lauantai 5. syyskuuta 2015

NYT SE ON MUN!

Autokuume ei hellittänyt. Ei ennen kuin oltiin hankittu siihen lääkettä.

 Se lääke sekoitettiin nettisurffailusta, vertailuista, merkin valinnasta, hinnasta, jahkailuista puoleen jos toiseenkin ja paljosta muusta.

Mullahan oli viimeksi oma auto noin puolitoista vuotta sitten, mutta myimme sen pois, koska "emmehän me tarvitse kahta autoa".

Viime kesä meni yhdellä autolla, mutta tänä kesänä aloin tuntea itseni kuin vangiksi, kun minulla ei ollut omaa autoa käytössä mökillä.


Aina piti suunnitella omat ja toisen menot tarkkaan ja edestakaisia ajeluja mökin ja kaupungin välillä tehtiin ahkerasti. Siihen kun lisäsi vielä ajot työpaikan ja mökin välillä, niin siitäpä se kuume sitten nousi.


Netissä vertailimme eri autoja. Minä tykkään pienistä autoista ja niinpä melko pian päädyimme Peugeot 107:ään. Minulla on aikaisemmin ollut kolme pösöä, joten merkki oli kutakuinkin tuttu ja ulkonäkö miellytti.
Hintahaarukkaa oli tietysti, riippuen vuosimallista, varustelusta ym. 

Maarianhaminasta löytyi yksi Peugeot 107 ja sitä kävimme myös katsomassa, mutta emme koeajaneet, koska hinta ja ajetut kilometrit eivät kilpailleet samassa sarjassa mantereen vastaavan ikäisten autojen kanssa.

Nettiautotarjontaa klikkaillessa huomio kiinnittyi Oulussa myynnissä olevaan kaksi vuotta vanhaan autoon, jolla oli ajettu vain vaivaiset 8.700km.

Otin yhteyttä myyjäliikkeeseen ja sovimme, että me menemme katsomaan kyseistä autoa. Meiltä on matkaa Ouluun 600km ja lisäksi n. viiden tunnin laivamatka, joten lippujen varaamista, aikataulujen yhteen sovittamista ja muuta oli aika paljon. Lisäksi reissumme vaati yöpymisen Oulussa, joten aloitin homman varaamalla hotelliyöpymisen.

Olin sopinut myyjäliikkeen kanssa, että menemme torstaina katsomaan autoa liikkeeseen.
Soitin vielä päivää aikaisemmin liikkeeseen ja varmistin että auto on vielä myymättä. Tällä kertaa puhuin eri myyjän kanssa kuin ensimmäisellä kerralla ja pettymyksekseni hän sanoikin, että auto on jo myyty.

No eipä siinä auttanut muu, kuin peruuttaa varaamani hotellihuone, mikä tapahtui niin viime tingassa, että maksua ei enää saanut takaisin.
Ajattelimme kuitenkin, ettemme aja Ouluun saakka, kun ei tätä haluamaamme autoa enää ollut myynnissä, vaan etsimme autoa lähempää.

Suuri oli hämmästykseni, kun muutaman tunnin päästä soittikin se automyyjä, jonka kanssa olin ensin sopinut koeajosta.
Hän kysyi, vieläkö olemme tulossa katsomaan autoa, josta oli ollut puhetta, johon minä tietysti pettyneenä vastasin, että sehän on jo myyty, joten emme aja niin kauaksi toista autoa etsimään.
Kerroin että minulle oli jo puhelimessa kerrottu että auto on myyty.
Pettymykseni muuttui innostukseksi, kun myyjä sanoikin, että se on "myyty" meille, eli siihen oli jo laitettu "MYYTY"-lappu, ettei kukaan toinen ostaja saisi sitä ennen kuin me olemme käyneet katsomassa.

Kerroin, että ehdin jo peruuttaa hotellivarauksenkin, mutta sanoin että tulemme kuitenkin, joten rupesin varaamaan yösijaa uudelleen.

Päässäni pyöri koko ajan kuva tästä namusta ja niinpä lähdimme aamuyöllä laivalla kohti Turkua. Olemattoman yöunen ansiosta pää oli aika raskas kun saavuimme satamaan ja aloitimme pitkän ajomatkan.

Onneksi keli oli hyvä ja niinpä iltapäivällä vihdoin saavuimme määränpäähän Ouluun. Navigaattori ohjasi meidät suoraan oikeaan osoitteeseen ja siellä autoliikkeen oven edustalla oli tuleva autoni. Tai enhän minä  vielä siinä vaiheessa tiennyt tulisiko kaupoista mitään.
Lähdimme koeajolle ja ensin tuntui, ettei ajosta oikein tullut sujuvaa, niinkuin minulle aina käy kun ajan vierasta autoa.
Kurvailimme lähiteitä ja hetki hetkeltä ajo alkoi sujua mukavammin.
Pysähdyimme tutkailemaan hiukan tarkemmin autoa ja siinä se päätös sitten tuli: tämä me ostetaan, jos vielä saataisiin hiukan hinnasta tingittyä.

Takaisin autoliikkeen parkkipaikalle ja sisälle myyjän juttusille.
Hinnasta pääsimme heti sopimukseen ja vielä myyjä tiedusteli, oliko meille aiheutunut ylimääräisiä kuluja heidän sekaannuksensa takia, kun ilmoittivat että auto on jo myyty.
Kerroin, että jouduin peruuttamaan hotellivarauksen niin myöhään, että varmaan siitä tulee meille lasku ja hän sanoi,että sen he maksavat ilman muuta, koska heidän puolellaan tiedonkulussa oli tullut sekaannusta.

Kaupat tehtiin ja varmaan kumpikin osapuoli oli tyytyväinen.

Nyt joku voi ihmetellä, että kannattaako lähteä noin kauas autokaupoille ja nähdä kaikki vaiva ja tehdä pitkä ajomatka.

Voin omasta kokemuksesta sanoa, että kannattaa!

Nyt saimme kaksi vuotta vanhan, vain runsaat kahdeksantuhatta kilometriä ajetun auton.

Ahvenanmaalla tuo aikaisemmin mainitsemani, saman merkkinen auto maksoi  sata euroa vähemmän, MUTTA se olikin kuusi vuotta vanhempaa mallia ja sillä oli ajettu yli 70.000km!!!!

Niin, muuten se autoliike, jossa saimme ystävällistä ja joustavaa palvelua on RINTA-JOUPIN AUTOLIIKE Oulussa.

Heille haluankin antaa kiitokset hyvästä palvelusta.

Kotimatka sujui ongelmitta ja nyt täällä on tyytyväinen auton omistaja.

20 kommenttia:

 1. Upea menopeli! :) Kyllä kaksi autoa tuo vapautta. Meilläkin isäntä pääsee lähtemään mökille monta tuntia ennen kuin minä pääsen töistä ja on minunkin mukava lähteä mökin suuntaan suoraan töistä. Ja perillä odottaa lämmin mökki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Meillä kaksi autoa ei olisi ollut välttämättömyys, mutta kun tähän oli mahdollisuus, niin hankittiin taas oma auto minullekin. Järkevää, ei, mukavaa, kyllä :)

   Poista
 2. Onnea uudesta upeasta menopelistä! Kyllä kannatti ajaa vähän pidemmälle ja "kaupan päälle" sai vielä noin hyvää palvelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kannatti ehdottomasti. Täällä meidän saarella noi hinnat tahtovat aina olla yläkanttiin, muussakin kuin autoissa.

   Poista
 3. Olipa teillä aikamoinen seikkailu, mutta seikkailulla onneksi onnellinen loppu. Onnittelut komeasta uudesta autosta ja mukavia ajohetkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli yhtä jos toistakin järjestämistä. Laivamatkaakin jouduttiin muuttamaan aamulaivan sijaan iltalaivaan+muuta. Loppu hyvin kaikki hyvin.

   Poista
 4. Onpa upea auto ja värikin just eikä melkeen mun makuuni!
  Mekin olemme ostaneet Rinta-Joupilta muutaman auton,
  laajan valikoiman lisäksi tuon autokaupan vahvuuksia on
  hyvä palvelu. Siellä nainenkin otetaan keskusteluihin mukaan,
  toisin kuin useassa muussa autoliikkeessä.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen taitaa olla minun autovärini, sillä kolme muuta tämän edeltäjää ovat myös olleet sinisiä.

   Poista
 5. Onnea uudesta ihanasta autosta! <3

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina. Annoin taas periksi autokuumeelle :)

   Poista
 7. Onnea söpölle autolle ja sen omistajalle. Kyllä ranskalainen on aina ranskalainen autossakin, nimimerkillä Citroenin omistaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katsoin myös pikku-Citroenia, mutta tämä nyt kuitenkin valikoitui itselle, kun hinta-laatusuhde oli hyvä.

   Poista
 8. Onnea söpölle autolle ja sen omistajalle. Kyllä ranskalainen on aina ranskalainen autossakin, nimimerkillä Citroenin omistaja.

  VastaaPoista
 9. ♥paljon onnea! vau, varmasti hyvä valinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ensivaikutelmat ainakin ovat hyvät.

   Poista
 10. Onnea! Kiva, näppärä auto! Ja värikin on niin kaunis - upea sininen! Turvallisia ajomatkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Halusin pienen auton ja aika pienen sainkin. Väristä tykkään minäkin.

   Poista