keskiviikko 11. toukokuuta 2016

VAATTOJÄRVI - VAASA 620km.


Kun lumet ja jäät sulavat, niin vettä riittää. Nämä koivut ja risuaita uivat vedessä tien vieressä Lapissa. Kun aamulla starttasimme Vaattojärveltä, oli ihana auringonpaiste  ja pysähdyimme tien vierelle kuvaamaan hienoa näkymää.

Muutama sata kilometriä etelämpänä, muutaman tunnin ajon jälkeen poikkesimme Kalajoen hiekkasärkille, jossa emme ole aikaisemmin käyneetkään. Rannat olivat autiot ja tuuli kylmästi, mutta hiekkarannat olivat mahtavat. Kesällä täällä varmaan riittää kuhinaa ja kaikkea mahdollista aktiviteettia alueella mainostettiinkin. Ihan rannassa oli uudehkoja kerrostaloja, joissa isot lasitetut terassit merelle päin. Kelpaa näitä näkymiä katsella.

Ajoa tänään kertyi 620 km ja nyt ollaan hotellissa Vaasassa. Käytiin syömässä ja nyt on aika väsynyt olo. Huomenna matkataan kohti Turkua. Nyt katsomaan jääkiekko-ottelua TV:stä. Pidetään peukkuja Suomelle!

6 kommenttia:

 1. On teillä siinä matkaa ajettavana. Kiva on välillä pysähdellä. Suomi on niin pitkä maa, että monenlaista mahtuu tuohon matkaan. Kalajoen Särkät ovat nähtävyys jo sinänsä ja erikoinen juttu Suomessa. Asuntoautolla ollaan siellä oltu useamman kerran kesäaikaan ja totisesti kuhinaa on. Silloin on hyvä varata paikka etukäteen, jotta varmasti mahtuu alueelle. Muuten saattaa olla niin, että jääkin ulkopuolelle.
  Hyvää kotimatkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuntoautolla olisikin kiva kierrellä paikkoja. Ollaan pari kertaa vuokrattu asuntoauto ja nautittu sen tuomasta vapauden tunteesta. Ihania kokemuksia!
   Nyt ollaan jo kotona. Ajettiin yhteensä noin pitkälti yli kaksituhatta kilometriä.

   Poista
 2. Oih miten upeita kuvia! Kalajoen hiekkasärkät ovat kyllä
  ainutlaatuinen näky, jos et olisi kertonut paikkakuntaa,
  olisi luullut että olette napanneet äkkilähdön Kreikkaan :)
  Turvallista kotimatkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno oli tuo Kalajoen hiekkasärkkien seutu ja tosiaan, jos sää olisi ollut lämpimämpi, niin olisi voinut kuvitella olevansa jossain etelässä.
   Kotimatka meni hyvin ja nyt ollaan jo kotona.

   Poista
 3. Upeat kuvat!
  Suomi on kaunis maa ja tänne mahtuu monenlaista nähtävää. Oikeastaan vasta viime vuosina olen sisäistänyt miten paljon erilaista nähtävää kotimaahamme mahtuukaan:)
  Mukavaa loppuviikkoa ja turvallista kotimatkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista näimmekin vaikka kuinka paljon, vaikkei kevät vielä kovin pitkällä ollutkaan pohjoisessa.
   Matka kaikkinensa meni hyvin ja kotiin oli hyvä palata.

   Poista