sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

TEE ITSE KESÄN KOUKUTTAVIN PIHAPELI

Sopivasti juhannukseksi valmistui uusi pihapelimme. Siihen voivat osallistua niin aikuiset kuin lapsetkin. Peli on varsin yksinkertainen, mutta koukuttava. 

Pelissä yritetään saada heitettyä ketjuja laudan alla olevaan astiaan. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta ei sitä välttämättä olekaan.

Me pelasimme niin, että aikuiset heittävät ketjuja n. viiden metrin päästä ja lapset sitten sopivaksi katsotulta etäisyydeltä. Pienin taisi melkeinpä pudottaa ketjut purkkiin.

Pelilauta on valmistettu filmivanerista ja sen pituus 120cm ja leveys 50cm.

Reikä, johon ämpäri upotetaan ja kiinnitetään on läpimitaltaan 20cm ja ämpärin ympärysmitan tulee olla sama kuin reiän.

Ketjuja pelissä on 10kpl ja ne ovat n. 30cm pitkiä.

Aukko, johon ämpäri upotetaan on 10cm:n päässä laudan yläreunasta.Pelilauta pysyy kaltevassa asennossa ämpärin varassa. Tuo kalteva asento tekee pelaamisesta kiinnostavamman, kun ketjut toisinaan liukuvat alas laudalta, eivätkä liu'u "vahingossa" ämpäriin.

Pelin alapuoli näyttää tältä. J kiinnitti kummallekin sivulle puurimat, ettei lauta mene notkolle.

Aika usein käy näin, että ketju luiskahtaa laudan yli maahan tai ketju  jää liian lyhyen heiton ansiosta aukon eteen. Sen voi kyllä taidolla ja hyvällä tuurilla saada vielä toisen ketjun avulla liukumaan aukkoon.

Ämpärin ja laudan saumakohdan pitää olla tasainen, niin että ketju voi liukua sen yli ämpäriin.

Pelin jännitys perustuu mielestäni siihen, että joskus tuntuu tosi helpolta saada ketjut ämpäriin ja seuraavalla kierroksella ei onnistu ollenkaan.

Olemme pelanneet siten, että pelataan kymmenen kierrosta ja joka pelaaja heittää kaikki kymmenen ketjua/kierros. Lopuksi lasketaan pisteet eli ämpäriin saatujen ketjujen määrä.

Jos kaipaat uutta ulkona pelattavaa peliä, niin tässä on tosi kiva peli, jonka voi itse valmistaa, joten kalliskaan se ei ole.Onko sinulla vinkkiä kivoista ulkopeleistä, jotka voisi vaikka itse valmistaa?

10 kommenttia:

 1. Naapurilla on tuon tyylinen peli ja joskus mekin sitä pelattiin. Oli kyl ihan hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi kiva ja jännittävä peli, suosittelen.

   Poista
 2. Hieno idea! Täytyy tarjoilla perheen miehille, josko innostuisivat tekemään meille tuollaisen.

  Mistä itse löysitte idean?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tehdä. Peli on mielenkiintoisempi kuin mitä ulkonäöstä voisi päätellä. Kaverilla on ja siitä otettiin mallia.

   Poista
 3. Onpas kivan kuuloinen peli. Täytyypä pistää idea korvan taakse, meilläkin on välillä maalla kaiken ikäistä porukkaa ja tämä olisi hauska vaihtoehto mölkylle ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mölkkyä täälläkin pelataan myös, mutta vaihtelu virkistää.

   Poista