sunnuntai 25. syyskuuta 2016

KELTAINEN TAI VIHREÄ, TAI VAIKKA MOLEMMAT


Jokasyksyinen näky tien varressa: auringonkeltaiset kurpitsat kärrynlavalla. Tästä niitä voi ostaa kotiin vietäväksi.

En ole tainnut koskaan aikaisemmin ostaa, vaikka ihaillut ja kuvannut niitä olenkin.Niitä on eri kokoisia ja mallisia. Suurimmat ovat sellaisia, joista voi tehdä vaikka kurpitsalyhtyjä ja pienimmät käyvät koristeeksi.

Maksu suoritetaan kärryyn kiinnitettyyn lippaaseen. Voi olla, että ihan jokaista kurpitsaa ei ole rehellisesti maksettu, koska aikaisempina vuosina on lähistöllä näkynyt rikki heitettyjä kurpitsoja ja enpä usko, että jos maksaa ottamansa kurpitsat, niin heittelisi niitä sitten ympäriinsä.

Minä halusin ostaa koristeeksi muutaman pienimmistä kurpitsoista hiukan syysväriä kotiin tuomaan.Valinnanvaraa oli niin värin, kuin mallinkin suhteen: tumman vihreästä, keltaisen kautta melkein valkoisiin. Oli pyöreää, soikeaa ja pitkän mallista, sileää ja röpelöistä.
Kurpitsat on kasvatettu tässä lähipellolla eli paikallista tuotantoa ovat. Lippukin sen kertoo ja se on ainakin toistaiseksi saanut olla paikoillaan.

Kärryssä olevassa kyltissä sanottiin että paikka on kameravalvonnassa. Liekö teksti ollut vain pelottelumielessä, koska minkäänlaista kameran tapaista en nähnyt, mutta hyvä jos teksti vähentää epärehellistä käytöstä.Kurpitsat oli asetettu kauniisti esille olkien päälle ja kärryt olivat pellon reunassa. Paikka näkyy hyvin isommalle tielle, joten ostajat löytävät hyvin sinneOstin koristekurpitsoja ja nyt ne koristavat olohuoneen ruokapöytää. Tuli kiva ja pitkäikäinen koriste, niin uskon.KAUNISTA SYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE LUKIJOILLE!
10 kommenttia:

 1. Kauniita!
  Täällä on kukkakauppa sellainen, että pääsee eteiseen asti illallakin vaikka kauppa olisi jo kiinni. Siellä on sitten kylmäkaluste, jossa on kukkia ja lipas johon kukat voi maksaa...:) Se on näitä pienen paikkakunnan etuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin.
   Toihan onkin ihan superhyvä idea kukkakaupalta, koska illallahan tai viikonloppuna niitä kukkia usein tarvitaan ja silloin kauppa saattaa olla jo kiinni. Toivottavasti ihmiset osaavat toimia fiksusti myös maksamispuolella, niin että tällaista toimintaa kannattaa jatkaa.

   Poista
 2. Kurpitsat kruunaavat syksyisen sisustuksen. Kyllä minäkin ostaisin, jos tuollainen kiva myyntikoju tulisi vastaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurpitsat ovat kyllä niin syksyn merkki. Ajamme toisinaan sen pellon ohi, jossa nämä kasvavat ja on kiva katsoa miten kesän lähetessä loppuaan rupeaa vihreiden lehtien seasta pilkottamaan yhä isompia keltaisia palloja.

   Poista
 3. Ihanaa! Tosi kiva myynti-idea. Tykkään kovin noista "pikkukaupoista". Meidän lähellä on joskus myyty herneitä samalla idealla. Herneet on pussitettu valmiiksi ja maksu lukolliseen postilaatikkoon. Houtskarissa yhdessä kylässä on vaja, josta Isakssonin puutarha myy kasvattamiaan tuotteita itsepalveluperiaatteella. Kauppa on sisustettu kauniisti ja tunnelmallisessa. Siellä käymme aina mökkireissulla.
  Kaunista syyspäivää Ahvenanmaalle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat kyllä kivoja nuo tienvarsien kojut joista voi ostaa haluamansa ja maksaa lippaaseen. Kuulostaapa kivalta tuo puutarhatuotteiden vajassa oleva kauppa.

   Oikein ihanaa päivää sinnekin!

   Poista
 4. Oi että, kuinka kauniin värisiä kurpitsoita. Varma syksyn merkki. Leutoa syysviikkoa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita värejä ja monen näköistä ja mallista kurpitsaa oli tarjolla.
   Kaunista viikkoa sinnekin!

   Poista
 5. Ai tuollaisiakin "kauppoja" on. Hauska idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täällä on tuo kurpitsapaikka joka vuosi näihin aikoihin.

   Poista