torstai 22. lokakuuta 2015

NÄKEMISEN JA KOKEMISEN ARVOISTA

Kuten jo edellisessä postauksessa lupailin, jatkan vielä hotellihuonepostauksien sarjaa esittelemällä kaksi ihanaa huonetta, joita pääsin kuvaamaan.

Ensimmäisenä saatte kuvanautinnon huoneesta, jossa suurta osaa näyttelevät vaasalaisen taidegraafikko Juha Tammenpään teokset.

Tämä huone on nimeltään Ateljee.

Kun huoneessa katselee ympärilleen, tulee sellainen tunne, kuin olisi astunut sisään taidegalleriaan.Vaikka tauluja on paljon, niin levotonta tunnelmaa ei kuitenkaan synny, koska huoneen värimaailma on kaikesta huolimatta maltillinen: paljon ruskeaa, beigeä ja kellertävää harmaalla höystettynä.

Tyylikäs sängynpeite ja tyynyt toivat ainakin minulle mieleen entisajan "tupakkasalongit" ja voinkin kuvitella vanhemman herrasmiehen istuvan täällä piippu suussa kirjoittelemassa tai lukemassa.

Mutta kelpaisi tuolla naisihmisenkin yö viettää, niin miehen sisustama huone kuin onkin, ilman mitään romanttisia kiemuroita.


Jo huoneen ulko-oven perusteella voi hiukan aavistella minkälainen tila oven takaa paljastuu.


Sitten kurkistamme aivan toisenlaiseen huoneeseen.


Kyseessä on saman hotellin Vaasa-huone.

Tämä on huone, jossa väreinä ovat musta, turkoosi ja valkoinen sekä ripaus ruskeaa. Värit toivat mieleen aiemmin kuvaamani Norrskär-huoneen.


Vaasa-huoneessa on esillä valokuvia vanhasta Vaasasta alkaen 1920-luvulta aina 1960-luvulle saakka.

Ihana idea esitellä matkailijalle hiukan paikkakunnan menneisyyttä mustavalkoisten valokuvien avulla ja näinpä siellä parissa kuvassa samanlaista näkymää, kuin mitä nytkin näin huoneen ikkunasta.


Huoneen tunnelma on erittäin rauhallinen ja jollain tapaa utuinen ja täällä jos jossain pystyy rauhoittumaan kiireisen päivän jälkeen.

Oli mielenkiintoista päästä näkemään, miten ihan tavallisista hotellihuoneista on saatu kekseliäisyydellä ja uudella ajattelutavalla ihanan erikoisia huoneita.

Olen tässä juttusarjassa, joka toteutettiin yhteistyönä  SOKOS HOTEL VAAKUNA VAASAn kanssa, esitellyt kaikki hotellin neljä teemahuonetta.
Jos sinulta on jäänyt lukematta kaksi aikaisempaa postaustani aiheesta, niin


NORRSKÄR-huonetta voit katsella TÄÄLTÄ
SAARISTOMÖKKIä esittelen TÄÄLLÄ


Aina ei ulkokuoresta voi päätellä minkälaisia hienoja yllätyksiä rakennus sisälleen kätkee ja sainpa vielä kuulla, että muitakin hotellin huoneita aletaan kohta rempata, joten mitähän sieltä vielä tulee?

Sitä odotellessa

 OIKEIN HIENOA TORSTAI-PÄIVÄÄ KAIKILLE!

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Molemmat oli tosi hienosti ja ajatuksella laitettu.

   Poista
 2. On kyllä hienot huoneet, enemmänkin kotoisat... ei tulisi mieleenkään, että ovat hotellihuoneita! Kyllä noissa jokaisessa ois mukava öitään viettää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se niissä olikin niin hienoa, että olivat tavanomaisesta hotellihuoneesta poikkeavat.

   Poista
 3. Oi...tuohon Ateljee huoneeseen haluaisin päästä yökis...tai vaikka kahdeksi..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoja tauluja, tyylikäs sisustus. Kyllä kelpaa meikäläisellekin!

   Poista
 4. Ihania huoneita! Ateljee-huone on niin upea taideteoksineen. Nukkuisiko tuolla ollenkaan? Ihailisi vain tauluja ja antaisi mielikuvituksen lentää taulujen maailmoihin.
  Ja upea on tuo musta-turkoosihuonekin. Hieno värimaailma. Ja jännästi maskuliininen, vaikka kyllä tuolla nainenkin viihtyisi.
  Ps. Olen vastannut kiperiin haastekysymyksiisi.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeita olivat kaikki neljä!
   Luinkin jo vastauksesi haasteeseen. Hienosti olit ajatuksesi muotoillut ja kiva kun otit osaa haasteeseen.
   Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle Tuula!

   Poista
 5. Aivan ihania huoneita - taulujen perään kun olen :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä. Kelpaa noissa vierailla!

  VastaaPoista
 7. Vau mitä tiloja. Upeaa taidetta ja tuo valaisin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taulut olivat hienoja ja valaisin sopi tilaan täydellisesti.

   Poista
 8. Hienoja huoneita! Virkistävää, että Sokos Hotel on panostanut sisustukseen. Valittelin joskus 2000-luvun alussa Suomen hotellien tasapaksuutta.. (Mielessä juuri Sokos-hotellit). Silloin ei tiennyt sisällä ollessaan oliko Mikkelissä vai Vaasassa. Onneksi enää ei ole ihan niin :-). Porinkin Original Sokos Hotel Vaakuna on ihanan retro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näistä huoneista ei ainakaan voi sanoa että olisivat tavanomaisia! Lisää tällaista toivon minäkin.

   Poista
 9. Aivan mahtavia! Miksipä hotellihuoneiden tulisi olla "perus" kun voi olla näin kivoja. Mahtavaa että luovuutta käytetään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä olen kanssasi. Luovuus ja kekseliäisyys ovat ne avainsanat näidenkin huoneiden erilaisuuteen ja lopputuloksesta ei voi muuta sanoa kuin että mahtavaa!

   Poista