perjantai 30. syyskuuta 2016

SYKSYN MIETTEITÄ



Kaunis ja melkeinpä kesäinen syyskuu alkaa olla lopuillaan. Nopeasti on kuukausi taas mennyt ja kohta ollaankin lokakuussa.

 Lokakuu on nykyään se kuukausi, jolloin alkaa kaikenlainen joulutohina. Muutaman viikon päästä on kaupoissa kaikki joulurekvisiitta esillä. Välillä tuntuu, että jouluun mennessä sitä on jo niin kyllästynyt kaikkeen kilisevään, välkkyvään ja muuhunkin jouluiseen, että tekisi mieli hypätä suoraan tammikuuhun, eikä noteerata joulua mitenkään.

Mitä mieltä sinä olet? Haluttaisiko joskus unohtaa koko joulu, vai kuulutko niihin jotka ottavat kaiken irti tuosta talven juhlasta?


Mökkikausi on päättynyt, vain käyntejä mökille tehdään vielä mutta voidaan siellä vielä yöpyäkin jos ilmat ovat suotuisat.

Tänään tehdään  tarkastuskäynti mökille katsomaan, onko myrskyisästi puhallellut tuuli tehnyt pahojaan. Onkohan kasvihuone vielä pystyssä?


Syksy tuntuu tänä vuonna tervetulleelta ja kaupunkiympäristöstä nauttii taas koko kesän mökkeilyn jälkeen.




IHANAA SYKSYÄ SINULLEKIN!


PIENI LINTU-blogissa lisää syyskuun kuvia.

46 kommenttia:

 1. Ihana kollaasi & upeat isot vaahterat! Itse hössötän joulusta vain pikkuisen, enkä todellakaan vielä lokakuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vähän sama täällä; liian aikaista on aloittaa lokakuussa.

   Poista
 2. No onhan se ihan höhlää juhlia joulua kuukausitolkulla. Siltikin joulumukit on kaivettu kaapin perukoilta ja niistä jo nautin kahvia. Lapsuudessa joulun odotus alkoi joulukuussa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mukit menköön, vaikka jouluiset olisivatkin, mutta muu saa odottaa vielä. Entisaikaan koti koristeltiinkin jouluasuun vasta ihan ennen aattoa. Aattoaamuna olikin sitten ihana herätä kynttilöiden loisteeseen ja ihailla joulukuusen koristeita.

   Poista
 3. Ihana kollaasi, jossa näkyy syksyn seesteisyys. <3
  Minulle tulee joulu mieleen viimeistään syyskuussa, vaikka kukaan ei siitä muistuttaisi. Nyt kudon joululahjasukkia ja hyräilen joululauluja ihan täysillä.
  Viime vuonna kyllä huomasin, että toivoisin ettei joululauluja soitettaisi esim. marketeissa. Eivät ne minua asiakkaana haittaa, mutta luulen että työntekijät ehtivät jo kyllästyä niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara. Jos aikoo itse valmistaa jotain jouluksi, niin niitähän tietysti täytyykin aloittaa hyvissä ajoin. Joululauluja en vielä haluaisi kuunnella, vaikka pimeinä iltoina ne kyllä toisivat tunnelmaa.
   Varmaan ovat kauppojen työntekijät saaneet kuulla ihan kyllästymiseen asti joulumusiikkia jo ennen joulua.

   Poista
 4. Mä en ole joulu ihminen ollenkaan, mutta olen parhaani mukaan yrittänyt luoda joulun minille <3

  Ihanaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsillehan pitää olla joulujuttuja, tottakai. Aika ankealta tuntuisi, jos eivät pienimmät saisi yhtään joululahjaa, tai jos ei kotona oltaisi ollenkaan koristeltu joulun aikaan. Enkä itsekään haluaisi olla ilman joulukoristelemista, mutta en vielä lokakuussa sentään halua kotiin joulua.

   Poista
 5. nuo kurpitsat ovat niin syksyisen kauniit <3 Veden syeleilyssä olevat kivet vietittävät jo kylmenevistä ilmoista.
  Kyllä joulu saa jo pikkuhiljaa tulla...itse olen jouluihminen henkeen ja vereen...tosin kun tammikuu ja uusivuosi alkaa, ei joulusta ole enään tietoakaan meidän huushollissa...rajansa kaikella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurpitsojen iloiset keltaiset ja oranssit värit ovatkin oikein varsinaisia syksyn värejä.
   Mulla on sama juttu, että mahdollisimman pian joulun jälkeen haluan siivota joulun pois kodistamme. Silloin tuntuu että kevät on jo melkein tullut.

   Poista
 6. Nina Erikslund30.9.2016 8.49

  Härliga bilder igen! Vår familj firade jul med alla 5 barn-tonåringar och vuxna, i Vemdalen för snart 2 år sedan. Hyrde stuga, åkte slalom, spelade spel, firade även julafton med bastu, strömavbrott,mat och julmusik, och ett vackert jullandskap. Inte ett enda julpaket, ingen stress innan jultider, men njöt av alla vackra dekorationer i butiker och på gator. Ett bra alternativ för oss, som vi gärna upprepar.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack Nina! Jag kan riktigt se hur fin jul ni hade. Så där kunde man fira jul annars, men barnbarnen skulle bli besvikna om de inte fick klappar. Gör om det där innan ni har barnbarn!

   Poista
 7. Todella kaunis kuvakollaasi! Syyskuun tunnelma on ihanasti tiivistettynä noissa kuvissa.
  Niin tuo joulu - odotan jo kovin jouluradioiden aukenemista, olen jo ostanut muutaman joululahjan ja tekotarpeet on jo muutamaan hankittu sekä olen miettinyt ja valmistellut ystävien muistamisia. Kyllä, kiitos, joulun odotuksesta nauttiminen saa alkaa syksyn pimenevien iltojen myötä.
  Ihanaa syyskuun viimeistä päivää ja alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija!
   Olet aloittanut ajoissa lahjojen hankkimisen ja se onkin viisasta, niin ettei viime hetkellä tarvitse tuskailla sen asian kanssa. Itsekin olen monta kertaa päättänyt aloittaa ajoissa, mutta en ole oikein hyvin onnistunut.

   Poista
 8. Sympaattiset kurpitsat ja aivan ihanat nuo veden äärellä otetut kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kuvat olen ottanut täällä Ahvenanmaalla. Venekuva Merikorttelista Maarianhaminasta, kivikuva mökkirannastamme, kurpitsat Jomalasta ja vaahterat Kastelholmasta.

   Poista
 9. Rakastan joulua, mutta kyllä ne kauppojen joulunaloitukset ovat liian aikaisin....tuntuu, että joka vuosi aikaistetaan aloitusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuntuu kuin tuota aloittamista siirrettäisiin aina vain aikaisemmaksi.

   Poista
 10. A wonderful review of the month September. Fabulous !
  Best regards, Synnöve

  VastaaPoista
 11. Kivan seesteinen tunnelma kollaasissa. Olen jouluihminen, mutta tuntuu omituiselta, kun jo nyt on lehdissä pikkujouluilmoituksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä minäkin joulusta tykkään, mutta en vielä näin aikaisin.

   Poista
 12. Kauniit kuvat! Syksyiset! Ja tunnelmalliset. En ole vielä joulua ehtinyt ajatella. Toki tänään huomioni kiinnittyi Kirjamessuila kauniisiin joulukortteihin. Siellä oli kortintekijöitä esittelemässä tuotteitaan.
  Kunpa olisikin niin viisas, että aloittaisi joulun tekemisen kerrankin ajoissa. Mutta en osaa, ajatukset eivät ole vielä joulussa.
  Nyt kun syyskuu loppuu, niin toivottelen ihanaa lokakuuta sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula. Kirjamessuista on radiossa tänään puhuttukin. Tuollaiset itse tehdyt joulukortit ovatkin tosi kauniita.
   Niinpä; hyvä olisi aloittaa ajoissa, mutta minulla ei siitä tule mitään, ennen kuin alkaa jo olla kiire. Kiireessä saan eniten aikaiseksi.
   Sinulle myös ihanaa lokakuuta ja viikonloppua <3

   Poista
 13. Me ollaan vielä käyty mökillä uimassa ja saunassa, saas nähdä kuinka kauan sinne järveen tarkenee pulahtaa :)
  - Ihanaa syksyä sinulle Kristiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olette rohkeita kun vielä uimassa käytte. Minä en ole muutamaan vuoteen käynyt edes kesällä :) Toivotaan että syksy jatkuisi lämpimänä, että saatte jatkaa uintia mahdollisimman pitkään!

   Poista
 14. Kauniita kuvia kollaaseissasi! Kyllä, minä olen myös sellainen etten niin piittaa siitä joulusta. Itse asiassa jätän toisinaan juhlimisen toisinaan erittäin minimiin, kuten tänäkin vuonna teemme miehen kanssa. Ensi tiistaina lähdemme Barcelonaan missä on oikeastaan vielä kesä. Eli joulukin menee siellä, ja se joulu on ihan erilainen siellä kuin Suomessa. Onhan sielläkin hössötystä, mutta ei niin ärsyttävää kuin täällä koska siltä on helpompi sulkea silmänsä.
  Mukavaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matkatar. Etelässä joulun vietto varmaan onkin aika erilaista kuin täällä pohjolassa. Oikein mukavia päiviä teille sinne Espanjan aurinkoon!

   Poista
 15. Kaunista tunnelmaa kollaasissa. Joulu on ihana, mutta en oikein ole hössötäjä siinäkään asiassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi. On joulussa ihanat puolensa, mutta en halua venyttää sitä kovin pitkäksi. Parasta siinä melkein onkin mielestäni se, kun se vielä on edessä :)

   Poista
 16. Itse voisin skipata koko joulun. Ei kuulu omiin suosikkeihini. Ehkä justiin sen takia, että alkaa ne jingle bellsit soimaan aina vaan aikaisemmin ja aikaisemmin ja kaikenmaailman kaupallinen hössötys puskee päälle.
  Joskin tästä joulusta voi tulla erilainen, kun saadaan koko perhe pitkästä aikaa kokoon. Se on sitä parasta. Muulla ei väliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan samoissa mietteissä ollaan. Perheen yhdessäolo onkin se tärkein asia joulussa.

   Poista
 17. Kurpitsat kuuluu syksyyn <3
  Täällä odotetaan joulua jo kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niiden värit ovat niin syksyiset.
   Joulu tuntuu jakavan mielipiteitä aika hyvin kahtia. Toiset haluaisivat nauttia siitä heti ja pitkään ja toiset lyhyesti, eikä vielä moneen viikkoon :)

   Poista
 18. Ei ei ei vielä mitään joulutohinaa!! Lokakuu on on monena vuonna ollut yllättävän lämmin ja aivan ihana. Jos sateet vain pysyvät poissa niin ainakin nytkin paistaa niin kaunis ja kuulas aurinko. Siihen ei mitkään joulumietteet vielä kuulu. Olen vuorovuosina jouluihminen, mutta vasta sitten joulun alla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan! Täälläkin paistaa ja kauniit syysvärit loistavat luonnossa. Marras-joulukuun vaihteessa on mielestäni hyvä ottaa adventtikynttilät ja ikkunatähdet esille.

   Poista
 19. En jaksa innostua joulusta näin aikaisin. Syksykin on vasta päässyt vauhtiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että nyt vasta syksykin tosiaan alkoi. Joulu saa vielä odottaa.

   Poista
 20. Jouluvaloja voin viritellä aikaisemmin, mutta en kumminkaan "vouhkaa" joulusta kuukausia aikaisemmin. Kohta varmaan tulevat kauppoihin joulukarkit ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku jo kirjoittikin facabookissa että jossain kaupassa oli jo joulun suklaakonvehdit esillä.

   Poista
 21. Kauniit syksyn värit kuvissasi <3
  Joulu alkaa joka vuosi aikaisemmin kun joulutavarat tulevat kauppoihin. Mutta itse joulusta tykkään. Minun joulu alkaa pikkujoulusta, ensimmäisen adventin aatosta. Se on sopiva kohta, ei ehdi kyllästyä :)

  Aurinkoista lokakuuta Kristiina ja kiitos ihanista tsemppiviesteistäsi blogissani <3

  VastaaPoista
 22. Kiitos.
  Kauppojen joulu alkaa tosi aikaisin, mutta meilläkin aloitetaan jouluun valmistautuminen marras-joulukuun vaihteessa.

  Oikein kaunista lokakuuta sinnekin!

  VastaaPoista
 23. Kaunista syksyn oranssi kollaasissa, lemppareita. Ja joulu on vasta jouluna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyinen luonto on kaunis oranssinkeltaisessa värissä. Joulu on jouluna tai ainakin vasta joulukuussa.

   Poista