sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

VAIKEAA VAI EI

Ihania kevään merkkejä löytää ihan kaupungin kivetyiltä kaduiltakin. Nämä kauniisti kukkivat scillat kurkistavat talon seinän ja jalkakäytävän raosta.

Monesti olen ihmetellyt sitä, miten tuollaisessa paikassa voi mikään kasvaa. Ja jos tuohon kylväisi tai istuttaisi tarkoituksella jotain, niin ei varmaan saisi sitä kasvamaan.

Krookuksetkin kukkivat täällä jo paikoin ja mikäs sen ihanampaa, kevät on tullut!

Toinen varma kevään merkki on kellojen siirtäminen kesäaikaan. Tuo kellojen siirtäminen tunnilla eteenpäin ("kesään päin") tuottaa joillekin vaikeuksia nukkumisen ja heräämisen suhteen. Onpa monesti esitetty toiveita kesäajasta luopumisenkin suhteen, mutta ainakin vielä Suomessakin mennään tällä systeemillä. Kesä-aika otettiin meillä käyttöön v. 1981.

Vaikuttaako kesä-aikaan siirtyminen jotenkin sinun oloosi,vai onko sinun helppo sopeutua siihen?

10 kommenttia:

 1. Siis juuri tänään olen ainakin todella väsynyt, mutta ehkä tämä tästä! Aivan ihana ilma ulkona ja täytyy vielä mennä tänään happihyppelylle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se olo varmaankin siitä tasaantuu pikkuhiljaa. Täällä myös mitä kaunein aurinkoinen päivä, paitsi aika kova tuuli. Reipas kävelylenkki tuli tehtyä, runsaat 10.000 askelta.

   Poista
 2. Nauratti tuo havaintosi kukan kasvupaikasta. Sama pätee ns. rikkaruoho-tyyppisiin kasveihin kuten rucolaan tms: kun niitä haluaa viljellä, kasvit kasvavat kituliaasti; sen minkä nimeää rikkaruohoksi eikä ole syömäkelpoinen, se rehottaa.

  Olen alkanut heräillä valon lisääntymisen myötä aikaisemmin ja aikaisemmin, joten tänään, kun heräsin, ei ollutkaan kellon mukaan enää liian varhainen aamuyö vaan sopiva aamuinen kellonaika, kun yksi tunti menetettiin. Eli tällä kertaa siirtäminen sopi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se usein on. Hoidammeko niitä liian hyvin kun yritämme kasvattaa?
   Minä myös heräsin ihan sopivaan aikaan. Kelloni oli vielä talviajassa ja näytti noin seitsemää.

   Poista
 3. Jostain kumman syystä kellon siirtäminen ei ole toistaiseksi
  vaikuttanut mun päivääni mitenkään. Heräsin seitsemältä,
  normaalisti kukun jo kuudelta, joten siiräminen taisi olla
  minulle ennemmin hyväksi kuin pahaksi :)
  Nuo taivaansiniset scillat näyttävät suloisilta, niitä voisi
  yritää istuttaa mökin pihamaalle. Mahtavatko olla konstikkaita
  kasvattaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä kuulut noihin aamuihmisiin, niinkuin minäkin.
   Scillat tosiaan ovat herttaisia. En osaa sanoa ovatko helppoja vai ei, mutta hyvin ne ainakin näyttävät leviävän. Muodostavat kauniita sinisiä mattoja.

   Poista
 4. Suloisia nuo scillat talon seinustalla!
  Kellon siirtäminen ei vaikuta minuun mutta voisin jatkaa kesäaikaa ympäri vuoden niin illat olisi silloin talvellakin pitempään valoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin voisin jatkaa samalla tavalla kesäajalla ympäri vuoden.

   Poista
 5. Minulla ei tuo kellojen siirto kovinkaan vaikuta - olen aamunvirkkua tyyppiä. Varsinkaan nyt kun sattui tämä loma tähän samaan aikaan.. mutta tiedän moniin sen vaikuttavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole minullakaan suurempia vaikeuksia ja tällä kertaa varmaan monella oli helpompaa, kun oli näitä pyhäpäiviä useampia perkkäin.

   Poista