torstai 19. toukokuuta 2016

NYT JOUDUN SYÖMÄÄN SANANI!

Kevät etenee ja luonto on kauneimmillaan. Ainakin tällä puolella taloa.

Rannan puolella on sitten vähän toisenlaiset näkymät. Muuten ei ole valittamista, meri on yhtä kaunis kuin aina, mutta tulevan kasvihuoneen paikkaa ei voi kauniiksi kehua.
Siinä se kuitenkin on ja odottaa toimenpiteitä.

Kohta ruvetaan tositoimiin ja kuoritaan kasvihuoneen osat paketista.

Nyt on tunnustettava yksi asia.

Tuo kasvihuoneen tasainen, sorattu alue ei syntynyt meidän lihas-ja lapiovoimin. Niin kuin olen piikitellyt TV:n remonttiohjelmia, olen nyt sortunut itse samaan, nimittäin isojen koneiden hyväksikäyttöön työn helpottamiseksi.

Mökkinaapuri sattuu olemaan kaivin-ym. koneiden omistaja ja hänellä oli pari konetta mökkipihallaan. Paikka johon kasvihuoneemme pystytetään on ihan luonnontilaista, voisiko sanoa kunttaa, eli puolukanvarpuja, juurakkoja ja isoja kiviä. Ajattelimme että lapiolla käydään noiden em. kimppuun ja sitten  tuodaan "muutama" kottikärryllinen soraa rannasta. Ja sitten ei muuta kuin itse rakennuksen pystyttämiseen.

No eihän se niin mennyt. 

Naapuri, joka oli ollut kaivelemassa parin muunkin mökkinaapurimme pihoilla, tuli yhtenä kauniina päivänä meidän pihalle ja kouraisi muutaman kerran isolla koneella varpuja, kiviä ja juurakkoja kohti ja vips, kohta olikin tasainen rakennuspaikka valmiina.

Sora saatiin omasta rannasta, jossa sitä riittää. Huokailin helpotuksesta, kun mietin montako kottikärryllistä olisimme joutuneet raijaamaan, jos ei näitä koneita olisi ollut käytössä.

Jokin pieni ääni päässäni päästi ilkkuvan älähdyksen.
Aikaisemmat kommenttini isojen koneiden avulla tehtävistä töistä taisivatkin olla vain kateutta, itse kun aina on työt tehty "suo, kuokka ja Jussi-periaatteella" eli aikaa ja voimia vaativalla tavalla. Ja nyt sorruttiin sitten tällaiseen.

Uutta tietä ei sentään tarvinnut koneita varten rakentaa, vaan ne pääsivät rannan kautta esteittä meidän puolelle :)

Nyt ollaan tultu siihen tulokseen, että kasvihuoneeseen tulee puulattia. Rakennetaan ensin terassimainen alusta, joka on suurempi kuin itse kasvihuone, jotta kasvihuoneen ympärille jää tilaa ruukuille ym.

Puisen alustan päälle sitten pystytetään itse kasvihuone, joka pitää vahvasti ankkuroida paikalleen, ettei tuuli vie sitä mukanaan.

Tänään, tai huomenna haetaan tarvittava puutavara ja siitä se sitten lähtee.

Käytiin eilen katsomassa työkaverin hienoa kasvihuonetta, jossa viheriöi monenlaista yrttiä ja salaattia. Saimme kotiin viemisiksi pavun taimia, jotka nyt ovat terassillamme. Perunat omissa ämpäreissään ovat vanhan ikkunan alla suojassa. Vielä ei mullan alta ole mitään esille tullut.

Sää on tänään erittäin kolea ja näyttää siltä kuin kohta voisi tulla sade. Pitää lähteä nurmikon leikkuuseen ennen kuin sade kastelee sen.

Mukavaa päivää ja kiitos kaikille teille jotka kommentoitte kasvihuoneen lattiamateriaalista edellisessä postauksessa!

6 kommenttia:

 1. Oikean kokoiset koneet, oikeissa kohteissa on paikallaan. :) Pohjan teossa lapio/kuokka kyllä toimii, mutta kyllä se raskasta on jos maassa on kiviä ja ennenkaikkea puun juuria.
  Puulattia: Vierastin puun käyttöä kasvihuoneessa sen käyttöiän pituudella ja kosteuden mukanaan tuomilla sieni ym. rihmastolla. Painekyllästettyä puuta en laittanut, koska se sisälsi arseenia aikanaan. Nykyään se on ilm. jätetty pois? Riittävä tuuletus kasvihuoneen puulattiassa, niin kyllä se varmaan on ihan toimiva kokonaisuus. Eikun rakentamaan, terv. Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taitaa olla. Juuri nuo juurakot ja kivet olivat tässä paikassa ongelmana.
   Nyt on puutavara ostettu ja onnellisesti saatu mökille kuljetettua. Enää ei tarvitse lattiamateriaalia miettiä.

   Poista
 2. Olen kateellinen :). Meilläkin olisi koneille käyttöä. Ja mukavalle naapurille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :))

   Koneiden omistajat eivät taida tajutakaan, miten mukava on kun on tuollaisia omasta takaa. No, meillä muilla on ehkä sitten vuorostaan taas jotain muuta, mitä heillä ei ole.

   Poista
 3. Ihana Kristiina ja minäkin olen kateellinen, monen montaa isompaa konetta tarvittaisiin hommiin. <3 Hienoa tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän nuo koneet helpottivat hommaa tosi paljon.

   Poista