perjantai 29. tammikuuta 2016

VOITKO AUTTAA

Jonkinlainen viherkasvi-innostus on monen vuoden jälkeen vallannut minutkin.

Entisaikaan, joskus parikymmentä vuotta sitten, minulla oli viherkasveja runsaasti ikkunalaudoilla ja amppeleissakin kasvoi monen sortin juoruja.

Sitten se viherinto jostain syystä lopahti ja yksi kasvi toisensa jälkeen hävisi huushollistamme.

Nyt tuntuu kuitenkin pitkästä aikaa siltä, että hiukan enemmän vihreää on kiva saada kotia piristämään ja ostinkin rahapuun pari päivää sitten.

Saanko sen pysymään hengissä, vai hukutanko liialla kastelulla, sitä ei vielä voi tietää. Ruukun kyljessä olevasta ohjeesta luin, että sitä kastellaan vain KERRAN KUUKAUDESSA.
Niin harvoin; kuinka maltan odottaa niin kauan?

Parvekkeella ovat muratit niin vihreinä, vaikka kunnon pakkasia oli täälläkin joitakin päiviä. Nyt ne kiiltävät vesipisaroista ja callunatkin ovat säilyttäneet hienosti värinsä.

Muratit taidan istuttaa taas viimevuotiseen tapaan kesäkukkien viereen mökin kukkalaatikkoihin.Nämä samat muratit ovat nyt jo talvehtineet kaksi vuotta, kop, kop.

Tiistaina onnistuneen raivausurakan päätökseksi ostamani tulppaanit ovat ihan siinä hilkulla, että antaako vielä olla, vai heittääkö jo pois.
Olkoon nyt vielä ainakin huomiseen.

On se kummallista tämä bloggaaminen.
Välillä tuntuu, kuin ei ehtisi kirjoittaa ja kuvata kaikkea mitä päässä pyörii ja sitten taas välillä, niin kuin nyt, tuntuu, ettei keksi mitään jutun aihetta tänne.

Muiden blogeja lukiessani olen onneksi huomannut, että muillakin on välillä samanlaisia kausia, joten en ole onneksi yksin tuon asian kanssa.

Sormet kuitenkin syyhyävät ja postausinto on kova vielä melkein neljän vuoden bloggaamisen jälkeenkin, joten toivoisin sinulta, lukijaltani, vinkkejä postauksiin.NÄHDÄÄN TAAS!

 

12 kommenttia:

 1. Ostin ruansas vuosi sitten kaksi rahapuuta...toinen kuoli varmasti juuri liikaan kasteluun, mutta toinen voi oikein hyvin ja on kasvanut ihan valtavasti!
  Tulppaanithan ovat ihan hyviä...vähän vaan lyhennät ja kukinta vaan jatkuu..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saan omanikin säilymään niin, että siitä tulee iso :)

   Poista
 2. Aivan ihanan väriset nuo tulppaanit :).

  Näin se menee, joskus on asiaa vaikka muille jakaa ja tuntuu, että voisi postata parikin kertaa päivässä, kun taas joskus ei ole mitään sanottavaa! Et siis todellakaan ole yksin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kanssa tosta hennon roosasta väristä.

   Hyvä kuulla, että muillakin on välillä samoja vaikeuksia postaamisten suhteen.

   Poista
 3. Älä rakasta lue kastele rahapuutasi hengiltä. Mehikasvien tapaan se varastoi vettä lehtiinsä ja tarvitsee kastelua erittäin harvoin. Valosta kyllä pitää.
  Vuosien kuluttua se on iso ja jos hoitosi on onnistunut saat palkaksi kauniita ja pieniä valkoisia kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää yrittää hillitä tuota rakastamista :) En ole koskaan nähnyt rahapuun kukkivan.

   Poista
 4. Itse kastelin liikaa omaa rahapuuta ja äkkiä sainkin sen menehtymään :)
  Täällä vietetään juuri nyt hiljaisia päiviä, ei ole ollut mitään kuvattavaa, eikä kerrottavaa. - mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin on käynyt minulle :(
   Hiljaisia päiviä tulee väkisinkin välillä, vaikkei tahtoisikaan. Samoin sinulle, hyvää viikonloppua!

   Poista
 5. Melkein kuin minun tekstiä - rakastan isoja kukkia - kaktuksia - pikkuhiljaan niitä alkaa taas kotiin rantautua - peikonlehti on lemppari. Ihan samoja ajatuksia bloggaksesta - annan mennä fiiliksellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne, meillä menee tosi usein ajatukset ja mieltymykset yksiin. Ollaankohan me aikaisemmassa elämässä oltu identtiset kaksoset :)

   Poista
 6. Meilläkin oli joskus paljon viherkasveja. Nyt on jäljellä lohikäärmpuu, vuoripalmu ja limoviikuna, jotka kaikki ovat tosi isoja ja siis myös tosi vanhoja. En osaa niistä luopua. Lisäksi ovat orkideat.
  Kyllä, välillä tuon bloggaamisen kanssa tulee totaalinen black out ja välillä on vaikea valita, mistä kirjoittaisi, kun aiheita on jonoksi asti. Aivan niin kuin ruuanlaitto. Joskus ei keksi mitään,mitä tekisi ruuaksi ja toisinaan tekisi mieli tehdä monenlaista.
  Kivaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos minulla olisi noin isoja huonekasveja, niin en minäkään raaskisi niistä luopua, ovat ne niin hienoja.
   Bloggaamisesta vielä sen verran, että en osaa olla sellainen bloggaaja, joka postaa vaan silloin kun on jotain todellista asiaa, vaan tekee mieli postata tiheään tahtiin ja kun sitten on vääntänyt postauksen vähän niinkuin tyhjästä, niin silloin usein tuntuu siltä, että olikohan tässäkään postauksessa mitään mieltä.

   Oikein hyvää lauantaita sinullekin!

   Poista