maanantai 25. heinäkuuta 2016

PIKAVIERAILU VIIPURISSA

Terveisiä Viipurista!


Teimme risteilyn Lappeenrannasta Saimaan kanavan kautta Viipuriin. Kanavaa pitkin köröteltiin verkkaista tahtia ja matka kesti kuutisen tuntia.  Laivalla oli täyttä ja istuimmekin menomatkan vanhanaikaisessa Aleksanteri-salongissa. Välillä piti toki käydä kannella ihmettelemässä kanavan sulkuja ja laivan laskeutumista alemmas ja alemmas.


Sää oli harmaa, joten kannella ei haluttanut istuskella.

Saimaan kanavasta tulee oma juttu myöhemmin blogiin.
Kuvassa on yksi Viipurin tunnetuimmista nähtävyyksistä, Pyöreä Torni, joka rakennettiin 1500-luvulla vartioimaan vanhan Viipurin rajoja. Nykyään se toimii ravintolana ja suosittuna kohtaamispaikkana.


Kauppahalli joka näkyy tässä kuvassa on ihan Pyöreän Tornin läheisyydessä. Käväisimme siellä katsomassa tarjontaa ja paljon kaikkea siellä olikin.


Hedelmätiski näytti erityisen houkuttelevalta ja tuoreita hedelmiä oli valtavat määrät.


Paljon näkyi myös tällaisia näkymiä ja voi vain kuvitella kuinka hienoja rakennuksia nämäkin ovat joskus olleet ja olisivat tänäkin päivänä jos niitä olisi pidetty kunnossa.Kun en osaa venäjää, niin en tiedä mihin tarkoitukseen tässä jotain kerätään.

Rakkautta on sillan kaiteissa täälläkin.


Sataman vieressä oli kaunis ja hyvin hoidettu ranta-alue.

Kävimme syömässä  viehättävässä Kamelot-ravintolassa, joka ei näy tässä kuvassa, mutta on ihan kuvan vasemman reunan ulkopuolella. Ruoka oli mainiota ja parilla kymmenellä eurolla saimme aterian kahdelle, sekä ruokajuomaksi isot oluet, eli tosi edullista, varsinkin kun ottaa huomioon, että ravintola oli erittäin hyvätasoinen.
Kamelot löytyy osoitteesta ulitsa Krasnoarmeiskaja 14.

Keskiaikainen ritarilinna on Viipurin symboli ja kaupungin sydän. Se on kaupungin vanhin nähtävyys. Linna perustettiin Torkkeli Knuutinpojan toimesta 1200-luvulla, mutta se on tuhoutunut ja rakennettu uudestaan useita kertoja.

Viehättäviä taloja ja kahviloita oli siellä täällä. Meidän vierailuaikamme oli rajoitettu, niin että emme ehtineet katsella kuin pienen osan kaupungista.

Mm. kuuluisa Monreposin puisto jäi ajan puutteen vuoksi kokonaan käymättäLaivamme odotti satamassa vierailumme ajan. Pidemmän vierailuajan olisi tarvinnut että olisi ehtinyt poiketa esim. pikku putiikeissa.

Paluumatkalla nousimme kanavaa pitkin eri sulkujen kautta yhteensä 80m korkeammalle. Niin paljon korkeammalla on Saimaan pinta meren pintaan verrattuna.

10 kommenttia:

 1. Oi tuota tunnelmaa. Itsekkeni on jäänyt vähäiseksi Viipurissa käynnit, vaikka sen vaiheita hyvin tunnenkin. Viipuri oli vanhempieni kotikaupunki aina jatkosotaan saakka. Niinkuin kuvailit, voi vain kuvitella, miltä kaupunki on näyttänyt loistoaikoinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä oli ensimmäinen käynti Viipurissa ja voi olla että viimeinenkin, kun tuota matkaa sinne on sen verran paljon. Olisi vaan ollut mielenkiintoista ehtiä katsella hiukan laajemmaltikin kaupunkia.

   Poista
 2. Wautsi! Näyttääpä mielenkiintoiselta paikalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin jälkeenpäin luin eräästä esitteestä että pikku putiikkien katu alkaa juuri niiltä kulmilta joiden lähellä olimme ja nyt harmittaa ettemme huomanneet sitä siellä pyöriessämme. Ne jäivät nyt näkemättä.

   Poista
 3. Karulla tavalla tuo ränsistynytkin talo näyttää upealta. Voi kuinka ihana hedelmätaivas tuolla kaupassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin tuollaisista valokuvista joissa on kuvattu "ei niin kauniita" näkymiä.
   Hedelmiä oli kyllä vaikka mitä sorttia, ja ne värit!

   Poista
 4. Niin kauniita rakennuksia, kun ne kaikki saadaan vielä jonain päivänä kuntoon. Riiassa esim. on rakennuksia kunnostettu hienosti vanhaa kunnioittaen ja sitten on myös ränsistynyttä ja ei kunnostettuja taloja vieri vieressä ja paljon. Panostettu erityisesti vanhaan kaupunkiin. Mutta jotenkin ne vanhat ränsistyneetkin on muistutus vanhoista ajoista.

  Kivaa viikkoa Kristiina <3

  VastaaPoista
 5. Riikaa en ole vielä päässyt näkemään, mutta jonakin päivänä toivon sinne pääseväni.
  Toivoa sopii, että Viipurissakin pystyttäisiin kunnostamaan enemmän noita vanhoja rakennuksia ennen kuin se on liian myöhäistä.

  Oikein mukavaa viikkoa sinullekin <3

  VastaaPoista
 6. Olen käynyt Viipurissa 2003. Muistan ne kuoppaiset kadut. Joko ne on saatu kuntoon. Pitkä ei omakaan vierailu ollut, mutta muistoksi tuli ostettua kristallia Viipurin torilta. Sellainen ol' Viipuri.
  Se on ollut kaunis kaupunki joskus. Suomen kansainvälisin kaupunki, siellä puhuttiin useampaa kieltä kuin missään muussa Suomen kaupungissa. Sitten tuli sota.
  Kiitos, kiinnostava postaus. Oli kiva päästä Viipurissa käymään 13 vuoden jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katujen kuoppaisuuteen en kiinnittänyt huomiota, joten eivät ne kai ihan mahdottoman huonossa kunnossa olleet :)

   Poista