perjantai 11. syyskuuta 2015

HILJAISTA ON

Kauniita paikkoja täältä Ahvenanmaalta löytyy. Muutama päivä sitten käytiin Lemlandissa, LEMSTRÖMIN KANAVALLA.

Kanava on n. 350m pitkä ja se on otettu käyttöön v. 1882. Kanavassa on kääntösilta, joka avataan tarvittaessa joka täysi tunti. Muut, kuin purjeveneet mahtuvat ajamaan sillan alta, joten niillä voi liikkua vapaasti kanavan läpi.

Kanava on reunustettu Ahvenanmaalle tunnusomaisella punaisella graniitilla.

Täällä järjestetään vuosittain "Kanalkalaset" eli Kanavajuhla, jossa lukuisat yhdistykset ja yksityiset kertovat toiminnastaan. Tavanomaista markkinamyyntiä ja muuta mukavaa on aina tiedossa tässä mukavassa tapahtumassa ja rannalta on kiva seurata ohikulkevia erilaisia veneitä.
Aurinkoisena päivänä täällä on mukava nautiskella herkkuja, joita kojuissa myydään ja tuttuja tapaa varmasti, kun tuntuu että "kaikki" ovat täällä.Täällä Lemströmin kanavan varrella oli aikoinaan ÖNNINGEBYKOLONIN taiteilijasiirtokunta, jonka perusti suomalainen taidemaalari Victor Westerholm.
Nyt kanavalla oli jo hiljaista. Pari muutakin maisemien ihailijaa kuitenkin näkyi kameran kanssa paikalla.


Hieno syyskuun päivä on tänäänkin tulossa, joten nautitaan siitä ja edessä olevasta viikonlopusta!

7 kommenttia:

 1. Lemströmin kanava! Voi, me ollaan menty siitä, purjeveneellä - toki purjeet alhaalla. Se oli jotenkin hurmaava kokemus ja jäi mieleen. Ja nyt tuli kivaa, uutta tietoa kanavasta. Kiitos!
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle Tuulia, ihanaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 2. Kaunista ja niin siistiä ahvenanmaalaiseen tapaan. Aurinkoista viikonloppua ja tervetuloa vierailulle blogiini myrskyluodolle.blogspot.com. T.Myrskyluodon Maija Houtskarista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kyllä tunnutaan pitävän pihapiirit ja muutkin paikat aika siisteinä ja luontohan on tosi kaunis. Kaunista viikonloppua sinnekin. Pitääpä käydä myrskyluodolla!

   Poista
 3. Kaunista ja niin siistiä ahvenanmaalaiseen tapaan. Aurinkoista viikonloppua ja tervetuloa vierailulle blogiini myrskyluodolle.blogspot.com. T.Myrskyluodon Maija Houtskarista

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtavat säät ovat nyt hellineet, näillä aurinko latauksilla jaksaa ehkä talvenkin painaa. Ihania kuvia Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmintä ja aurinkoa on kyllä saatu kivasti viime päivinä. Kyllähän me taas talvi jaksetaan ja tammikuussahan rupeaa jo tuntumaan melkein kuin keväältä.

   Poista