sunnuntai 21. elokuuta 2016

KÄRPÄSSIENIPUITA JA MUUTA MUKAVAA

Viime postauksessa odotettu huominen on nyt takana ja nyt voi vain odottaa seuraavaa vierailua ihanaan pääkaupunkiimme.

Edellisestä käynnistäni sinne oli kulunut monta, monta vuotta ja nyt toivon vaan, että asuisimme lähempänä Helsinkiä, niin ihastunut olen sen kesäiseen tunnelmaan.

Kärpässienipuut keskellä kaupunkia ihastuttivat, vaikka niiden tarkoitusta ja taustaa en tunnekaan. Liittyvät ehkä meneillään oleviin Helsingin Juhlaviikkoihin.

Kadehdin teitä, joille kaikki päivän pyrähdykset ihaniin kaupunkeihin ovat mahdollisia, niinkuin päiväretki Porvooseen, pistäytyminen Rauman Pitsiviikoille, Loviisan avoimet pihat, ihana Fiskars, puhumattakaan isompien kaupunkien monista kesätapahtumista.

Onneksi meiltäkin pääsee vaivattomasti, joskaan ei ihan halvalla, suoraan Helsinkiin. Sekä meno- että paluumatka tapahtuvat yöllä, joten tällaisille laivamatkoihin kyllästyneille on ihan ihanneolotila, kun saa nukkua hytissä tuon matkan.

Toki ehdimme nauttia buffetin antimista ja saimmepa ihan oman kahden hengen pöydänkin. Kovaa tungosta ei ollut, kuten oli kuukausi sitten kun teimme saman laivamatkan.

Taxfreen kävelimme läpi, mutta mitään emme ostaneet.

Itse asiassa koko Helsingin vierailumme ainoa ostos, ruokailuja ja juomataukoja lukuun ottamatta,  oli kaksi paria sukkia, kun lenkkarit alkoivat hiertämään paljaassa jalassa ja sukat olivat unohtuneet kotiin. Onneksi oli nuo lenkkarit mukana, koska kävelimme kilometritolkulla ja mitkään muut kengät eivät olisi voineet olla mukavammat.

Tuomiokirkon rappusilla istui kansaa auringosta nauttimassa. Sää suosi meitä koko vierailumme ajan, eikä mukana olleita sateenvarjoja tarvittu kertaakaan.

Kaikki mitä etukäteen olimme ajatelleet tekevämme Helsingissä, ehdittiin tekemään. Tosin ihan kauhean paljon suunnitelmia ei etukäteen tehtykään.

Minulle ehkäpä tärkeintä oli päästä tutustumaan Suomenlinnaan, jossa en ennen ollut käynyt ja nyt siellä kävimme. Niitä kuvia voit katsella TÄÄLLÄ.

Myös raitiovaunuajelu oli haaveissani, koska viimeksi olen ajellut raitsikalla Turussa ja siitä onkin sitten aikaa yli neljäkymmentä vuotta.

Vielä oli suunniteltu kiertelyä jossain sellaisessa kaupunginosassa, jossa voi ihailla vanhoja, kauniita kivitaloja ja niitä katseltiinkin Eirassa ja Ullanlinnassa. Niistäkin sitten kuvia myöhemmin.

Tuolla kierrellessämme pälkähti päähän ajatus, että olisi myös mielenkiintoista nähdä Vallilan kaupunginosa ja sen puutalot ja sinne menimmekin raitiovaunun kyydissä ja matkalla saimme nähdä Helsinkiä vähän laajemmaltikin kuin ihan ydinkeskustaa. Helppoa on liikkuminen yleisillä kulkuneuvoilla, eikä kauan tarvitse kyytiä odotella, sen verran tiheästi nuo kulkevat. Ostimme päiväliput, jotka maksoivat 8€ hengeltä ja sillä sai ajella vuorokauden.

Kiertelimme kaupungilla ristiin rastiin ja välillä pysähdyimme kuuntelemaan katusoittajia. Tai istahdimme kadun varren kuppilaan ja vain katselimme ihmisvilinää. Tunnelma oli kuin missä tahansa Keski-Euroopan kaupungissa.

Tuli väkisinkin vertailtua tätä elämää oman asuinkaupunkimme Maarianhaminan perjantai-illan tunnelmaan. Meillä on perjantaina alkuillasta kaikki jo kiinni, jopa parhaaseen turistiaikaan, mutta täällä kuhisi elämää ja kaikki kaupat olivat auki, jopa kauppatorin kojutkin ties miten myöhään. Näinhän sen kuuluu mennä.


Kaikki näkymät eivät  miellyttäneet silmää. Miten on tuon valkoisen laatikon joskus saanut rakentaa tuohon jököttämään?

Leppoisaa kesäpäivää vietettiin joka puolella ja tuntui kuin enemmistö olisi ollut ulkomaalaisia. Ehkä olikin.

Hiukan ulkomaalaisiksi tunsimme mekin itsemme, kun välillä tuli sellainen tunne, että hei täällähän saakin puhua suomea, vaikka melkeinpä tuntui kuin olisimme ulkomaan matkalla.

Ei sitä ihan joka päivä pikkukaupunkilainen pääse tällaisiin ympyröihin. Vaikka olisihan tuo Tukholma meitä lähellä, mutta se ei vaan tunnu ihan yhtä hyvältä kuin tämä kotimaassa matkailu.

Kauppatorin laidalla rakennetaan jotain suurta kompleksia uima-altaineen. Valkoinen laiva vastarannalla odottaa matkustajiaan täällä päivän ajan, kuten meidänkin käyttämämme punainen laiva tällä puolella.

Palaamme hotelliin noutamaan matkatavaramme ja istuskelemme vielä hetken odottaen laivamme lähtöä.

Jaloissa tuntuu ihanasti päivän kävelyt. Onneksi hotellimme on ihan lähellä satamaa ja kävelemme sinne vajaassa kymmenessä minuutissa.

Hei vaan Helsinki!

Tulemme pian uudestaan,  sillä paljon jäi vielä katseltavaa ja koettavaa. Museokäynnit jätimme tällä kertaa väliin, koska ihanan lämpimän sään vuoksi oli mukava kierrellä ulkona.

12 kommenttia:

 1. Kiva Helsinki kierros :). Tuo vuorokauden lippu on ihan paras. Itsekin olen niitä muutaman kerran ostanut.

  Ette ehtineet käydä Hernesaaressa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hernesaari oli mielessä, mutta ei millään ehditty/jaksettu kaikkea tällä kertaa. Ensi kerralla sitten, tai viimeistään ensi kesänä!

   Poista
 2. Voi kun kiva Hesa kiertely! Itsekin aina ihailen Helsinkiä ja sen kaikkia tapahtumia ja paikkoja, kun sinne kerkiän täältä 70 kilometrin päästä... Eli en asu kaukana, mutta silti ei arjen keskellä aina ehdi sinne. Olemme onnekkaita, kun tosiaan saamme käväistä välillä myös Porvoossa ja Loviisan puutarhoja ja taloja ihailemassa. Ahvenanmaa taas vaatii isomman 'ponnistelun', mutta sinne suuntaamme ensi vuonna ja sinun vinkkejäsi käytämme hyväksi kierrosta suunnitellessamme. Kiitti vaan niistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat kaksi päivää siellä kierreltiin. Tervetuloa ensi kesänä tänne Ahvenanmaalle! Kiva kuulla, että vinkeistäni on ollut apua Ahvenanmaan matkaa suunnitteleville. Jos on jotain kysyttävää niiden tiimoilta, niin kysyä saa ja minä yritän vastata.

   Poista
 3. Helsinki on todellinen kulttuurikaupunki!!
  Tajusin sen itse vasta pari vuotta sitten, kun ulkomailla asutun vuoden jälkeen vietin muutaman päivän Helsingin sykkeessä kauniina kesäpäivinä.
  Silloin kun itse kävi töissä ja oleskeli paljonkin kotiseudullani, ei huomannut Helsingin kauneutta ja elämää.

  Kiitos näistä tunnelmista ja leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli niin paljon musiikkia kaduilla ja konsertteja ja muuta olisi tietysti ollut vaikka kuinka, mutta joka paikkaan asti ei millään ehdi parin päivän vierailulla.
   Ihminen tulee sokeaksi oman kotipaikkansa kauneudelle.

   Poista
 4. Nuo kärpäslakkipuut näin itse jo alkukesästä, varmaan vain tapa koristella :) Hernesaareen kannattaa jo varata tuulisuojalla vaatteet mukaan kun päivät muuttuvat kylmemmiksi, kun on niin rannassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OK, ovatkin sitten olleet tuolla jo pidemmän aikaa. Tuonne Hernesaareen varmaan tuleekin mentyä vasta ensi kesänä, koska eivät nämä lämpimät ilmat voi kovin kauan jatkua.

   Poista
 5. Kiva postaus Helsingin matkastanne! Helsinkiin olen ihastunut joka käynnillämme enenmmän ja enemmän. Siellä tuntuu riittävän uutta nähtävään joka kerta kun sinne reissaamme. Ja sitten on ne kauniit paikat mitkä pitää nähdä aina uudelleen. Muutamaa joukkoon rakennettua rumaa rakennusta minäkin olen ihmetellyt:)
  Raitiovaunujen kyydissä istuessa saa hyvän käsityksen Helsingin eri alueista ja niillä ajelu on ollut yksi lempipuuhamme Helsingissä:) Välillä on hypätty kyydistä ja tutustuttu johonkin alueeseen tarkemmin.
  Kun luin postauksesi sain taas matkakuumeen Helsinkiin. Olisi kiva taas käydä siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva. Edellisestä matkastani sinne oli niin pitkä aika, että kaikki oli oikeastaan kuin uutta minulle.Paljon nähtävää oli ja paljon jäi vielä näkemättä. Ensi kerralla sitten katsellaan toisia paikkoja keskustan lisäksi.

   Poista
 6. Mukava Helsinki-kierros. Helsinki on niin kaunis kaupunki. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta. Käyhän kurkkaamassa jos kiinnostaa. Mukavaa viikon jatkoa Pihakuiskaajan puutarhasta.

  VastaaPoista