". Heidän asteikossaan olen kai jo tosi fossiili.
   Hienoa olisikin ollut jos olisi ollut ryhmä sellaisille, jotka ovat tuon aikuisuuden alkutaipaleen jo ylittäneet.
   No me jatketaan tällä linjalla millä ollaan aloitettu ja jos tulee tenkkapoo, niin ainahan voi kysyä apua bloggajaystäviltä, vai kuinka!

   Poista
 6. Itse lähdin vuosi sitten. Mietin, että saanko sieltä muuta kuin mainosbannerit blogiini. En kokenut saavani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainosbannerit tosiaan vilkkuivat aina välillä tuossa blogin nimen yläpuolella, mutta ei niilläkään tuloilla rikastumaan päässyt.

   Poista
 7. Samoja mietteitä itsellänikin. Olen joskus jättänyt Indiedaysille palautetta siitä, että jättävät meidät vähän varttuneemmat bloggaajat aina taka-alalle, mutta ID viis veisasi kehitysehdotuksistani. Nuoret ja kauniit ovat vallalla tuossa blogiyhteisössä. Itse saan pienen rahallisen korvauksen mainosbanderolleista aina silloin tällöin, siinä kaikki mitä ID minulle antaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että palautteen jättäminen mitään muuttaa. Olen sitä kokeillut itsekin, mutta lopputulos oli yhtä tyhjän kanssa.

   Poista
 8. Onnea <3 Upea määrä postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija. Tämä on niin hauskaa ajanvietettä, että postauksia kertyy väkisinkin.

   Poista
 9. Mä oon myös hieman miettinyt pitäiskö vaan jättäytyä pois, kun ei siitä oikein mitenkään hyödy...:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä samanmielisiä tuntuu löytyvän enemmän kuin uskoin.

   Poista
 10. Onnittelut blogikirjoitusten määrästä ja kivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belladonna. Kommenttisi lämmittää.

   Poista
 11. Onnittelut 1000 postauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi. Nyt kohti kahta tuhatta 😊

   Poista
 12. Tuhat - vautsi. Pulina Ellin alle 20 kalpenee vielä vuosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljässä ja puolessa vuodessa ehtii paljon. Mukavia syyspäiviä sinulle kurssikaveri!

   Poista
 13. Huh mikä määrä postauksia, onnea! Itsellä vain kaukaisena utopiana..

  Tuo indiedays Inspiration on jäänyt minulle kokonaan jotenkin vieraaksi portaaliksi, olisinkohan koskaan sitä kautta mennyt vierailulle blogeihin. Jotenkin liian suuri ja jäsentymätön portaaliksi... ja ehdottomasti Indiedaysin oma painopiste tuntuu selvästi olevan nuoruudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vintagentti. Kun tykkää hommasta ja tarpeeksi kauan jatkaa, niin postauksia kertyy.

   Nuorten ja kauniiden portaali se tuntuu olevan.

   Poista
 14. Hienoa päättäväisyyttä :) Olen käynyt silloin tällöin lukemassa blogiasi ja se on ikäiselleni kiinnostava.

  VastaaPoista
 15. Silloin pitää lähteä kun siltä tuntuu - itsehän tein saman ratkaisun jo yli vuosi sitten ja päivääkään en ole katunut! En vain tuntenut kuuluvani joukkoon vaikka siellä monta ihan kivaa minunkin lukulistalleni kuuluvaa blogia on - joista tosin muutama näyttää nyt sitten jättävän id:n;)
  Minulla vaikutti myös se, että en päässyt vaikuttamaan siihen, millaisia mainoksia blogini yläbannerissa oli enkä pitänyt myöskään siitä yli vuoden takaisesta indiedaysin uudistuksesta - monestakaan syystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Noita uudistuksia tuntuu tulevan vähän väliä, enkä tiedä ovatko ne aina hyväksi.

   Poista
 16. Onnea! Enpä ole itse saanut "kunniaa" olla Indiedaysissä, mutta mietiskellyt myös sitä toimintaa...tietty ei pidä olla sellaisessa mukana, jos se on noinkin epätasa-arvoista.

  VastaaPoista
 17. Onnittelut tuhannesta postauksesta! :)

  VastaaPoista