torstai 13. elokuuta 2015

UUSIA TUULIA

On taas se aika vuodesta, jolloin voi ruveta miettimään mitä rupeaisi syksyn tullen harrastamaan.

Moni tietysti jatkaa entisiä, mieleisiä harrastuksia, mutta uusiakin on aina kiva kokeilla.

Itse ilmoittauduin vuosi sitten kolmeen harrastuspiiriin kansalaisopistossa eli pilatekseen, tietokonekurssille ja valokuvien käsittelykurssille.
Valokuvakurssi ei alkanut ollenkaan kun oli liian vähän ilmoittautuneita,mutta tietokonekurssi pidettiin, vaikka meitä loppujen lopuksi oli kurssilla vain kolme innokasta opiskelijaa. Alunperin oli enemmän, mutta jo parin kerran jälkeen kaikki muut olivat lopettaneet, paitsi me kolme. Kurssi oli mielenkiintoinen ja opettajamme oli vallan ihana. Häneltä uskalsimme kysellä tyhmimmiltäkin tuntuneet kysymykset ja aina sai apua kun tarvitsi.

Pilateksesta muodostuikin sitten minulle pitkäaikaisin harrastus, joka kesti alkusyksystä melkein kesän alkuun.
Sielläkin meitä alussa oli enemmän, mutta meitä jotka sitten jatkoimme ihan viimeiseen asti oli noin viisitoista.

Nyt on taas kurssikuvasto ilmestynyt ja olen sitä jo hiukan selaillut. Ainakin pilatekseen aion ilmoittautua tänäkin vuonna.
Myöskin kuntosaliharjoittelu kiinnostaisi, varsinkin kun täällä näkyy olevan ikäisilleni suunnattu ryhmä. Kammoksun ajatusta, että menisin nuorten kanssa samalle salille ja myös se hiukan tökkii, että naiset ja miehet kuntoilevat samoissa tiloissa.

On se hienoa, että on noita kansalais-ja työväenopistoja, joissa kuka tahansa pääsee opiskelemaan ja harrastamaan suhteellisen pienellä rahalla.

Joskus olen jopa ajatellut, että voisi enemmänkin ruveta opiskelemaan nyt kun on eläkkeellä, mutta vaikka yleissivistyksen lisääminen aina on hyödyksi, niin kuitenkin tuntuisi hiukan tarkoituksettomalta ruveta suorittamaan jotain koulututkintoa tässä iässä, kun sitä ei työelämään enää tarvitse.

Ehkä tässä elämänvaiheessa tärkeämpää on keskittyä kehon ja mielen hyvinvointiin tähtääviin kursseihin.

Oletko sinä suunnitellut uuden harrastuksen aloittamista, tai vanhan mieluisan jatkamista?

8 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, että on hienoa kun noita kursseja järjestetään ja niin passeliin hintaan. Ihanaa että teillä oli tietokonekurssilla niin ihan ope, saitte kaikki kysymykset ulos. :) Valokuvauskurssi olisi tosi kiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi mukava ope. Pitäisi kai käydä jatkokurssikin, mutta nyt ei näyttänyt sellaista sopivaa olevan ohjelmassa.

   Poista
 2. Kansalais- ja työväenopistot on upea juttu! Aikoinaan kävin useammallakin kurssilla askartelusta kieliin, mutta tänä vuonna en ole lähdössä mukaan. Mutta paljon upeita vaihtoehtoja kursseissa on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtä upea juttu kuin kirjastot. Kirjastot ovat ykkössuosikkipaikkojani.

   Poista
 3. Täälläkin tipahti luukusta viikolla kurssiesite. Olen selaillut sitä ja miettinyt vaihtoehtoja. Monella kurssilla on tullut oltuakin vuosien mittaan. Tykkäisin myös valokuvaus- tai luontokuvauskurssista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvausta pitäisi pääsä opiskelemaan. Minulle ovat jo kuvauksen termit ihan outoja, enkä tajua niistä mitään!

   Poista
 4. Syksyn tullen on mukava lähteä mukaan harrastuksiin.
  Me ilmoittauduimme mieheni kanssa espanjan kurssille :)
  Syyskuussa aloitetaan meitä kiehtovan kielen opiskelu.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyisin aina innostuu uuden opiskelemisesta. Tähän asti minulla on ollut rajoittavana tekijänä vuorotyö, vaan eipä ole enää!

   Poista