torstai 25. kesäkuuta 2015

TÄTÄ ET MINUSTA TIENNYT

Blogeissa on näkynyt mukava haaste "Kymmenen asiaa, joita en ole koskaan tehnyt "ja näitä salaisuuksia on paljastanut mm. MINÄKÖ KESKI-IKÄINEN-blogin Tiia. Käypä katsomassa hänen huumorilla höystettyjä vastauksiaan.

Minäkin innostuin haasteesta, koska on miljoonia asioita, joita en ole tehnyt, vaan eipä sitten ihan kauhean helppoa ollutkaan niitä löytää, ainakaan sellaisia, joita haluaisi kaikille kertoa.

Tässä kuitenkin kovan pähkäilemisen jälkeen mieleen tulleita minulle tekemättömiä asioita:

 1. EN OLE KOSKAAN PURJEHTINUT. Rannalta ihailen valkoisia purjeita kun ne taivaanrannassa näkyvät, mutta itse en ole koskaan jalallani astunut purjeveneeseen. Pelkään "tavallisessakin" veneessä, ties mitä, mutta purjeveneen kallistukset olisivat minulle maakravulle kammotuksen paikka, joten ihailen mieluummin näitä kauniita veneitä maalta käsin.
2. EN OLE KOSKAAN KÄYNYT SUOMENLINNASSA. Joka kesä suunnittelemme matkaa Helsinkiin ja siellä käyntiä Suomenlinnassa, jossa en ole koskaan käynyt. Aina vaan se kesä menee niin nopeasti, että käynti jää ja niin taitaa tänäkin vuonna taas käydä; sen verran ohjelmaa on jo tälle kesälle suunniteltuna.

3. EN OLE KOSKAAN NUKKUNUT LEIRINTÄALUEELLA MÖKISSÄ. Teltassa ollaan yövytty monta kertaa, milloin kaksin, milloin koko perheen kanssa, mutta mökissä en ole yöpynyt. Telttailu ei tosin ole pienimmässäkään määrin minulle mieleistä. Illalla saa kömpiä vilusta hytisten, hyttysten ininässä makuupussiin ja aamulla herätä auringonpaisteen kuumentamassa teltassa.

4. EN OLE KOSKAAN OLLUT "SITKU-IHMINEN", vaan jopa liiankin herkkä syöksymään uusiin asioihin sen paremmin pelkäämättä seurauksia. Onni on kuitenkin ollut myötä, eikä mitään suurempia virheitä ole tullut tehtyä. Tärkein ja eniten elämäämme muuttaneista, tällaisista nopeasti tehdyistä päätöksistä oli se, että kahden viikon sisällä olimme sekä päättäneet, että toteuttaneet muuton Ahvenanmaalle. Kiire oli siksi, että koulut olivat alkamassa ja halusimme että tokaluokalla aloittava tyttäremme saisi aloittaa syyslukukauden heti alusta alkaen täällä. Ruotsin kieltä ei kumpikaan lapsistamme osannut sanaakaan, joten sekin antoi haastetta muutolle.
5. EN OLE KOSKAAN KATSONUT "SALATTUJA ELÄMIÄ" TAI "KAUNIITA JA ROHKEITA". Niin katsottuja kuin nämä sarjat tuntuvat olevan, niin itse en ole katsonut yhtäkään jaksoa kummastakaan sarjasta. Ehkä olisi pitänyt?

6. EN OLE KOSKAAN PELÄNNYT UKKOSTA, vaan jo lapsena ihailin salamoivaa taivasta, hienoja värejä ja yhtäkkiä kovalla rytinällä tulevaa sadekuuroa. Nykyisin jopa toivon, että saisi kokea kunnon ukonilman, mutta ukkoskuurot tuntuvat kiertävän mökkipaikkakuntamme. Toki tajuan, että ukkoskuuro ei ole aina pelkästään kaunis luonnon näytelmä, vaan aiheuttaa sekä aineellisia vahinkoja, että henkistä kärsimystä ja pelkoa monille, mutta omalle kohdalle tällaista ei ole sattunut, joten en osaa salamointia pelätäkään.

7. EN OLE KOSKAAN UINUT AVANNOSSA. Uskon, että avannossa käymisen jälkeen olo on varmaan ihan mahtava, mutta minua ei kylmään veteen jäähileiden sekaan saisi millään. Tai, no millään ja millään. Jos joku maksaisi sievoisen summan, niin kyllä sitten taitaisin pakottaa itseni kylmään kylpyyn.

8. EN OLE KOSKAAN LENTÄNYT HELIKOPTERILLA. Kammottaa ajatus lentää laitteella, jossa on niin paljon lasia jonka läpi näkee kuinka korkealla oikein ollaan. En uskaltaisi varmaan ollenkaan katsoa alaspäin, vaikka maisemat tietysti olisivat mitä mahtavimmat ja mitä valokuvia sieltä saisikaan!

9. EN OLE KOSKAAN HAAVEILLUT ULKOMAILLE MUUTTAMISESTA. En edes näin eläkeläisenä haluaisi ostaa asuntoa lämpimästä ja asua siellä kylmimmän vuodenajan. Luulen, että en samassa paikassa viihtyisi vuodesta toiseen, vaan haluan mieluimmin mennä eri paikkoihin kun matkustan. Ja jos pysyvämpää asuntoa hankkisi, niin sitten mielestäni pitäisi osata ko. maan kieltä, että pääsisi tutustumaan paikallisiinkin.

10. EN OLE KOSKAAN KATUNUT SITÄ ETTÄ HANKIN AJOKORTIN. Muistan aina sen vapauden tunteen, jonka koin kun olin juuri saanut ajokortin. Nyt voin ihan itse ajaa autolla mihin ikinä mieleeni juolahtaa! Hiukan samanlainen tunne minut valtaa vieläkin kun auton rattiin istun. Autolla ajossa kadun ainoastaan sitä, etten koskaan ole opetellut pysäköintiä kunnolla, vaan tarvitsen tosi suuren tilan ennenkuin edes yritän parkkeeraamista. Mutta vielähän ei ole myöhäistä tätä taitoa opetella.

Tämä haaste on vapaasti avoinna kaikille, joten tule mukaan!


Mukaan blogiani lukemaan toivotan myös uudet lukijat Ellenin ja Päivin. Toivottavasti viihdytte seurassani!


18 kommenttia:

 1. Kääk. Ei olisi pitänyt lukea, koska nyt mun pitää taas karsia omalta listaltani pari asiaa :D. Ihan vaan siksi, että olin päättänyt, että en kirjoita mitään mitä joku muu jo ehti kirjoittaa ja nyt tarttee pyyhkiä taas pari yli eli purjehtiminen ja helikopterilento :). Kumpaankaan kun mua ei sais kyytiin.

  Tiian listalla oli myös asioita, jotka olisin myös itse kirjoittanut (en ole koskaan polttanut tupakkaa) ja Annun (Elämä uusiksi-blogi) listalla en ole koskaan laulanut karaokea...

  Hirmu vaikeaa keksiä, mutta tosi mielenkiintoista lukea. Ja aidosti kadehdin sun ukkospelottomuutta. Itse olen ihan hermostunut heti kun säätiedoissa vähänkin vilahtaa ukkosen uhka :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea on keksiä vastauksia,mutta kyllä niitä sitten kuitenkin löytyi kun oikein mietti. En lukenut kovin tarkkaan toisten vastauksia tähän haasteeseen, että en saisi vaikutteita heidän vastauksistaan. Kiva haaste kaiken kaikkiaan!

   Poista
 2. Tämä on kyllä niin hauska haaste, että tähän tartun heti kun talossa on rauhallista ja on aikaa istua koneella tovi. Yhtäläisyyksiä löytyi meillekin Krisse - en ole minäkään koskaan purjehtinut, vaikka olen ollut merellä paljon, niin kanootilla, moottoriveneellä kuin soutamalla. Melkein lapsena -ja nuorena kaikki kesällä tapahtui meren rannalla ja merellä. Enkä ole koskaan mennyt avantoon -enkä mene - heti alkoi paleltamaan. SUomenlinnassa en ole käynyt ja se kyllä harmittaa. Ajokorttia en ole itsekään koskaan katunut- koen juuri kuten sinäkin ja nyt se on todella tarpeenkin kun meillä on aika pitkä työmatka. En ole minäkään ollut koskaan helikopterissa - enka haaveillut ulkomaille muutosta...vaikka yksi lapseni siellä asuukin. Minäkään en pelkää ukkosta - jopa tykkään - hölmöä - eikö vain :)) niin ja kauniit ja rohkeat - sekä salkkarit eivät ole ikinä kuuluneet listalleni... :) Aika samismeiniki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän ollaan ihan identtiset! :)) Sinä taidat olla kloonaus minusta.

   Poista
 3. Hauska haaste, pitääpä laittaa harkintaan tuon toteutus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta teet. Odotan jo mitä tekemättömiä juttuja meille kerrot.

   Poista
 4. Mielenkiintoisia 'paljastuksia' :-)
  Kiitos, kun jaoit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä oli kiva tehdä, joskaan haasteena ei ihan helpoimmasta päästä.

   Poista
 5. Todella kiva lukea vastauksiasi. Minäkään en ole koskaan uinut avannossa, mutta ukkonen saa mielen levottomaksi. Tällaiset ovat kivoja haasteita. Ehkäpä toteutan myös jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tykkäsin tästä sen takia, kun joutui oikein miettimällä miettimään noita tekemättömiä juttujaan.

   Poista
 6. Kivoja vastauksia - ja tämä on kyllä hauska haaste! 5, 7 ja 8 - ne on minultakin kokematta - paitsi Kauniita ja rohkeita yritin joskus sen alkuaikoina seurata vaan en kertakaikkiaan pystynyt;)
  Kivaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva vastailla tähän. Mukavaa sunnuntain jatkoa sinulle!

   Poista
 7. Niin kivoja vastauksia, kivaa kun toteutit tämän. <3 Auto tuo vapautta ja hienoa vaan että myöhemmin kortit saatu. 8 ja 7 samaa ja 5 ei ikinä Salattuja elämiä, kun Kaunarit alkoi joskus niin katsoin. ;)

  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, on minulla ajokortti jo yli kolmekymmentä vuotta ollut, mutta olin jo "kypsässä" iässä kun sen hankin.
   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 8. Kiva lukea sinusta uusia asioita! Minuun ei täsmää näistä kovin moni juttu, olen nuorena kokeillut purjehtimista, siis vain köysiä pidellen ja mukana roikkuen :D Suomenlinnassa ja leirintäalueella on käyty ja nukuttu, ukkosta pelkään, välillä liikaakin. Noita hömppäsarjoja tuli joskus aikojen alussa seurattua. Avannossa ja helikopterilennollakin on oltu... :) Mutta, minäkään en ole sitku-ihminen. Samoin kuin tuo ajokortin hankkiminen, se ei ole koskaan kaduttnut. En ymmärrä, miten edes selviäisin ilman sitä.. :) Välillä aina haaveilen muutosta ulkomaille. En kuitenkaan ihan tosissaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomenlinnaan aion kyllä vielä joskus matkustaa ja ehkä leirintäalueen mökkiäkin joskus vielä tulee kokeiltua :)

   Poista
 9. Olisipa kiva haaste toteuttaa mutta nyt on aika kortilla! Suomenlinnan toteutin vihdoin viime sunnuntaina ja kyllä voi suositella :) Mukava paikka koko perheelle. Helikopteria sitten taas en voi suositella, se oli just niin kamalaa menoa kuin kuvittelitkin!!

  Mukavaa viikkoa Affenanmaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että Suomenlinna olisi ihana käyntikohde. Helikopteri, huh!
   Kiitos Teija!

   Poista