maanantai 6. kesäkuuta 2016

UUSIA TRADITIOITA SYNTYMÄSSÄ

Uusia traditioita syntyy koko ajan, melkeinpä huomaamatta.  Tänään huomasin, että meille on syntynyt uusi sellainen.

Aamuisin nimittäin on tullut tavaksi syödä ihan normaalisti aamupala sisällä ruokapöydän ääressä lehteä lukien. Sen jälkeen käväisen katsomassa oman blogin kuulumiset ja seuraamieni blogien uusien postauksien otsikkoja ja jos jotain mielenkiintoista näkyy, niin luen jutun saman tien.

Mutta sitten otamme vielä mukilliset kahvia ja astelemme kasvihuoneeseen, jonne aamuaurinko jo mukavasti paistaa. Siellä kelpaa nauttia mukillinen kahvia ja samalla tarkastella onko kylvöksiin ilmestynyt lisää pieniä vihreitä pisteitä.

Vielä ei ole liian lämmintä sisällä kasvarissa, mutta kattoluukut on jo hyvä avata (niin, ne jo aikoja sitten tilatut automaattiset avaajat EIVÄT ole vieläkään tulleet) ja ovetkin saavat jäädä auki.

Katto ja osittain seinätkin ovat keltaisen siitepölyn peitossa, mutta en vielä huuhtele sitä pois, koska sitä tuntuu tulevan vieläkin lisää. Kerran olen jo ne huuhdellut, mutta ei kestänyt kauaakaan kun jo näytti samalta. Sade tekisi hyvää luonnolle ja pinnoille.

Muutama päivä sitten ripustettiin ohuet verhot kasvihuoneen aurinkoisimmalle seinälle, kun tuntui että kasvit ihan nääntyivät auringon paisteessa. Meillä ei ole sillä puolella yhtään varjostavaa puuta ja mietitty onkin, pitäisikö jotain nopeasti kasvavaa istuttaa siihen.

J teki näppärän hyllykön terassin teossa yli jääneestä puutavarasta ja siihen mahtuukin monta ruukkua ja parvekekukkalaatikkokin sopii siihen mukavasti.

Niihin traditioihin palatakseni; näin meillä päivä aloitellaan: ensin "sisäkahvit" ja hetken päästä "ulkokahvit". Odotan vaan malttamattomana, että saan kuulla ensimmäisen kerran miten ihanasti sadepisarat ropisevat kasvihuoneen kattoon ja minä vaan istun siellä sisällä ja nautin kaikesta vihreästä.


Tähän voisin melkeinpä sanoa että "Ei sitä nuorena tietänyt miten kivaa vanhana on".MUKAVAA UUTTA VIIKKOA NIIN NUORILLE KUIN VANHEMMILLEKIN!

12 kommenttia:

 1. Hyvin sanottu :).
  Ja kuulostaa ihan just täydelliseltä traditiolta nuo teidän "kahden kahvin aamut"! Ja ihanalta vapaudelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä päivän aloitus tuo kahdet kahvit :)

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta! Minäkin meidän pienessä kasvihuoneessa usein istun sateella - ihana kuunnella sateen ropinaa :)
  Nuo verhot ovat hyvä idea - kasvit voivat paremmin kun aurinko ei suoraan paahda.
  Leppoisia kahvihetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika ihanaa onkin nuo rauhalliset aamut. Sade antaa odotella itseään. Tänäänkin sain kastella letkulla kaikki kukkapenkin kasvit ja ruukuissa olevat kukat.
   Verhot ovat melkeinpä pakolliset, kun aurinko paistaa niin kuumasti.
   Kiitos, nautitaan kahvihetkistä!

   Poista
 3. Aamukahvitraditionne kuulostaa todella ihanalta!
  Totta! Nuorena sitä ajatteli, että elämä loppuu viimeistään keski-ikään ;)
  Onneksi oltiin väärässä =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikon vanha traditio; no joka päivä pitenee yhdellä päivällä!
   Kaikki keski-iän ylittäneet tuntui ikivanhoilta silloin kun itse oli nuori.

   Poista
 4. Miten mahtaa olla... saatteko(han) kohta kokea, että millaista siellä on myrskysäällä?! Onko se sinne teille lupaillut sitä myrskyä?
  - Kyllä mullekin muistuisi kahvit noin ihanassa kasvihuoneessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marru en ole ihan varma miten myrskyisää tänne tulee, vai oliko se myrsky täällä jo eilen, kun tuuli tosi navakasti ja kylmästi. Sadetta ei ainakaan ole luvattu.

   Poista
 5. Tuollaiset traditiot ovat parhaita. Odotan aina kesäloman kiireettömiä aamuja. Saa rauhassa käynnistellä itseään päivään. Arkena se ei ole sama. Niin aamu-uninen olen, että töihin lähdetään kiireellä. Tulipas tästä postauksesta ihana fiilis. Mukavaa viikkoa ja nauttikaa traditioistanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arki-ja loma-aamut eroavat kyllä toisistaan. Itse en ole aamu-uninen, mutta nautin kuitenkin siitä, ettei tarvitse herätä määrättyyn aikaan, vaan silloin kun tuntuu että on nukkunut tarpeeksi. Ihanaa jos postaus sai sinut hyvälle mielelle :)

   Samoin sinulle, oikein kivaa viikkoa ja loman odotusta!

   Poista
 6. Ihanalle kuulostaa traditionne! Ja tuo "ei sitä nuorena tiennyt miten kivaa vanhana on" on niin totta! Tuntuu että juuri nyt elää niin ihanaa aikaa elämässä.

  Sadetta toivoisin tännekkinpäin. Kuivaa on ollut ja luonto kaipaa jo vettä.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hyvää aikaa kunhan vaan terveenä saa olla.
   Hienoa viikkoa sinnekin ja hyviä ilmoja!

   Poista