lauantai 30. tammikuuta 2016

SINISTÄ JÄÄTÄ
Käväistiin mökillä. Ensimmäiseksi mökille tultaessa tulee vilkaisseeksi merelle. Tänään siellä näkyi paljon valkoista. Rannassa oli jääsohjoa, ulompana avovesi. Jääpalat näyttävät melkein sinisiltä.

Sisällä mökissä vallitsee rauhaisa, melkeinpä pysähtynyt tunnelma, kuin odottaen saapuvaa kevättä. Kovasti tänne mieli jo tekeekin.
Pihassa on vielä hiukan lunta, mutta räystäiltä tippuu jo vettä.


Huomenna on tammikuun viimeinen päivä ja sitten alkaa helmikuu. Helmikuu onkin jo kai kevätkuukausi, tai ainakin kevättalvikuukausi.


RATTOISAA LAUANTAITA!


14 kommenttia:

 1. Jo on kyllä taasen niin silmiä hiveleviä kuvia, että oksat pois! Talvi on kaunis. <3 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Kauniista maisemasta ei ihan huonoja kuvia saakaan.

   Hyvää viikonloppua sinnekin päin!

   Poista
 2. Ihana meri ja kuvat! Totta, niin se on, että ensimmäisenä aina vilkaisee merelle, kun mökkirantaan menee. Miksiköhän? Mitähän sieltä odottaa saapuvaksi tai mitä odottaa näkevänsä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija! En tiedä mitä sieltä odottaa näkevänsä, mutta tärkeää osaa se kuitenkin näyttelee mökkimaisemassa.
   Ja minä kun en ole ollenkaan meri-ihminen sillä tavalla, että tykkäisin veneillä tai edes uida, vaan ihailen tuota suurta vettä vaan rannalta.

   Poista
 3. Ihanat näkymät ja hyvä kuvat!

  Kyllä se helmikuu taitaa ainakin manner-Suomessa olla vielä ihan puhdas talvikuukausi. Mutta valoisa ja hehkuva kuukausi! Linnut laulavat jo jonkin verran - hyvään päin ollaan menossa päivä päivältä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, niin se on täälläkin, tuo oli vain toiveajattelua. Valon lisääntyminen on ihana asia ja tosiaan oikeaan suuntaan ollaan menossa.

   Poista
 4. Merimaisemat ovat kyllä niin kauniit, aina, jokaisena vuodenaikana. Mökissäkin niin kaunis ja pysähtynyt tunnelma. Ei enää kauaa, niin kevät koittaa, ellei täällä meillä, niin ainakin teillä siellä saaristossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelevat maisemat on merellä, kuten maallakin, vuodenaikojen mukaan. Ja kuten jo Susannalle tuossa ylempänä tunnustin, niin hiukan toiveajattelua oli tuo kun sanoin helmikuuta kevätkuukaudeksi :)

   Poista
 5. Helmikuu on ihana kuukausi - yksi parhaimpia. Kauniita kuvia ,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmikuussa tuntee jo hiukan kevään lähestymistä.

   Poista
 6. Kaunis miljöö, ei ihme jos sinne tekee mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä vietetään vähintään puolet vuodesta.

   Poista
 7. Ihanat kuvat! Miehellä on kova ikävä saarimökille. Ja minullekin tuli sinne ikävä, kun katsoin näitä kuvia. Tänä talvenakaan ei mökille päässyt jäitä pitkin. Pitkä ja lämmin syksy sekä lyhyt kylmäkausi ei tehnyt jäästä tarpeeksi kantavaa. Mutta pian koittaa kevät!
  Kiitos kauniista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaripaikoissa ollaan usein säiden armoilla, mutta on ne niin ihania muuten. Vaan onneksi kohta pääsette sinne jo veneellä.

   Poista