lauantai 8. elokuuta 2015

KAMERA KIERTÄÄ

Jahas, mitä tekisi?

Paljon on tapahtumia joista valita. Kulttuuria, elokuvia, toritapahtumia, kutsuvia kahviloita, sisustuskauppaa, käsityöläisten puoteja. Il Divo kävi jo viikko sitten, joten ei sinne ainakaan. Veneellä Kobba Klintanille (klikkaa)?

Vai lähtiskö sukeltelemaan? Sanoivat juuri uutisissa, että Ahvenanmaan edustalta on löytynyt kauan sitten uponneen laivan hylky, jossa on runsaasti kuparia ja omistajaa etsitään.

Tyydyn kuitenkin olemaan tukevasti maan kamaralla.
Olen Maarianhaminan Länsisatamassa ja sää muuttui yllättäen aurinkoisesta ja melkeinpä helteisestä sumuiseksi. Lämpötila laski neljä astetta lyhyessä ajassa. 


Museolaiva POMMERN (klikkaa) kylpee sumussa. Tuntuu kuin syksy olisi tullut hetkessä. Jotain melkein aavemaista on tässä näkymässä.
Satamassa on pitkä jono autoja lähdössä Ruotsiin.

Taidanpa ollakin luvattomilla teillä.

Vastarantaa ei tahdo nähdä, vaikka se lähellä onkin.

PUB BASTUN (lue lisää TÄÄLTÄ)


Kaukaisia vieraita ja mikä laiva! Googlasin ja löysin TÄMÄN.

Pommernia vastapäätä on ÅLANDS SJÖFARTSMUSEUM eli Merenkulkumuseo, jossa kannattaa ehdottomasti käydä.Eilisen uhkaavan sateen takia jätimme puutarhakierroksen väliin ja teimme sen sijaan kierroksen satamassa.

Kiva oli veneitä ja sataman elämääkin kuvata, vaikka itse en veneilyä harrastakaan.

VIETTÄKÄÄ MUKAVA LAUANTAI, MISSÄ IKINÄ OLETTEKAAN!


Vielä lopuksi muistutus MÖKKINIKSIT-kilpailusta. Olen siinä kutsuttuna mukana ja toistaiseksi mukavasti sijoittuneenakin, mutta lisää ääniä tarvittaisiin.


Kilpailuun pääset osallistumaan klikkaamalla TÄSTÄ.  Äänestämällä minun tai jonkun muun osallistujan blogia olet mukana arvonnassa, jossa palkintona on Muurikan kesäkeittiö!

12 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen kierros ja upeat kuvat! Kiva oli taas kierrellä mukanasi:)

  VastaaPoista
 2. ♥..en voi käsittää,miksi me ollaan käyty Ahvenanmaalla vain kerran...siellä olisi niin paljon kaunista katseltavaa!♥ no, pitääkin tehdä reissu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa toisen kerran tänne käymään, mutta ehdottomasti kesällä. Talvella ei ole "mitään" nähtävää tai tehtävää.

   Poista
 3. Kiitos kierroksesta <3

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia, kiitos ja niin mukavasti kerrottu! Kesä se on niin lyhyt aika niin paljon jää näkemättä, koska sitä viihtyy omassa kodissa hyvin, nyt nauran itselleni! Aina on mukava tulla kotiin reissun jälkeen, matkailu avartaa. Mietin jos asuisin kerrostalossa, niin varmasti tulisi enemmänkin vietettyä aikaa muualla nähtävyyksiä ihaillen. Niin paljon on kaikkea mielenkiintoista vielä näkemättä.
  Mukavaa Sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Sirkka, että aina kuvittelee ehtivänsä vaikka mitä kesän aikana ja sitten taas kesän loputtua joutuu toteamaan, ettei taaskaan tullut tehtyä puoliakaan siitä mitä oli aikonut. Mekin vietetään paljon aikaa mökillä, eikä kovin usein kuljeskella Maarianhaminan kaupungissa kesällä.

   Poista
 5. Ihana kierros satamassa - hienoja kuvia sumuisesta merestä! Tässäpä hieno kotimaan lomakohde ensi kesäksi. Kiitos kierroksesta ja ihania elokuisia iltoja teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahvenanmaa on kaunis ja koettavaa ja nähtävää löytyy paljon, erityisesti kesällä. Kannattaa kierrellä muuallakin kuin vain Maarianhaminassa.

   Kesäistä elokuun jatkoa sinnekin!

   Poista