torstai 7. tammikuuta 2016

UUTTA IKEASTA

Pyhät ovat ohi ja kodista on viety varastoon kaikki jouluinen.
Kiva niitä on esille laittaa, mutta vielä melkein kivampi on siivota kaikki pois.

Heti tuntuu paljon valoisammalta ja keväisemmältä. Valoisuus tuntuu korostuvan ulkona sataneen lumen myötä.

Pieni pikapyrähdys Uppsalan Ikeaan ja niinpä sai vanha sohva uudet päälliset. Harmaata lähdettiin hakemaan, mutta kotiin palattiin beige päällinen kainalossa ja se väri tuntuukin ihan nappiväriltä kotiimme.

Vanhat valkoiset (joskus ainakin olleet puhtaan valkoiset) päälliset menevät nyt pesuun ja otetaan taas esille kun siltä tuntuu. Kätevä juttu tuo että päälliset saa helposti vaihdettua.

Meillä ei paljoa sisustushankintoja tehdä, eikä huonekalujen paikkaakaan paljoa pysty muuttelemaan, mutta jotain pientä muutosta sentään on tehty tuon sohvan lisäksi.

Jouluksi käännettiin ruokapöytä toiseen suuntaan ja pöydän sivustoille tuli lisää tilaa, joten sohvan lähellä ollut taso voitiin siirtää sinne.

Tason entiselle paikalle väkerrettiin kahdesta vanhasta puulaatikosta pieni hyllykkö ja näin se on oiva apupöytä, jolle laskea vaikka kahvimuki tv:tä katsellessa.

Hyllykön alle ruuvattiin isot pyörät, niin että sitä on helppo tarvittaessa liikutella.

Pyörien kanssa oli vain se pieni ongelma, että ne tuoksuivat (haisivat) erittäin voimakkaasti, joten niitä on tuuletettu (!) käsitelty erilaisilla aineilla, liotettu ties missä tököteissä ennen kuin niitä pystyi huoneessa pitämään. Etsittiin vastaavanlaisia pyöriä kierrätyskeskuksestakin, mutta sopivia ei löytynyt, joten piti hankkia nämä uudet, mutta ei tullut mieleen haistella niitä myymälässä. No, nyt tuntuu että hajusta/tuoksusta on päästy.

Hyllykköön mahtuu juuri passelisti ompelukorinikin. 


Ainoa jouluinen asia kodissamme on vielä kauniisti kukkiva amaryllis, joka somistaa nyt uuteen paikkaan ruokapöydän lähelle siirrettyä tasoa.

Mietittäväksi jää mitä kukan paikalle keksitään kun kukka kuihtuu. Joku muu kukka ehkä?

Nyt valoisuus lisääntyy päivä päivältä ja se tuntuu taas hyvältä. Aurinko pilkahtelee esille lähes päivittäin ja pakkastakin riittää.

Blogiystävä MARRULTA aikoinaan saaty sydän somistaa lampun varjostinta kesät talvet.

Ikeasta lähti mukaan myös uudet tyynyt sohvalle.


OIKEIN HYVÄÄ TAMMIKUUN TORSTAITA!

14 kommenttia:

 1. Aivan ihanan vaaleaa ja avaraa teillä. Minulle iskee yleensä joulun jälkeen vimma tyhjätä kaikki turha pois talosta. Jotenkin sitä avaruutta kaipaa joulun jälkeen. Kai se on, kun huoneet eivät ole suuren suuria ja joulukuusi ym. vie avointa tilaa. Se on tosi, että joulua on kiva laittaa, mutta ihanaa on sen pois laittamisen tuoma avaruuskin! :)
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tyhjentämis/siivoamisvimma on niin tuttu asia näin joulun jälkeen. Vielä pitäisi kerätä kaikki Emmaukseen menevät tavarat, niin sitten olisi hyvä mieli :)

   Poista
 2. Ihan on samat fiilikset täälläkin! Kiva joulua on laittaa, mutta varsinkin pienemmissä tiloissa kaiken ylimääräisen "krääsän" määrä alkaa äkkiä ahdistamaan.
  Kotinne näyttää ihanan selkeältä ja avaralta. Kertakaikkisen kaunis koti teillä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian täynnä olevat huoneet kyllä ahdistavat, enkä halua kovin suuria määriä koriste-esineitäkään pitää esillä. Tykkään yksinkertaisesta ja vanhat huonekalut ovat myös mieleeni ja sopivat mielestäni ihan kivasti Ikea-huonekalujen sekaan.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle! Ulkona tuli tänäänkin kävelylenkki tehtyä ja oli aivan tosi hieno ilma kävellä. Täällä taisi olla enimmillään -18, joten ihan sellaisia lukemia kuin mantereella ei täällä ole ollut.

   Poista
 4. Hih, samoissa puuhissa tänään! Valkoiset päälliset pesussa ja tilalle puin tummat farkunsiniset. Ihan hyvä muutos vaikka yleensä tykkäänkin vaaleammasta.

  Huikee idea tehdä laatikoista hyllykkö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raivaus-ja järjestelyinto tuntuu tavoittaneen yhden jos toisenkin näin pyhien jälkeen.
   Hyllyköstä tuli kyllä aika kiva ja siitä sai mukavastii lisätilaa.

   Poista
 5. Oi... siellä näyttää niin kauniilta ja valoisalta! Sydänki vielä paikoillaan...♡
  - Oikein mukavaa iltaa :)

  VastaaPoista
 6. Valoa, joka puolella valoa.... Sydämelle on vakiintunut toi paikka.

  VastaaPoista
 7. Ihastelin noita päällisiä Iksussa, että vitsi miten kivat ja kävisivät meille! Meillä on valkoisella, sitten isolla vakosametilla valkokermaa ja sitten sitä vanhaa beigeä, patjaraidallisetkin löytyy, mutta ihastuin noihinn ja kauniilta näyttää. <3

  Todella paljon kauniita yksityiskohtia. <3

  Kirpsakkaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 8. Joo, nää on aika kauniit. En ollut aikaisemmin näitä nähnytkään ja hyvä ettei sitä harmaata löytynyt mitä ensin olin ajatellut. Meillä on kanssa ennestään valkoiset ja tumman(farkun)siniset, sekä mökillä tummanharmaat.

  Samoin sinulle ihanan talvista viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Kerrassaan ihanat nuo päälliset <3
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hiukan vaihtelua valkoisen jälkeen.
   Sinulle myös ihanaa viikonloppua!

   Poista