sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

SIIRRETÄÄNKÖ LOMIA?Sade ropisee hiljakseen terassin lattialaudoitukseen, eikä harmita yhtään että saatiin sadepäivä. Luonto olikin jo niin kuiva, että vesi tulee tarpeeseen.

Kuvani ovat eiliseltä illalta, jolloin sateesta ei ollut tietoakaan ja siitepölyä oli keltaisena mattona vähän kaikilla vaakasuorilla pinnoilla. Nyt sade toivottavasti huuhtoo enimmät pölyt.

Rannalla eilisiltana huomasi jo kesälomien pikkuhiljaa alkavan kun valkoisia purjeita on ruvennut hiljakseen ilmestymään horisonttiin. Juhannuksesta alkaa vierasveneitä näkyä enenevässä määrin.

Kesätapahtumia on jos jonkinmoisia kesä-ja heinäkuussa. Elokuu onkin jo sitten hiljaisempaa, mikä on kyllä harmi, koska silloin usein sää on ihanan kesäinen ja pimenevät illat tunnelmallisia kaiken valoisuuden jälkeen.

Nykyisin tuntuu, että kesä vilahtaa aivan liian nopeasti ohi, kun koulut tuntuvat alkavan aikaisemmin ja aikaisemmin joka elokuu. Enää ei edes voi sanoa, että koulut alkavat syksyllä, koska elokuu on mitä parhainta kesää ja sääliksi käykin koululaisia, jotka jo silloin koulutielle joutuvat lähtemään.

Mutta nyt ollaan vasta alkukesässä ja nautitaan siitä, satoi tai paistoi.

Mitä mieltä muuten olet, pitäisikö koulujen kesäloman alkamista siirtää myöhemmäksi, esim. juuri juhannukseen?

14 kommenttia:

 1. Upeita kuvia jälleen kerran! Sade ropisee täälläkin ja siipepölyallergikko kiittää;)
  Ja ehkä maltan jopa muutaman koneellisen pyykkiäkin pestä, kun ei tuo ulkoilma houkuttele!
  Nuo kesälomat ovat kinkkinen juttu - muistatko - meillähän ne olivat koko kesän pituiset? Ja niin saisivat olla nykyisinkin!
  Ihania kesäpäiviä - joko sateella tai ilman - sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady!
   Meillä oli kolmen kuukauden mittaiset kesälomat ja kesähän tuntuikin jatkuvan ikuisesti. Nyt siitä on otettu melkein kuukausi pois.
   Samoin sinulle ihanaa kesää!

   Poista
 2. Siis lakkaamista? Ei todellakaan. Kevätlukukausi on ihan tarpeeksi pitkä ja jos sattuu olemaan lämmin kevät, on opiskelu yhtä tuskaa. Olisi myös harmi viettää koulussa kesän kaunein ja vehrein aika. Elokuussa joutaa jo hyvin kouluun. Mulle se on ainakin jo ihan syksyä, kun paras kukka-aikakin on jo ohi. Yleensä ei ongelmia opiskelussa ole elokuussa, toisin kuin loppukeväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin tietysti, että jos loma alkaisi myöhemmin, niin se jatkuisi pidempään elokuussa. Mielestäni juuri siksi, että koulut alkavat jo puolessa välissä elokuuta, tuntuu kesä paljon lyhyemmältä. Ja olisihan mahdollista ottaa talven lomista vähän kesään.

   Poista
 3. Lapsena kesä tuntui pitkältä, mutta aikuisena se vilahtaa aivan liian nopeasti ohitse. Yritän opetella nauttimaan hetkestä, säästä huolimatta. Ettei menisi vain odotteluksi, milloin mitäkin. Viikonloppua, juhannusta, kesälomaa, syyslomaa, joululomaa, talvilomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, kaikki aika menee sitä nopeammin mitä vanhemmaksi tulee :)
   Tuohon kun pystyisi, että eläisi tässä hetkessä, eikä aina odottelisi jotain tulevaa.

   Poista
 4. Lauantain koulupäivät olivat silloin kun elokuu oli koulua - ei sitä. En tahtoisi jatkaa yhtään päivää kesäkuussa koulua - sitä on ihan sippi siihen aikaan - tosin elokuussa on ne parhaat ilmat - silti tämä nykyinen systeemi on minusta hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantaita koulupäiväksi en toki minäkään haluaisi. No, te joilla on kouluikäisiä lapsia, tunnette tämän päivän tarpeet paremmin kuin minä. Ehkä tämä nykyinen käytäntö on parempi, kun se kerran jatkuu vuodesta toiseen.

   Poista
 5. Kun katsoo sinun kuviasi tulee tunne, että loman pitäisi jo alkaa...mutta jotenkin ei ole vielä ehtinyt edes tuntua siltä, että oikeasti olisi kesä, kun pitää samoja vaatteita kuin syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän kesä vielä ole oikein alkanutkaan, sen verran koleita päiviä on ollut. Eilinen jo vähän antoi lupausta tulevasta lämpimästä, mutta tänään palattiin taas +12 asteen lukemiin, ainakin täällä meillä päin.

   Poista
 6. Totta puhut, kesälomat saisivat jatkua elokuun loppuun vallan mainiosti. Nykyään tuntuu ettei uimavedetkään lämpene ennen heinäkuuta millään... Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Viime vuonna kesäkuu oli kolea ja sama linja tuntuu jatkuvan tänäkin vuonna. Toivottavasti pian muuttuu.

   Poista
 7. Ihania kuvia olet onnistunut ottamaan - vaikka monissa ilmeisesti on ollut pilvistä?
  Minäkin olen monesti ihmetellyt miksi Suomessa koulujen kesälomat alkavat niin aikasin. Eikös sen taustalla ole agraarikulttuuri: taannoin kesäloman alku oli koululaisille perunannostolomaa - lapset tarvittiin alkukesällä avuksi peltotöihin?
  Minä pidän lomani yleensä vasta heinä-elokuussa. Jos Suomessa joskus on lämmin niin silloin, ja hellepäivinä en halua kököttää toimistossa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Mielestäni on helpompi ottaakin kuvia pilvisellä säällä kuin oikein kirkkaassa auringossa.
  Syytä kesälomien ajankohtaan en tiedä, mutta perunannostolomaksi sanottiin syksyllä pidettävää lomaa joka ajoittui juuri perunannostoaikaan
  Pidin itse useimmiten lomani jo kesäkuussa, malttamaton luonne kun olen, mutta jos malttaa ottaa lomansa vasta myöhemmin, niin on ainakin kivaa odotettavissa alkukesän ajan kun loma on vielä edessä.

  VastaaPoista