sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

VANHAN OMENALAATIKON NELJÄ ELÄMÄÄ


Jos kissalla on yhdeksän elämää, niin puisilla vanhoilla omenalaatikoilla on ainakin neljä, jos ei enemmänkin. Meillä ne ovat seikkailleet jo vaikka missä.


Niiden ensimmäinen elämä oli omenalaatikkona jossain Ahvenanmaan omenatiloilla ja ostimme ne jokasyksyisestä sadonkorjuujuhlasta. Näin heti silmissäni ne jonkinlaisena hyllynä mökillä.


Kun olimme saaneet sopivasti mökin saunakamarin remontin valmiiksi niin saunakamarin seinällehän ne sitten päätyivät. Laatikoiden toisessa elämässä ne saivat kantaa laude-ja pyyheliinoja.

Kului noin vuosi ja taas tarvittiin hyllykkö kaupunkikotiin. Niinpä muistui mieleen nuo hyllyt ja ei muuta kuin haettiin ne mökiltä kaupunkiin.

Nyt ne pinottiin päällekkäin ja alle ruuvattiin pyörät. Siitä alkoi noiden puulaatikoiden kolmas elämä. Miltä ne olohuoneessa näyttivät sitä voit katsoa tästä.


Nyt on menossa laatikoiden neljäs elämä. Ne ovat palanneet takaisin mökille ja saunakamarin sijasta ovatkin nyt keittiönurkkauksessa. Kyseessä on tosiaan nurkkaus ja mahdollisimman hankala sellainen, koska tästä vievät raput parvelle ja tästä samaisesta nurkasta kuljetaan vierasmakuuhuoneeseen.

Hyvin ne sopivat tuonne portaiden alle, eivätkä tuki kulkua makkariin. Näyttävät aika liikuttavan pieniltä tästä kuvakulmasta , mutta paljon tavaraa hyllyille mahtuu ja laatikoiden materiaali tuntuu sulautuvan hyvin ympäristöön.

Oliskohan tämä nyt näiden laatikoiden lopullinen sijoituspaikka?

Sitä ei voi vielä tietää.
Tällaisia pikku muutoksia on aina kiva tehdä ja sitä parempi jos muutoksen voi toteuttaa jo olemassa olevilla, tai ainakin käytettynä ostetuilla tuotteilla.

Onko sinulle tuttua touhua tämä esineiden/huonekalujen siirtely paikasta toiseen?

Jos sinulla on blogi, jossa olet näyttänyt jonkun vastaavanlaisen muutoksen, tai tuunauksen, niin laitapa linkki  kommenttilaatikkoon, niin tulen katsomaan.
Voi olla että jossain tulevassa postauksessa kerään nämä linkkaukset yhteen ja esittelen blogissani (siis jos niitä linkkauksia yhtään tulee).


NYT OIKEIN IHANAA KEVÄISTÄ PÄIVÄÄ!

10 kommenttia:

 1. Onpa hyvinkin..:) Ihania tuollaiset vanhat laatikot!

  VastaaPoista
 2. Voi miten kätevä pikkuinen hylly! Hieno idea laittaa alle pyörät! Kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon siihen mahtuu, mutta ei kuitenkaan vie paljon tilaa. Pyörät helpottavat siivousta.

   Poista
 3. Laatikkohöperö toteaa, että aivan mielettömän kiva idea. :) Aurinkoa päivään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen höperö täällä on tyytyväinen laatikkojen nykysijoituspaikkaan. Samoin sinulle, aurinkoisia kelejä <3

   Poista
 4. On kiva, kun sisustus elää ja muuttaa muotoaan :) Hyviä ideoita puulaatikoille, itselläkin pyörii pari nurkissa.

  Keväisiä tuulia sinne Ålandiin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Aina ei jaksa kauan tuijottaa samaa- No nämä nyt on ehkä kuljeskellut jo vähän liikaakin paikasta toiseen. Huvinsa kullakin :)

   Kiitos!

   Poista
 5. Puulaatikoilla on loputtomasti käyttöä!
  Minulla ne olivat viherhuoneen kukkatelineinä ja hyllyinä vuosia.

  Lempeää kevättä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ne ovat tosi monikäyttöisiä, sekä sisällä että ulkona puutarhassa tai parvekkeella. Muistan, että kun olin lapsi, niin isäni teki meille lapsille kirjoituspöydän, jossa oli kummassakin päässä kaksi laatikkoa päällekkäin ja päällä pöytätaso.

   Samoin sinulle, ihanan lämmintä kevättä ja kesän odotusta!

   Poista