keskiviikko 25. toukokuuta 2016

NYT ON KASVIHUONE VALMIS

Valmista on.


Kasvihuoneen tilaus-ja rakentamisprojektia voit katsella KLIKKAAMALLA TÄSTÄ. Ihan kaikki ei mennyt moitteettomasti, mutta pystytyksessä ei vaikeuksia ilmennyt ja kaikki osatkin löytyivät pakkauksesta, vaikka niitä oli ehkä noin miljoona. Jaa, yhdet ikkunaluukun tiivisteet puuttuivat, mutta ajattelimme katsoa miten pärjätään ilman niitä ja jos vettä tulee sisälle, niin sitten hankitaan tiivistettä itse.


 Kasvihuone on pystytetty ja istutuksia tehty.  Auto oli ihan täynnä kaikkea kasvihuoneeseen tarvittavaa kun iltapäivällä ajoimme mökille.
Mukavaa puuhailua riitti ja hyvältä tuntui kun sai nähdä, miten kaikki löysi paikkansa ja vielä kivammalta tuntuu kuvitella, miltä jonkin ajan päästä kaikki näyttää, kun kasvit kasvavat.

Silmäniloa tuovat kesäkukat. Hortensia ja tähtisilmä sopivat hyvin yhteen.


Paitsi silmänruokaa, niin myös muuta hankittiin. Mukaan tuli kirsikkatomaatin taimia ja tavallisia tomaatin taimia.

Koska olen lukenut samettiruusujen tuholaisten torjuntakyvyistä, niin istutin joka ruukkuun myös noita keltaisia kukkia, jotta sato olisi turvattu, ja ovathan ne kauniitakin.

Istutin taimet altakasteluruukkuihin siinä toivossa, että eivät ainakaan kuole kuivuuteen, jos ollaan pari päivää poissa kotoa.

Kivasti istuu kasvari maisemaan. Melkein kuin se olisi aina ollut siinä. Onneksi muutamia tuulelta suojaavia kasveja on vieressä, niin ei ainakaan heti tuuli vie kasvihuonetta mukanaan. Vahvasti se on kuitenkin kiinnitetty alustaansa, joten eiköhän se siinä pysy.


Koska kasvihuone on meillä, paitsi kasvien kasvattamista varten, niin myös mukavaa istuskelua ja maiseman ihailua varten, niin sinne piti hankkia pari mukavaa tuolia. Pöytä meillä jo olikin ennestään.

Nyt voidaan tuulisellakin säällä ja sateen ropistellessa kattoon istua ja nauttia, melkein kuin ulkona. Korvaa kyllä mainiosti huvimajan.

Heinäkasvi, joka aikaisemmin oli kukkapenkissä on talvehtinut ruukussa ja alkanut mukavasti viihtyä siinä. Nostimme sen kasvihuoneen sivustalle, sillä sehän heinäkasvien tapaan viihtyy paahteisessa paikassa. Takana näkyvät perunaämpärit joissa on jo alkanut näkyä vihreitä naatteja.

Ruukussa kasvaa sitruunamelissaa, salaattia, persiljaa ja basilikaa ja korissa chiliä.Tomaatit ja perunat ovat vierekkäin. Perunoista muut ovat jo kasvattaneet naatteja, mutta puikulat piileksivät vielä mullan alla.

Tuleekohan jouluksi uusia perunoita?


Työkaveri, jonka kasvihuonetta kävimme ihastelemassa aikaisemmin, antoi pavun taimia ja ne voivat hyvin tässä vaunussa.

Pelargonit odottavat vielä pääsyä laatikkoihin terassille.Yksi amppelikukkakin ostettiin, nimittäin lobelia. Se ripustettiin kasvihuoneen kattoon, hiukan varjoisammalle puolelle, jos täällä nyt varjoisaa paikkaa on.

Chili saa katsella merimaisemaa. Kokemusta chilin kasvatuksesta ei minulla ole, joten nähtäväksi jää, onko paikka liian aurinkoinen, vaiko hyvinkin sopiva. Onneksi kasvien paikkoja on helppo vaihdella, kun ovat kevyehköissä ruukuissa.

Taas on yksi unelma käynyt toteen.
Olen vielä tilannut kattoluukkuihin automaattisulkijat, jotka ovat varmaan hyvät olemassa jos ollaan poissa kotoa muutama päivä. Kasvihuonepaketin mukana tuli automaattinen kastelulaite, mutta sitä emme ole asentaneet. Nähtäväksi jää olisiko sekin syytä paikoilleen asentaa.


Nyt vaan hyvää hoitoa kasveille ja hiukan hyvää tuuria, niin eiköhän jonkin ajan kuluttua saada nauttia oman sadon antimista.Huomiseksi on luvattu sadetta ja se onkin tervetullut, niin kuivaa joka puolella on.
26 kommenttia:

 1. Hieno! Kyllä nyt kelpaa istuskella ja kasveja kasvatella... ja vielä nuo maisemat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä tullaankin varmaan viettämään aikaa, kun on niin mukavan lämmintä silloinkin kun merituuli puhaltelee navakasti.

   Poista
 2. Hieno on kasvi/oleskeluhuone. Laittakaa ihmeessä kastelulaite, kun mukaan tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pena. Katsotaan miten tehdään kastelulaitteen kanssa. Pitää ensin vähän tutustua tähän kasvihuoneviljelyyn.

   Poista
 3. IHANA ♥
  Ja miten hienolla paikalla! Kyllä tuolla kelpaa istuskella nautiskelemassa maisemista sekä tietysti runsaasta ja maukkaasta sadosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat ovat jo valmiina, mutta sadosta ei tiedä vielä miten onnistuu!

   Poista
 4. Kiva idea perustaa kasvari terassin päälle. Jotenkin sopii maisemaankin paremmin. Tykkään siististä ja vähemmän multaisesta meiningistä kasvarissa. Ja tämä juuri sellainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perusteellisen mietiskelyn jälkeen päätettiin tehdä näin. Yritän pitää kasvarin siistinä, hiukan kuin huonetilana, koska siellä ollaan muutenkin kuin vain kasvien hoitotyössä.

   Poista
 5. Ihana ja ihanalla paikalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät alkukokemukset ainakin on tästä kasvihuoneesta.

   Poista
 6. On aivan upea. Kyllä nyt kelpaa. Tuollaisen kasvihuoneen itsekin haluan, kun joskus saisi hieman isomman kortteerin ympärilleen. Aurinkoa loppuviikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että on tarpeeksi tilava ja muutenkin hyvä.
   Samoin sinulle, kaunista alkavaa viikonloppua!

   Poista
 7. Iiiks miten ihana kasvihuone! Kyllä tuolla kelpaa vaikka päiväkahvit
  nauttia. Ja miten valtavasti upeita hyötykasveja oletkaan hankkinut!
  Pidetään peukkuja, että satokaudesta tulee runsas. Aurinkoista ja
  rentouttavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija. Kyllä siellä jo on kahvit nautittukin. Tänään ostin vielä muutaman yrtin ja aurinkokennovalaisimen. Peukkuja pidetään täälläkin sadon onnistumisesta.
   Ihanaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 8. Hieno kasvihuone, ja näyttää tosi tilavalta. Sinulla on kaikkea ihanaa jo hyvässä kasvuvauhdissa. Olen vähän innostunut myös heinäkasveista, mutta vielä en ole hankkinut. Olen miettinyt niiden talvehtimista, kun eivät ole mitenkään edullisia kasveja, ainakaan näillä meidän nurkilla. Hyvää satoa toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä meidän leveysasteilla ainakin talvehtivat hyvin, jopa ruukussa. En istuta heinää enää kukkapenkkiin, kun niillä on taipumus vallata alaa muilta kasveilta. Heitin viime kesänä yhden heinän metsän reunaan, kun levisi niin ja tänä vuonna kävin ottamassa sitä sieltä ja istutin ruukkuun, josta ei pääse leviämään. Heinät ovat niin ihania muuten, paitsi tuo leviäminen.

   Poista
 9. Voi miten kiva siitä tuli! Sellainen lisähuone kesäksi -ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin kesähuone, jossa voi istuskella laiskana, tai sitten ahkerana hoidella noita kasveja.

   Poista
 10. Apua! Teidän kasvihuone ja maisemat sieltä näyttää niin kertakaikkisen ihanilta, että mä voisin muuttaa sinne kesäksi :D

  VastaaPoista