perjantai 6. toukokuuta 2016

HILJAISTA ON JA KANATKIN NUKKUU

Aurinko paistaa täydeltä terältä ja ulkona tarkenee melkeinpä T-paidassa täällä Lapissakin. Taivas on kirkkaan sininen ja kelohonka on niin hieno harmaine väreineen.

 Ylläs ympäristöineen on hiljainen nyt kun sesonki on ohi. Siellä täällä näkyy kuitenkin kävellen liikkeellä olevia reippailijoita. Ja mikäs on ulkoillessa näin kauniina päivänä.

Yllästunturin rinteessä on Luontokeskus Kellokas, jossa täällä päin liikkuvan kannattaa ehdottomasti käydä. Siellä löytyy nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille. Olemme käyneet siellä pari kertaa aikaisemminkin, joten nyt teimme vain lyhyen kierroksen.

Jonkin verran lunta täällä vielä on, mutta aurinko sulattaa hankia kovaa kyytiä. Laskettelijat ja hiihtäjät ovat kuitenkin jo poissa. Ainoastaan yhden hiihtäjän näimme kantavan suksiaan autoon, mutta latu näytti jo aika huonolta, joten ehkäpä hiihtämisestä ei ollut tullut mitään.Kävimme syömässä ja tuossa ravintolassa oli erikoinen "kynttilänjalka". Takka oli kynttilöistä valuneen steariinin peitossa. Nyt täällä on niin valoisaa melkeinpä vuorokauden ympäri, että kynttilän valoa ei kaipaa. Yölläkin on sen verran valoisaa, että ulkona näkee liikkua ilman valoja.


Tämän päivän osalta kauppahommat on hoidettu ja haravoin vielä muutaman kottikärryllisen lehtiä nurmikolta, mutta nyt ei jaksa enää muuta tehdä. Kanoille kävin hetki sitten viemässä iltapalaa ja näytti siltä kuin ne jo olisivat asettuneet yöpuulle, mutta hyppäsivät alas orrelta kun toin ruokaa.

EIPÄ MUUTA TÄLLÄ KERTAA. VOIKAA HYVIN!

6 kommenttia:

 1. On kyllä upeat maisemat <3

  VastaaPoista
 2. Hienot on maisemat! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapin maisemia aina ihailen, mutta useimmin ne ovat lumisia kun täällä käymme.
   Samoin sinne sinulle puutarhahommiin, suotuisia ilmoja!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. On kauniin näköisiä. Kelomökit ovat myös niin upeita.

   Poista