tiistai 19. huhtikuuta 2016

TÄTÄ EN USKONUT NÄYTTÄVÄNI


Yleensä postausta tehdessä tulee rajattua pois kuvasta kaikki omasta mielestä epäesteettinen tai juttuun kuulumaton aines, mutta nyt ei niin tehty ja tulos on mitä on.


  Innostuin Minäkö keski-ikäinen - blogin Tiian tekemästä postauksesta niin, että päätin minäkin näyttää kotimme, tai oikeammin mökkimme ehkäpä rumimman nurkkauksen.

Mökillä meillä ei ole varsinaista eteistä ollenkaan, vaan tuvan nurkkaan ahdetaan ulkovaatteet ja jalkineet. Kenkäteline on jo täynnä, vaikka siinä on vain kahden henkilön kengät. Kesällä, kun mökkeilijöiden määrä välillä moninkertaistuu, on vaikeata pujotella mökkiin sisälle, kun ensin pitää huiskia nuo tosirumat (mutta ah niin välttämättömät) ötökkäverhot syrjään ja sitten pitää varoa kompastumasta lattialla lojuviin kenkiin.

Noilla ötökkäverhoilla on toinenkin funktio; lastenlapset eivät pysty ohittamaan niitä vetäisemättä niistä ja nuo nauhat on kiva kerätä yhteen niin että tyhjäksi jääneestä oviaukosta ehtii muutama kärpänen livahtamaan sisään.

Jonkinlaista kivan näköistä tunnelmaa olen hakenut nostamalla pärekorin hattuhyllylle. Siihen kuvittelin olevan helppoa kätkeä pipot ym. No jaa.

Samassa nurkkauksessa vaatteiden seassa on sulakekaappi, ilmalämpöpumpun kaukosäädin, taskulamppu ja kenkälusikka, tarpeellisia kapistuksia nekin kaikki.

Tavallisesti makuuhuoneen ovi on auki, mutta nyt suljin sen kuvan oton ajaksi. Nytpä näkyykin sitten lehtikori, joka on hienosti vahvistettu jeesusteipillä ja kaunis lattiaharja, jolle ei oikein ole parempaakaan paikkaa vielä kahdenkymmenenyhden vuoden aikana löytynyt.

Tässä tuli taas esiteltyä yksi haaveilujen kohde,nimittäin jonkinlainen siistimpi ratkaisu tuohon vaatenurkkaan.

Näen mielessäni helmiponttipaneelista tehdyn komeron , jonne kaikki tämä kätketään. Koska sulakekaappiin ja lämpöpumpun säätimeen on oltava helppo pääsy ripustetaan kaapin etuseinämälle ovien sijaan pellavaverho, joka on helppo vetää syrjään, mutta joka peittäisi nuo monenkirjavat vaatteet ym.


Ei lopu projektit vähään aikaan.

Projekteista puheenollen, eilen kaadettiin muutama koivu , joita olisi ollut mahdotonta kaataa tulevaa kasvihuonetta särkemättä. Nyt sai vain saunan ränni hiukan siipeensä.


KIVAA TIISTAITA KAIKILLE!

16 kommenttia:

 1. Onpahan muuten tuttu näky! Mökillä vielä tehtiin vaatekomerosta sisävessa. Kivaa, että lähdit tähän mukaan, mielestäni tosi kiva idea tämä ns. haaste. :) Ymmärrän tuskan, etenkin kun se meidän tuulikaappi on ihan kamala.

  Aurinkoista viikkoa Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan aika yleinen näky kodeissa/mökeillä. Meiltä unohtui mökin suunnitteluvaiheessa vaatekomerot kokonaan pois suunnitelmista. Nyt on sitten hankittu irtokaappeja sinne sun tänne. Ollaan suunniteltu jossain vaiheessa että tehdään mökin sisääntuloon avokuistin sijalle tuulikaappi, jossa voisi vaatteita ja kenkiä säilyttää.

   Aurinkoa sinnekin!

   Poista
 2. Tuo on niin tuttu ongelma. Meillä on pienen pieni mökki, mutta ihan keskikeskikesää lukuunottamatta kengät ja takit rumentavat tupaa. Nätin lattiaharja setin löysin jo Anttilasta, mutta nätti puukoppa on vielä hakusessa.

  Ihanaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tilaa kyllä muuten riittävästi, mutta tuollaiset pienet suunnitteluvirheet teettävät harmia.

   Samoin sinulle, oikein mukavaa päivän jatkoa!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ensin vaan pitäisi rakentaa se komero. No, kyllä senkin aika vielä tulee!

   Poista
 4. Ei paha nurkkaus ollenkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vähän häiritsee silmää kun on niin näkyvällä paikalla.

   Poista
 5. Hee, olipa hauskan realistinen postaus! Pitäis, pitäis, vois, jos jaksais -asioita on aika paljon, mutta onneksi tämä on loppujen lopuksi vain yksi pieni nurkka.

  Pitääpä miettiä itse rohkeasti sama ja tehdä todellinen reality-postaus. Itseä ajatus vähän hirvittää, mutta lukijoille varmasti iloista luettavaa :)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvi, tee ihmeessä tällainen postaus. Odotan mitä tuleman pitää.
   Muuten, tänään olen jo nyt saavuttanut kaikkien aikojen kävijäennätyksen yhden päivän aikana. Ehkä olen oppinut ainakin jotain juuri päättyneeltä blogikurssilta. Siellä puhuttiin postauksen otsikon tärkeydestä ja linkityksistä.

   Poista
 6. Tutun oloista ja lohduttavaa, että muilta löytyy samansuuntaista "mökkisisustusta" kuin meiltä. Tuulikaappi on niin pieni, että naulakko on sijoitettu samalla tavalla tuvan nurkkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä aika yleisiä näkymiä ovat. Taitaa olla enemmänkin vaan nuo sisustusohjelmien "mökit", joissa kaikelle on paikkansa ja kaikki on muutenkin tip top.

   Poista
 7. Tutulta näyttää - ja valitettavasti ei vain mökullä;)
  Hyvää viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista