sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

UNELMANA KASVIHUONE TUULISELLE RANTATONTILLE

Kanelia ja kardemummaa: kasvihuone:

Jotain tämän suuntaista näen silmissäni, kun haaveilen kasvihuoneesta mökkipihalla: vihreyttä, kukkivia kukkia, yrttejä, terrakottaruukkuja hyllyillä, pikku pöytä ja pari tuolia.
Lattialla olisi pari suurta istutuslaatikkoa jossa kasvaisi kaikenlaista hyvää ja terveellistä.

Kasvihuone saisi olla mahdollisimman lähellä rantaa, niin että tuulisellakin ilmalla siellä voisi istua, melkein kuin olisi ulkona, mutta sisällä olisi kuitenkin lämmintä, ja mukavaa olisi, jos sinne paistaisi aurinko jo aamulla.

Nyt tämän unelman saavuttaminen on askeleen verran lähempänä kun tilasin meille kasvihuoneen.  Olemme jo jonkin aikaa pitäneet silmämme auki sen mahdollisuuden varalta, että saisimme/voisimme ostaa halvalla vanhoja ikkunoita, mutta niitä oikeanlaisia ei ole sattunut kohdalle.

Niinpä päädyimme toisenlaiseen ratkaisuun , joka ei ole yhtä kaunis kuin tuollainen vanhoista ikkunoista rakennettu kasvihuone, mutta toisaalta siinä ei sitten ole yhtä paljon huoltamista kuin tuollaisten vanhojen ikkunoiden kunnossapitämisessä.

Tuon kasvihuoneen toimitusaika on viikon verran, joten kauaa ei enää tarvitse sen saapumista odotella. Sitä ennen on valittava paikka kasvihuoneelle ja tehtävä maanpinnan tasoitus-ym. työt. Nyt eletään jännittäviä aikoja!

Kuvan kasvihuonekuva on Kanelia ja kardemummaa - blogin Marian ihana kasvihuone ja sain luvan lainata kuvaa tänne. Käypä katsomassa Marian blogin ihania puutarhakuvia.

Minä etsin netistä inspiraatioita kasvihuoneen sisustamiseen.

Ai niin, tänään täyttää blogini kokonaiset neljä vuotta. Innostus bloggaamiseen ei osoita vähenemisen merkkejä ja lukijakäyntien lisääntyminen ilahduttaa kovasti. Kiitos teille siitä, ihanat lukijani!


NYT MUKAVAA SUNNUNTAI-ILTAA JA VIELÄ MUKAVAMPAA KOHTA ALKAVAA UUTTA VIIKKOA!

                                  nähdään
       
                                   t. Krisse

20 kommenttia:

 1. Onnittelut kasvihuoneesta ja synttäreistä :)

  VastaaPoista
 2. Onnea kasvarista ja 4-vuotiaalle!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa ihanalta. Onnea kasvihuoneesta kuin synttäreistä. Minäkin haaveilen kasvihuoneesta, mutten ehkä ihan vielä kun työ vie niin paljon aikaani. Mutta sitten joskus kun elämä taas rauhoittuu vähän. Ihanaa viikkoa Kristiina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Kasvihuone on ollut suunnitelmissa täälläkin jo monta vuotta ja nyt hanke päätettiin toteuttaa. Vielä kestää ennenkuin mitään valmista täällä voi näyttää.

   Samoin sinulle, ihanaa viikkoa!

   Poista
 4. Löysin vasta nyt blogiisi ja jään kiinnostuneena odottamaan kasvihuoneratkaisuasi! Meillä on myös se tuulinen ranta, johon jonain päivänä toivottavasti nousee kasvihuone! 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne. Toivottavasti viihdyt. Mieheni on jo tutkinut ratkaisua kasvihuoneen paikalla pysymiseen. Ei olisi kovin kivaa, jos se lentäisi taivaan tuuliin ensimmäisessä myrskyssä :(

   Vielä kestää ennen kuin mitään valmista näytettävää kasvihuoneen tiimoilta on. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.....

   Poista
 5. Onnittelut täältäkin hankinnallesi. Onnea myös neljän vuoden mukavalle taipaleelle, jonka varrella ole ilahduttanut meitä muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lapastaivas. Ihanaa, kun te uskolliset lukijat olette mukana tässä ja teette tästä bloggaamisesta mielekästä!

   Poista
 6. Lämpimät onnittelut 4-vuotiaalle <3 Tykkään niin sun blogistasi, on aina ihana päästä kurkkimaan mitä sinne Ahvenanmaalle kuuluu :)

  Voi miten kaunis tuo Marian kasvihuone onkaan! Ihanaa, että sinäkin saat oman kasvarin, jään mielenkiinnolla seuraamaan mitä siellä aiot kasvattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija. Kiva kuulla että blogini on mieleinen.
   Marian kasvihuone on kyllä ihan unelma samoin kuin koko hänen pihapiirinsäkin. Itse en kyllä koskaan moiseen ihanuuteen yllä, mutta saahan sitä haaveilla ja suunnitella.

   Poista
 7. Haave kuulostaa täydelliseltä :)

  Paljon onnea synttäreitte ja tulevan kasvihuoneen johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveissa täydellinen, mutta todellisuudesta ei uskalla vielä sanoa mitään. Paljon työtä ja viitseliäisyyttä se ainakin vaatii. Toivottavasti into säilyy.
   Neljävuotias kiittää :)

   Poista
 8. Paljon onnea blogisynttäreiden johdosta ja kasvihuoneesta myös!♥

  VastaaPoista
 9. Haaveista tulee siis totta! Ehkä minullakin jonain päivänä, sillä sama unelma on listalla. Minkä valmistajan kasvihuoneen tilasitte? Kiinnostaa kovasti, kun itse olen jo sen verran pitkällä, että on tullut muutaman kerran eri valmistajien sivuilla surffailtua, niin koti- kuin ulkomaistenkin. Ja taitaa jäädä haaveeksi myös meillä itse vanhoista ikkuinoista tekeminen... Jään innolla odottamaan teidän kasvihuoneen saapumista - se on varmasti just nappivalinta tuulista tonttia ajatellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pikku hiljaa ehkä tulee. Kasvihuone ei ole vielä saapunut ja menee kyllä aikaa, ennenkuin se on pystyssä, mutta kiva on suunnitella mitä sinne laittaa. Tämän kevään viljelyt siellä ehkä jäävät vähäisiksi, mutta ensi vuonna kun pääsee aloittamaan ajoissa, niin voi olla jo asiat sen suhteen paremmin.

   Tilasimme sen Hobby Hallista, kun se on niitä toimittajia jotka edes toimittavat tavaraa tänne Ahvenanmaalle. Kaikkihan eivät sitä tee ja sitten täällä on tuo tulliraja, jota useimmat nettikaupat eivät ollenkaan tunne ja siitä taas koituu hankaluuksia. Kun vielä hinta oli kohtuullinen verrattuna useihin muihin, niin oli turvallista tilata sieltä mistä ennenkin tavaraa on tilattu. Kasvihuoneen merkki on Palram Balance Hybrid ja pinta-ala 8,9 m2.

   Poista
 10. Onnea 4-vuotiaalle ja myös kasvihuoneprojektille! Ihanan blogit olet onnistunut luomaan ja mikä minusta on mukavaa, on se, että kirjoittelet hyvin monipuolisesti ja elämänläheisesti. Nyt jään odottelemaan, mitä tulevassa kasvihuoneessasi alkaa tapahtua. Jos vaikka saisin ideoita omaani. Meillä on ollut kasvihuone vuosikaudet, mutta innostus on jotenkin lopahtanut. Kivaa viikkoa myös Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija. Mukava kuulla, että mielestäsi on kiva että kirjoittelen eri aiheista, kun itse olen vähän pelännyt, että se kuuluisa punainen lanka puuttuu kun hyppelen aiheesta toiseen.
   Kuten jo aiemmin tuolla kirjoittelin, niin vie kyllä vielä aikaa ennenkuin kasvihuone on pystyssä. Tänään kyllä kaadettiin jo viisi koivua, joita olisi ollut vaikea kaataa sitten kun kasvihuone on paikallaan ja muutaman päivän päästä kasvihuoneen pitäisi saapua jos ei mitään ongelmia satu matkalle. Nyt vähän katsellaan erilaisia hyllyratkaisuja kasvariin. Mitään ei oikein uskalla hankkia ennenkuin nähdään mitä sinne mahtuu.

   Poista