tiistai 20. lokakuuta 2015

MÖKKI KESKELLÄ KAUPUNKIA, VOIKO OLLA TOTTA?

Haaveiletko mökistä, jossa olisi kaikki kaupungin edut ja mukavuudet, mutta tunnelma kuin vanhassa saaristolaismökissä?

Moni haaveilee, mutta harva sellaisen haaveen voi toteuttaa.
Nyt minulla on hienoinen aavistus siitä, millaista olisi viettää mökkielämää  niin, että kaikki kaupungin mukavuudet ja nähtävyydet  olisivat ihan nurkan takana.

Matkallamme pohjoiseen saimme mahdollisuuden kokea 1900-luvun alun tunnelmiin sisustetussa "mökissä" todella eri tyylistä hotelliasumista.

Aiemmassa postauksessani TÄÄLLÄ (klikkaa)  esittelinkin jo modernin version rantatalosta, mutta nyt tulee jotain aivan muuta.

Sisään huoneeseen astuessa kiinnittyi huomio ensimmäisenä katossa roikkuviin varrasleipiin ja sängyn päädyn yläpuolelle kiinnitettyyn vanhaan kalaverkkoon.
Ihanaa harmaata, patinoitunutta värimaailmaa näkyi kaikkialla. Leivät, kalaverkko, seinien meri-ilmaston harmaannuttamat laudat, jopa roskakorin virkaa toimittava maitotonkkakin oli samaa sävyä ja tyyliä.

Tähän huoneeseen ei toki mikään uudenaikainen olisi sopinutkaan. Vanha arkku ja tuoli, sekä ihana kirjoituspöytä sopivat hienosti kokonaisuuteen ja lattialla tietysti räsymatot, niinkuin vanhaan tupaan kuuluukin.

Kaksi peiliä seinällä olivat kuin pienet tuvan ikkunat.


Vetämällä kirjoituspöydän takana olevat liukuovet syrjään tuli huoneeseen nykyajan hotellihuoneen varustukset ja taas kun ovet laittoi kiinni, niin oltiin vanhanajan tupatunnelmissa.

Oman viehätyksensä huoneeseen toi se, ettei kaikkia nokkelia ratkaisuja nähnyt heti. Kahvin-ja teenkeittovälineet löytyivät kun nosti vanhan arkun kantta.

Kaikki huoneen valaisimet olivat öljylamppuja, mutta toki sähköistettyinä.
Lisäksi yleisvaloja oli piilotettu lautojen taakse, josta ne antoivat sopivasti valoa hämärähköön tilaan. Huoneessa oli isot ikkunat, joista oli näkymä torille, mutta luonnonvalo siivilöityi pehmeästi verhojen läpi säilyttäen vanhan tuvan hämyisen tunnelman.


Kun verhot veti syrjään, niin näkymä oli kuin mistä tahansa hotellihuoneesta keskellä kaupunkia ja tori sitä ympäröivine kauppakeskuksineen oli ihan ikkunan alla.


Mutta yksi tila on vielä esittelemättä, nimittäin se, johon pitkän ajomatkan jälkeen usein on kipinkapin kiiruhdettava.

 Jos on huone tavallisesta poikkeava, niin tämä kylpyhuone/wc, tai sanoisiko huussi, on sitä vielä enemmän.

Ensin näyttää siltä, kuin tosiaan kyseessä olisi mökin ulkohuussi, kun näkee puisen rakennelman jossa on styroxinen kansi, jollainen on totuttu näkemään ulkovessoissa.
Vaan kansipa ei nousekaan ylös tavallisella tyylillä. Nyt on jo kiire keksiä miten tämä laitos toimii!
Onneksi puisen nupin viereen on kiinnitetty pieni kyltti, jossa käsketään avaamaan kansi.

Ja kun kannen avaa nupista paljastuu sieltä ihan normaali vesivessa.
Mutta miten tämä huuhdellaan?
No tietysti puutappia alaspäin painamalla.

Helppoa olikin huussin käyttö, kunhan toimintaperiaate on selvillä.Hyvin meni yö tässä varmaan erikoisimmassa hotellihuoneessa, jossa olen yöpynyt.

Idea on aivan loistava, eikä tämä huone  koskaan unohdu. Lisää tällaista kekseliästä sisustamista usein niin samankaltaisiin hotellihuoneisiin!

Tämän elämyksen tarjosi yhteistyön merkeissä ORIGINAL SOKOS HOTEL VAAKUNA VAASA.

Jos kaipaat reissullasi hiukan erilaista huonetta, niin käy ihmeessä tutustumassa heidän TEEMA-huoneisiin (klick).

Pääsin vielä kuvaamaan kaksi muuta Teema-huonetta. Niistä enemmän myöhemmin.


OIKEIN HYVÄÄ TIISTAI-PÄIVÄÄ KAIKILLE!

12 kommenttia:

 1. Aivan mahtavan hieno idea ja toteutus! Jotakin loppuun harkittua ja erilaista sitä aina majapaikaltaan toivoo ja etsii, mutta harvoin löytää. En olisi ikinä arvannut, että tämä on ihan ketjuhotelli, koska niissä on lähes aina sitä yhtä ja samaa. Olen ollut vähän aikaa poissa linjoilta, joten pitääpä tutkia postauksiasi vähän taaksepäin heti paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kun joskus törmää tällaiseen erilaiseen huoneeseen. Minulta tulee lähipäivinä kuvaus kahdesta muustakin teema-huoneesta, tervetuloa käymään blogiini uudestaan näissä merkeissä.

   Poista
 2. Wautsi. Sinähän olet ollut visiitillä kotikaupungissa. Suomalainen unelma on tosiaan mökki keskellä kaupunkia. Vain järvi puuttuu :) Toivottavasti viihdyit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaasa vaikuttaa kivalta kaupungilta. Pitää tulla kesällä uudestaan käymään. Kyllä viihdyin!

   Poista
 3. Voi mikä elämys. Aivan ihana tunnelma :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä oli kokemisen arvoinen juttu!

  VastaaPoista
 5. Olipa kiva elämys "vanhassa" hotellihuoneessa ihan näin kuvien kauttakin.

  VastaaPoista
 6. Elämysten matka hotellihuoneisiin! Niin uskomaton huone tämäkin, viihtyisin. Voi, mitä ihanaa rekvisiittaa... tuolla voi melkein kuulla meren kuohut. Mutta, kun avaa verhot...
  Upea huone kerrassaan. Kiitos kivasta esittelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämärä tunnelma, tuli mieleen Myrskyluodon Maija :)

   Poista