keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

UUSI TUKKA JA MITÄ KUULUU KASVARIIN?

Kasvihuoneessa kasvaa. Salaatteja tuli kokemattoman taidoilla kylvettyä niin paljon, että kaikkea ei ehkä ehditä syömäänkään, vaikka parhaamme ollaan tehty. Ja uutta tulee koko ajan.

Verhoja tarvitsee aina välillä kun aurinko porottaa täysillä kasvihuoneeseen. Katto on onneksi sellaista kennolevyä, joka itsessään suodattaa liikoja säteitä.

Minttu rehottaa omassa purkissaan ja voi hyvin. Voin kuvitella, että jos se kasvaisi kasvimaalla, niin se olisi jo vallannut koko maan.

Tämä salaatti on ihan sellainen tavallinen muovipussissa vihannesosastolta ostettu. Istutin sen heti ruukkuun ja nyt se on jo monta viikkoa tarjonnut satoaan meille ja yhä lisää tulee.

Kirsikkatomaateissa on paljon raakileita ja hiukan on jo alkanut punertumistakin näkyä. Tuskin maltamme odottaa että pääsemme maistelemaan ovatko niin makoisia kuin kaikki omista tomaateistaan kehuvat.


Puikulaperunat kasvarin ulkopuolella kasvavat kovasti myös. Saavat vielä kasvaakin rauhassa.


Kahden muun ämpärin kanssa tehtiin virhe, kun poimittiin perunat siinä vaiheessa kun olivat runsaan peukalonpään kokoisia. Meillä sattui silloin olemaan isompi porukka syömässä, eikä niistä olisi riittänyt kuin murto-osalle ja niin laitoin ne jääkaappiin odottamaan parempaa aikaa. Nyt siitä on jo yli viikko, eikä sitä aikaa ole vielä tullut, joten maistamatta jäivät.

Chili antaa satoa tosi roimasti. Pitänee etsiä joku hyvä säilöntäohje niille, kun ei varmaankaan ihan tuoreena tule kaikkia syötyä.

Salaatteja löytyy lattialtakin ja nostelen niitä kuumimpina päivinä ulos kasvarin varjoisemmalle puolelle etteivät ihan kuumuuteen kuole.

Automaattisesti avautuvat luukut ovat niitä parhaita keksintöjä mitä harrastelijaviljelijän tielle on tällä saralla osunut.

Terassilla on villiviini intoutunut kasvattamaan pituutta entisestäänkin pitkiin oksistoihinsa. Kesä kesältä se kasvaa ja haaveenani on että se lopulta peittää koko kattorakenteen, niin ettei valokate näy ollenkaan oksien läpi.

Nyt villiviinillä on vaan niin olematon multakerros, että ihme kun näinkin hyvin jakselee. Tarkoituksena on rakentaa niiden runkojen ympärille laudoista reunat, niin että kunnon multakerros saataisiin pysymään paikoillaan, eikä vesi valuisi aina pois.

No tässä nyt sitten tulee uusi lookini. Tulihan siitä suurin piirtein sellainen mitä odotinkin. Lapsenlapset väittävät että näytän PALJON nuoremmalta tällä tukalla, ja lasten suustahan se totuus kuullaan!


OIKEIN MUKAVAA KESKIVIIKKOA JOKA PUOLELLE!

22 kommenttia:

 1. Ihanaa vihreyttä kasvihuoneessa ja hiusmalli on tosi hyvä!
  Mukavaa päivää :)

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka ihana kasvihuone sulla on ja hiusmalli on kiva.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 3. Satoa pukkaa
  ja uutta tukkaa :)
  (Kesäruno..)

  Hyviltä näyttävät molemmat! Niin sato kuin uusi lookkikin. Ja lapset eivät sano sellaista, mitä eivät tarkoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kesäruno :)

   Mutta entäs teinit? Voiko heidän sanaansa luottaa?

   Poista
 4. Hyvältä näyttää uusi tukkasi..:)

  VastaaPoista
 5. Lasten suusta se totuus todellakin tulee ;)

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvältä näyttää, niin kasvihuone, terassin villiviini kuin sinun uusi, entistä nuorekkaampi lookkisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku. Hiukan totuttelemista vielä vaatii hiusten pitäminen "vapaana" tuossa edessä. Onneksi ne pystyy laittamaan korvan taakse jos siltä tuntuu.

   Poista
 7. Ihana piha! Itselläni on vaan pieni parveke enkä tänä kesänä ole laittanut sinne muuta kuin muutaman yrtin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asutaan täällä mökillä koko kesä, joten tänne tulee laitettua kukkia ja muuta, mutta kaupungissa meillä on vain pieni parveke enkä ole sinne laittanut mitään kasveja, joten karulta siellä näyttää.

   Poista
 8. Uusi hiustyylistäsi on ihana, niin chic! Voi kunpa minullakin olisi rohkeutta
  pätkäistä hiukseni...
  Sun kasvihuoneessa näyttää niin vehreältä ja vihreältä. Ihan mahtavaa, kun
  ruokapöytään saa laittaa itse kasvattamia herkkuja. Meillä kävi huonosti viljelysten
  kanssa. Perkuleen peurat vetivät kaikki taimet huulensa, arg! Kasvarille olisi täälläkin
  käyttöä, niin saisi kasvit kasvaa rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija. Hetken kirpaisi kun toiselta sivulta leikattiin hiukset noin lyhyiksi. Olin sentään toista vuotta niitä kasvattanut saadakseni ne "pitkiksi". No mulla on suurimman osan aikuisiästäni ollut tosi lyhyt tukka, joten ei se niin vaarallista ollut.
   Kiva on hakea tuoretta salaattia omasta kasvihuoneesta.
   Peurat on kyllä vihoviimeisiä nakertajia. Ensi vuodeksi ollaan suunniteltu viljelylaatikoita, mutta jonkinlaista aitaa varmaan pitää laittaa ympärille ettei mene herkut parempiin suihin.

   Poista
 9. Hieno kasvihuone. Tukkakin näyttää hyvältä =).

  VastaaPoista
 10. Uusi hiustyyli näyttää upealle ja sopii sinulle täydellisesti!
  Ihanasti kasvaa viljelyksesi ja näyttävät niin herkullisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva. Tuoretta salaattia riittää tällä hetkellä.

   Poista
 11. Kasvarissa näyttää runsaalta ja uusi tukkalook on kuules cool. <3 Ihanaa päivää Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvarissa kaikki hyvin. Pitää varmaan vaan yhdistellä noita yksittäisiä kasveja toistensa kanssa samaan isompaan ruukkuun kun ensi viikolla tehdään muutaman päivän pituinen matka. Säilyvät kuivumatta paremmin kun eivät ole ihan pienissä ruukuissa.

   Poista