perjantai 20. marraskuuta 2015

JOKO SAA SYTYTTÄÄ?

Siellä se on jo paikallaan, olohuoneen ikkunan adventtitähti. Vaan valoa en ole siihen vielä sytyttänyt.

Tänään avataan kaupunkimme joulukatu ja  ajattelin, että meidänkin ikkunatähtemme sytytetään tänä iltana. Ensimmäinen adventti on vasta viikon päästä, joten yhä aikaisemmin näitä esille laitan, vaikka yleensä olen yrittänyt malttaa odottaa adventtiin asti.

Muistan omasta lapsuudestani, että kaikki jouluun viittaava otettiin esille vasta aatonaattona ja jouluaaton aamuna oli ihana herätä kun koti oli koristeltu jouluiseksi.
Silloin ei tosin sähkökynttelikköjä vielä ikkunoilla ollut, vaan elävä tuli oli se ainoa oikea.

Aika varhaisessa vaiheessa vanhempani kuitenkin jo hankkivat kuuseen sähkökynttilät. Näin jälkeenpäin kun ajattelen, niin he taisivatkin olla aika moderneja tyyliltään, vaikka mitään design-juttuja ei lapsuudenkodissani koskaan ollut, eikä niitä tainnut olla muidenkaan kodeissa siihen aikaan,
eikä ole meillä nykyisessäkään kodissa.

Pari päivää sitten ajaessamme kaupungin ulkopuolella, omakotialueella, havaitsin yllättäen  jo monessa kodissa tähtiä ja kynttilöitä ikkunoissa.

Ne ovatkin tunnelmallinen keino tuoda valoa illan pimeyteen.


Ihan liikaa en jouluun liittyvää halua vielä näin aikaisin esille laittaa. Pelkäänköhän, ettei sitten jouluna enää tunnu miltään jos jo kuukauden on kaikkea joulurekvisiittaa katsellut?

Melko pian joulun jälkeen haluan korjata kaiken pois ja kuusikin on joskus lentänyt ulos jo heti tapaninpäivän jälkeen.

Miten sinulla, joko olet sytyttänyt jouluvaloja?


14 kommenttia:

 1. Meillä on jo jouluvalot syttyneet. Tuovat niin ihanan tunnelman tähän pimeään vuodenaikaan. Rakastan joulun lisäksi tätä aikaa ennen joulua ja kaikkea mitä siihen liittyy valmisteluineen, odottamisineen ja tunnelmointineen.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpöä tuovat niin sisällä kuin ulkonakin.
   Oikein ihanaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 2. Pihalla on jo kaikenlaisia valoja, mutta ikkunoilla olen vielä vähän jarrutellut. Huomenna on joulumarkkinat kaupungilla, jospa sitä nyt jo laittaisi sitten tähdet ja kynttelikön. Yleensä laitan viimeistään 28.11, kun juhlimme samalla mun synttäreitä. Ja silloin on ensimmäiset jouluherkutkin maisteltavana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihalla ne ovatkin ihania kun on muuten niin pimeä. Minä en kerrostaloasukkaana voi pihalle valoja laittaa, mutta parvekkeelle sysytin kaiteeseen jouluvalot ja voi kun muuttui eri näköiseksi pimeä parveke. Lisänä vielä tuo led-kynttilä, josta olenkin jo aiemmin postannut täällä. Mukavia synttäreitä sitten kun niitä viikon päästä vietät!

   Poista
 3. Yläkerran wc:ssä on joulusydän ikkunassa - toimii tarvittaessa yövalona :-)
  Ja pihalla on lyhty kynttilöineen.
  Tästä niitä lisäillään yksi tai kaksi kerrallaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta tuo WC-ikkunan joulusydän <3
   Pikku hiljaa niitä onkin kiva lisäillä ja uskon että joulun odotuksen pikku jännitys säilyykin paremmin kun ei kaikkea kerralla laita esille.

   Poista
 4. Sama juttu, kuusikin tuli vasta aattona, kyllä siinä aattona piisasi vanhemmilla hommaa. :) Tai olisiko se sitten tullut edellisenä päivänä... Nykyään meillä koristellaan kuuset itsenäisyyspäivänä. :)

  Ja saa aloittaa, valoa tänne pimeyden keskelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, kun aattona pakkaa olemaan kiireistä ilman kuusen koristeluakin. Meille tuotin kuusi (kesto-sellainen) viime vuonna Lucian-päivänä sisälle. Saa nähdä miten tänä vuonna käy.

   Eilen syttyi valot ikkunoihin :)

   Poista
 5. Tänään laitan pihalle toisen tunnelmavalon, sisälle laitan itsenäisyyspäiväksi perinteen mukaisesti tähdet ja ostan jonkin kivan uuden valosarjan. Kiitos blogistasi, seuraan säännöllisesti kirjoitteluasi. Olemme aika lailla samanikäisiä naisia ja ajatusmaailmaltaan löytyy yhtäläisyyksiä paljon. Jatkathan blogin pitämistä edelleenkin. Mukavaa joulunalusaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaa hyvää tulee ja pikku hiljaa joulun tunnelma lisääntyy.
   Sydäntä lämmittävää kuulla että blogini on sinulle mieluisa. Näistä kommenteistahan blogin pitäjä saa uskoa jatkaa kirjoittelua ja mukava on saada kannustusta.
   Postauksien tiheästä ilmestymismäärästä varmaan voikin päätellä, miten mieluista tämä homma minulle on, joten minkäänlaisia lopettamisen aikeitakaan minulla ei ole blogin suhteen.

   Samoin sinulle, oikein ihanaa joulun odotusta ja toivottavasti löydät mieleisesi valosarjan, niitähän nykyisin on vaikka minkälaisia!

   Poista
 6. ♥on ihanaa laitella jouluvaloja jo ajoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja ehtii nauttia niistä niin, että sitten tuntuu hyvältä taas laittaa ne poiskin.

   Poista
 7. Olen laittanut jo pihalle kaksi valosarjaa ja parven ikkunalaudoilla palavat kaksi kynttelikköä, vaikka aiemmin olen sytyttänyt ne ensimmäisenä adventtina. Varaslähtö tuli siis tänä vuonna otettua ;)
  Täydessä joulutällingissä kotimme on yleensä lähestulkoon koko joulukuun. Ennen vuoden vaihdetta korjaan kuitenkin jo kaiken pois, paitsi kynttilöitä ja tuikkuja poltan toki vielä maalis-huhtikuulle asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pian joulun jälkeen korjaat sinäkin joulun pois, joten en ole ainoa aikainen siinä puuhassa :)

   Poista