tiistai 19. tammikuuta 2016

MINIMALISOINTIA


Hei!

Minimalisointi on vallannut minutkin. Tai oikeastaan en ole koskaan ollutkaan mikään tavaran kerääjä ja välillä tuntuu, että melkeinpä liiankin helposti heitän/vien kirppikselle tavaraa.

Nyt kuitenkin on kerääntynyt yksi suuri sininen kassillinen vaatetta, joita en ole käyttänyt pitkään aikaan. Osa on käynyt pieneksi ja sitten on taas niitä, joista en muuten tykkää.

Virheostoksia kuvan vaatteista on kolme:

- musta toppatakki,
 joka on niin sopiva ja muutenkin tykkään siitä, mutta kun vasta kotiin tultuani huomasin ripustuslenkissä tekstin "MAMA", niin en sitä sitten enää voinutkaan päälleni laittaa. Joku voisi vielä luulla että olen raskaana :) Ja kun kerrankin löysin takin jossa oli väljyyttä tarpeeksi!

- ruskea myssy,
joka ostohetkellä näytti niin hyvältä, mutta jota en sittenkään koskaan halunnut käyttää

- harmaa kaulaliina
kaunis kuin mikä ja ihanan pehmeä, mutta liian pitkä jos sen kietaisee vain kerran kaulan ympäri ja sitten taas liian lyhyt jos kietaisee kaksi kertaa.

Farkut ovat tulleet sopimattomiksi (pieniksi) ja nyt ajattelen niin, että jos joskus onnistun karistamaan muutamia kiloja, niin sen kunniaksi hankin sitten uudet housut, enkä säilö näitä vanhoja kaappiin vuosikausiksi.

Eli löysin  7 vaatetta, joista luovun tänään.

Miksi juuri 7?

Siksi, että JOHANNAN LÖYTÖ-blogissa on meneillään haaste nimeltään 7-päivää minimalistihaaste, johon innostuin mukaan. Tässä haasteessa oli eilen tehtävänä luopua 7 vaatteesta, joita ei enää jostain syystä käytä.

Haaste alkoi eilen, mutta kun tulin mukaan vasta tänään, niin laitan sekä eilisen, että tämän päivän haastetehtävän samalla kertaa.

Tänään oli tehtävänä vähentää meikkipussin sisältöä 3:lla sellaisella tuotteella, joita ei tule käytettyä.

Minulle valikoitui nämä tuotteet:

- kynsinauhavoide, jota olen tainnut pari kertaa sipaista kynsiini, muun ajan se on lojunnut yöpöydän laatikossa

- kajal-kynä, jolla kuvittelin kaunistavan silmiäni, mutta ainakaan vielä en ole sitä tullut käyttäneeksi

- luomiväri, jonka olen saanut tuotepaketissa ilman että itse olen voinut vaikuttaa paketin sisältöön. Väri sinänsä on hyvä, mutta kun minulla on jo ennestään ihan saman värinen, niin en tiedä kuinka kauan kestää ennenkuin voin ottaa tämän käyttöön, kun niin kovin usein luomiväriä ei tule käytettyä nykyisin.Tänään vein vaatteet Emmaukseen, mutta meikeille en vielä ole tehnyt mitään. Pitäisköhän ne nyt sitten vaan heittää roskikseen?

Saa nähdä mitä raivattavaa tulee huomisen osalle :)

18 kommenttia:

 1. Hih... oisit nyt vaan ottanut sen takin käyttöön :D
  Täällä ois vaikka mitä pois vietäväks, mut en tiedä kelpaisko muualle ku kaatikselle!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä houkutteli, mutta ajattelin että joku nuori näkee mummelin äitiystakissa ja säälittelee mielessään, kun ei vanha edes mammatakkia erota "tavallisesta". Sitä riskiä en halunnut ottaa :)

   Poista
 2. Voi sinua :)
  Turhasta tavarasta luopuminen ja niiden laittaminen kiertoon on todella hienoa - ihanaa turhamaisuutta tuo kommenttisi takista :) Itselläni on joskus myös samantyylisiä kommentteja jostain muuten oikein sopivasta vaatteesta tai asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa myös vähän tilaa kaappeihin ja näkee mitä siellä oikeastaan on. Takki, niin :)

   Poista
 3. Voi kun mä saisin aikaiseksi myös! Nyt otan itseäni niskasta kiinni ja alan opetella minimalisointia. Sen päivän haluaisin nähdä, kun minun huushollia joku kykenee sanomaan minimalistiseksi (vaatekaapista nyt puhumattakaan...) Huoh.
  Ihanaa kumminkin saada inspiraatiota muilta - sä olet kyllä onnistunut upeasti tuossa!
  Kivaa loppuviikkoa Ahvenanmaalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan se kesti itselläkin. Yksi Ikea-kassillinen oli jo odottanut toista vuotta vaatehuoneessa poisvientiä ja nyt se sitten vihdoin lähti ja lähti kolme muutakin kassillista. Saa nähdä mitä tänään poistetaan :)
   Kiitos Ellis <3

   Poista
 4. Tuohon haasteeseen pitäisi minukin tarttua...huomasit kait sanan pitäisi..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pitäisi-sana on aika suosittu, samoin kuin sitku :)

   Poista
 5. Respect!!

  Samat fiilikset, ylimääräinen ulos huushollista keinolla millä hyvänsä. Oman vaatekaapin käynkin säännöllisesti läpi, nyt voiskin paneutua poikien huoneisiin... (Lääviin! :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsiperheissä on raivattavaa tietysti paljon enemmän kuin kahden aikuisen perheessä. Me ollaan myös muutettu tasaisin välein ja silloin tulee aina karsittua aika rankalla kädellä.
   Tsemppiä hommaan!

   Poista
 6. Kevät on täälläkin jotenkin uudistumisen aikaa. Tekee mieli raivata tilaa vaatekaappiin. Yllättävän vähällä sitä tulee toimeen. Kaapissa on yleensä liikaa tavaraa, ja niistä käyttää vain lempparivaatteita. Kirpparikierros on täälläkin edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat suosikkivaatteet tulee useimmiten päälle laitettua. Ne joita ei juurikaan käytä roikkuvat kaapissa tilaa viemässä ja harmittaa joka kerta kun niitä vilkaisee.
   Mukavaa kirpparikierrosta sinulle!

   Poista
 7. Hieno kuvaus päättäväisyydestäsi. Minulla on motto; mikä tahansa tavara kuin tavara, vaatteetkin, jos ovat kaksi vuotta käyttämättä, niin kiertoon vain. On niin helpottavaa kun ei tartte olla materiaalin orja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahden vuoden käyttämättömyyden jälkeen voi jo heittääkin kiertoon.

   Poista
 8. Wau upeeta, olet saanut aikaiseksi! Jahka pakkaset hellittää täällä rösähtää romppeet kirppikselle.

  Kauniita unia <3

  VastaaPoista