keskiviikko 10. elokuuta 2016

NÄITÄ EI KOVIN USEIN NÄE


Nyt oli ihan pakko laittaa tänne kuvat tällaisista harvinaisuuksista. Tai ainakaan minä en possuja ole viime aikoina ulkona nähnyt.

Vaan nytpä näin. Ensin ilmestyi äitipossu röhkien ja tulla lyllersi luokseni. Sen ja minun välillä oli vain matala ehkä 40cm korkea aita, joka tosin oli sähköistetty. Kohta tuli monta pikku possua näkyville ja äitipossu jatkoi röhkimistään.

Vaikka välillämme oli tuo aita, joka mielestäni vaikutti epäilyttävän huteralta, niin hiukan pelkäsin että emakko rynnistää aidan läpi jos se pelkää että aion tehdä jotain pikkupossuille.

Pikkupossut menivät kuitenkin pian takaisin omaan mökkiinsä ja äitipossukin hetken päästä perässä.

Oletko sinä nähnyt possuja ulkona nykyään?

12 kommenttia:

 1. No enpä ole tainnut aikoihin nähdä! Silloin vielä, kun lapset olivat pienempiä, käytiin jollain kotieläintiloilla possuja ihailemassa, mutta muuten taitavat nykyajan possut elellä isoissa sikaloissa:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kontrasti olikin aika suuri, kun tien toisella puolella olevista kivikasoista (joista kerroin aikaisemmassa postauksessani) siirryttiin possunpehmeään näkymään.
   Nämä possut saivat viettää aikaansa nurmikolla, tai sitten omassa katoksessaan.

   Poista
 2. Viimeksi näin pari vuotta sitten possuja ulkona yhdellä kotieläinpihalla mikä on avoinna kaikille määrättyinä aikoina. Käytiin siellä lastenlasten kanssa. Mutta ei possuja kyllä nykyään muuten ulkona pääse näkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotieläinpihoilla niitä näkyykin vielä, mutta näin "luonnon tilassa" harvemmin. Tuli tunne kuin olisi palattu 50-luvulle kun nuo possut näin.

   Poista
 3. Kivat kuvat! Ihana pikku possu!
  En ole moneen vuoteen possuja nähnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noita pikkupossuja oli ainakin viisi tai kuusi.

   Poista
 4. Voi ei... ihanat possut <3 viime näkemisestä on kyllä aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpöjä olivat nuo pikkuiset ja touhukkaita.

   Poista
 5. Voih, ihanat onnelliset kuopijat. Päivän piristyspostaus!

  VastaaPoista
 6. Ei ole näkynyt ei. Mummi aina sanoi, että possut ovat niin kivoja, puhtaita eläimiä, jotka rakastavat uimista, että ihmiset laittavat possut aina mutahommiin. :) Kivaa viikkistä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi pienet olivat kyllä söpöjä, mutta iso melkeinpä peloittava kun tuli kohti röhkien :)

   Kivaa viikonloppua sinnekin!

   Poista