perjantai 3. heinäkuuta 2015

LUKEMISTALämmintä, lämmintä.

Sellaista säätä on tarjoiltu parina viime päivänä. Mitään ei jaksa tehdä, varsinkaan sen jälkeen kun on painannut kahdeksan tuntia töitä kahdenkymmenenkahdeksan asteen lämpötilassa.

Siispä käynti kirjastoon palauttamaan jo luetut kirjat ja lainaamaan uutta luettavaa.

Minun makuni luettavan suhteen on aika rajoittunutta. Useimmiten lainaan naisten kirjoittamia kirjoja. En tiedä miksi, mutta niin se vain menee useimmiten.
Aikaisemmin luin paljon dekkareita, mutta nyt tuntuu, että niiden suhteen on vähäksi aikaa kiintiö tullut täyteen.
En myöskään tykkää romanttisista, niin sanotuista hömppäkirjoista, vaikka kevyehköä kaunokirjallisuutta lukemani kirjat edustavatkin.

Täällä meidän kirjastossa on suomenkielisten kirjojen määrä aika suppea ja tänään tuntui että olen jo lukenut kaikki itseäni kiinnostavat suomenkieliset kirjat. Tarjonnan vähäisyys johtui varmaan siitä, että lomailijat ovat innokkaasti lainanneet lomalukemista.

Voisin tietysti lukea yhtä hyvin ruotsinkielisiäkin kirjoja, mutta harvemmin niitä tulee kuitenkaan lainattua. Ehkä alitajuisesti haluan lainata suomenkielisiä kirjoja siksi, että tällaisessa umpiruotsinkielisessä yhteiskunnassa pidän tärkeänä näyttää, että tarvetta muillekin kirjoille on kuin vain ruotsinkielisille ja jos niitä tarjolla on, niin ainakin minä lainaan niitä, vaikka sitten ihan periaatteesta.

Nyt lainasin kolme kirjaa: Riikka Pulkkisen VIERAS, Tuula-Liina Variksen MAAN PÄÄLLÄ PAIKKA YKSI ON ja Annakaisa Iivarin TYTTÖMINISTERI.

Pulkkinen ja Varis ovat minulle entuudestaan tuttuja kirjailijoita, mutta Iivarin kirjoja en ole aikaisemmin lukenut.

Kirjoja luen melkein pelkästään iltaisin ennen nukahtamista, mutta näin lämpimänä kesäpäivänä saatan heittäytyä keskellä päivääkin sängylle lukemaan, jos sopivasti aikaa löytyy.

OIKEIN MUKAVAA, LOKOISAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!
 

4 kommenttia:

 1. Vieras on luettu muita ei, hyviä lukuelämyksiä Krisse ja ihanaa aurinkoista viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vasta aloitin "Vierasta". Saa nähdä mitä tykkään. Hienoa viikonloppua sinullekin Tiia!

   Poista
 2. Mukavan rentoa ja aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle Marru! Täällä taitaa tulla puolipilvinen päivä, mutta lämmintä on.

   Poista