maanantai 9. marraskuuta 2015

LÄMMINTÄ LEIPÄÄ

Leipomispäivä pitkästä aikaa.

Leivoin helppotekoista Hemvete-leipää, joka on täällä Ahvenanmaalla SE OIKEA LEIPÄ paikallisten mielestä ja maistuuhan se tänne muualta muuttaneellekin, kunhan se on aivan tuoretta. Seuraavana päivänä se ei olekaan yhtä hyvää, joten kun sitä leivon, niin pistän heti pakkaseen sen mitä ei samana päivänä syödä.

Pakkasesta otettuna se on sitten kuin vastaleivottua.

Täällä Ahvenanmaalla tähän leipään käytetään Hemvete-jauhoa, joka on paikallista grahamjauhoa. Tätä jauhoa ei varmaankaan muualta saa, mutta tavallinen grahamjauho uskoakseni ajaa saman asian.

Alla on resepti leivän tekoon jos innostuit kokeilemaan.
Jos teksti tuntuu liian pieneltä, niin kuvaa klikkaamalla saat sen suuremmaksi.
Taikinasta tulee kuusi leipää.


Mikään ei voita vastapaistetun leivän tuoksua!

Kupponen kahvia tai kylmää maitoa ja vastapaistettu leipä ovat lyömätön yhdistelmä, eikä lämmin leipä kaipaa päälle muuta kuin sipaisun voita, joka samantien sulaa leivälle.

MAKOISAA MAANANTAITA!

8 kommenttia:

  1. Nami näitähän pitää kokeilla, sillä ainoa leivonhommeli jonka joten kuten osaan, on juuri leivät. Kivaa maanantaita Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihanaa vastaleivottuna, mutta ei ihan yhtä hyvää sitten seuraavana päivänä.

      Poista
  2. Voi melkein tuntea tuoksun! Lämmin leipä tuo muistoja lapsuudesta mieleen ja voi on sen ainoa oikea lisuke.
    Mukavaa uutta viikkoa, Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tuoksu <2

      Samoin sinulle, ihanaa viikkoa!

      Poista
  3. Todella herkulliselta näyttää. Melkeinpä tekisi mieli alkaa itsekin leipomaan. Kivaa alkavaa viikkoa :)

    VastaaPoista
  4. Hyvältä maistuikin ja muutama on nyt pakkasessakin.

    Oikein kivaa viikkoa sinullekin!

    VastaaPoista
  5. Mums! Tuore, itseleivottu leipä tuoksuu miltei tänne asti :)
    Nyt tuli lapsuus mieleen. Äidilläni oli tapana aina perjantaisin
    leipoa hiivaleipiä, jotka me muksut pistelimme poskeemme
    yhdessä hujauksessa.
    Tämän leipäreseptin nappaan talteen ja testaan
    tuonnempana.
    Mukavaa viikon jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimänä leipää voisikin syödä vaikka kuinka paljon.
      Tiistai-terveiset sinnekin!

      Poista