keskiviikko 17. elokuuta 2016

HUOMISTA ODOTELLEN

Oikukkaassa säässä olen parin päivän aikana tehnyt uutta kukkamaata kasvihuoneen  vierustalle. J keräsi isoja kiviä tulevan kukkamaan viereen ja minä kierittelin niitä paikoilleen. Rankkaa hommaa on tuollaisten kivien siirtely käsivoimin. Ne ovat kuitenkin välttämättömiä kukkamaan ympärillä, että multa ei valu pois kukkien ympäriltä.

Multaa kukkamaalle kaadettiin säkkikaupalla, eikä ihan vieläkään taida olla riittävästi. Sen verran sitä kuitenkin on että sain kasvit istutettua. Pitänee ostaa muutama säkki lisää vielä. Lisää kukkiakin ajattelin vielä istuttaa.

Kasvit jotka istutin ovat vanhasta olemassa olevasta kukkamaasta. Pari niistä siirsin siksi tähän uuteen paikkaan, kun tuntui etteivät viihtyneet entisessä paikassaan ja muut sitten koska vanha kukkamaa vaati jo joidenkin kukkien jakamista. Toivottavasti lähtevät kasvuun tässä uudessa paikassa.

Sää on ollut välillä sateinen ja välillä aurinkoinen ja melko lämmin, joten eivätköhän olosuhteet ole aika hyvät kasvien juurtumiselle. Ruohosipulin ajattelin myös istuttaa vielä kukkapenkkiin. Nyt se on kasvihuoneessa tomaatin juurella viihtynyt koko kesän.

Chilejä kypsyy koko ajan ja osan olen jo säilönytkin. Nyt ne ovat jääkaapissa liemessään valmistumassa. Parin viikon päästä päästään maistelemaan minkälaisia tuli.

Nämä ovat tarpeen huomenna kun matkataan pääkaupunkiin. Suomenlinnan vierailu on ainakin suunnitelmissa. Muuten vietetään pari päivää nähtävyyksia katsellen. Kaunista säätä toivotaan!

Kiitos muuten kaikille jotka olette viime päivien aikana täällä vierailleet. Tupakointia käsittelevä postaukseni  kipusi hetkessä kuukauden eniten luetuimmaksi postaukseksi!

10 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä ollut oikukkaat ilmat! Huh!! Onneksi aurinko jaksaa vielä näyttäytyä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin täällä oli rutikuivaa, eikä sadetta saatu viikkokausiin ja nyt sitten sataa joka päivä.

   Poista
 3. Mukavaa matkaa teille!

  VastaaPoista
 4. Tuollaista hommaa pitäisi minunkin tehdä. Saas nähdä, koska saan aikaiseksi.
  Ihania päiviä teille Helsinkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin vielä istuttamaan jakamiani kasveja toiseenkiin kukkamaahan. Multaa ostettiin lisää ja nyt pitää se vielä syksyn aikana levittää puutarhaan.

   Kiitos Maija!

   Poista
 5. Hyvännäköisiä chilejä. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä miltä säilöttyinä tulevat maistumaan.

   Samoin sinulle, leppoisaa sunnuntaita.

   Poista