torstai 11. kesäkuuta 2015

MUUMEJA TAPAAMASSA

Teimme retken Naantalin Muumimaailmaan.
Mukanamme oli 4,5-vuotias lapsenlapsemme. Jo bussimatka oli hänelle elämys, sillä se oli ensimmäinen bussilla ajelu minkä hän muistaa. Joka perheessä kun nykyään melkein on auto, niin bussilla tulee harvemmin ajeltua.


Muumimaailman matkaa oltiin suunniteltu ja odotettu talvesta asti.
Yövyimme kaksi yötä Turussa, kun laivamatkat iltayöllä eivät lapsen kanssa olisi olleet kovin mukavia.


Majapaikaksemme olimme valinneet HOSTEL LINNASMÄEN, joka ylittikin kaikki odotuksemme. Meillä oli käytössämme perhehuone, jossa oli nukkumapaikat 4:lle hengelle ja huone oli tilava ja siinä oli kaikki hotellihuoneen mukavuudet ja huoneessa oli myös keittiö, jossa valmistimme aamupalaa ja pientä välipalaa, mikä olikin kätevää varsinkin lapsen kanssa matkustaessa. Hiukan olin miettinyt majoituksen tasoa ja siisteyttä ym. kun nimi oli hostel, mutta se oli turhaa. Jos vielä tarvitsemme majapaikkaa Turusta, niin tänne voimme kyllä tulla uudestaankin. 

Päivän sää oli ihanteellinen Muumimaailma-käynnille ja ihmisiäkin oli sopivan vähän, joten tilaa löytyi kaikille, eikä jonottaa tarvinnut missään.
Kaikkia muumihahmoja saimme tavata useampaan kertaan ja paljon katseltavaa ja koettavaa löytyi.
Tämä muumitalo taisi olla se kaikkein ihanin paikka koko muumilaaksossa. Siinä oli neljä kerrosta ja joka kerros oli erilainen.

Muumien ruokakellarista löytyi vaikka mitä herkkuja.

Muumien hienossa salissa oli oikea kristallikruunu ja hienot tyylihuonekalut.

Keittiöstä löytyi tavallisten kattiloiden lisäksi erikoinen tuttikattila :)
Voisin kuvitella, että moni lapsi on tuonut tänne tuttinsa kun on tullut aika niistä luopua.

Aamiaispöytä on katettu.

Kaikenlaista jännää löytyi satupolulta.

Muumipappa sai hetken kävellä ihan rauhassa.

Poliisiasemalta löytyi näinkin kolkko paikka.

Muumimaailmassa näkyi kaiken ikäisiä lapsia. Ihan pienille täällä ei toki ole niinkään katsottavaa ja isot hahmot saattavat olla vähän pelottaviakin, mutta Nemi tuntui olevan juuri sopivan ikäinen tänne.

Muumimaailma on kyllä mukava paikka viettää muutama tunti, tai vaikkapa koko päiväkin. Mutta jos perheessä on useampia lapsia ja koko perhe vierailee täällä, niin aika hintavaahan tämä on.

Omat eväät voi ottaa mukaan, jos ei halua syödä jossakin ruokapaikassa, sillä kivoja picnic-paikkoja täältä löytyy vaikka kuinka paljon.

Ohjelmatarjonta on aika monipuolista: teatteriesityksiä, leikkejä, satutuokioita, piirtämistä ja muumihahmojen tapaamista ym.

Meillä oli tosi kiva päivä täällä ja illalla olikin ihana nukahtaa pitkän päivän jälkeen rauhallisessa ho(s)tellihuoneessa.

 

12 kommenttia:

 1. Ihana paikka - olen ollut tuolla kuopukseni kanssa aika monta vuotta sitten. SIlloin oli läkähdyttävä helle ja joka paikassa kauheasti väkeä - silti se puri. . . muumit ovat <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän lasten ollessa pieniä tätä ei vielä ollut, mutta vanhimman lapsenlapsen kanssa on käyty ja nyt sitten toisen kerran. Lämpötila oli mitä parhain siellä kiertelylle.

   Poista
 2. Tulisipa pian lapsenlapsia, jotta pääsisi tuonnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)))) . Pidän peukkuja että pian tulisi!

   Poista
 3. Muumimaa on aivan ihana paikka. Siellä on tullut käytyä lasten kanssa, mutta myös ihan pariskuntana :) Suu hymyssä saa lähteä kotiin, kun satumaailma vie mukanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana luonto ja hyvät kulkureitit ja tietysti kaikki muukin; kyllä siellä viihtyy.

   Poista
 4. Upea retki ja näyttääpä aurinkokin paistaneen. Muumimaailmassa on tullut käytyä kerran ja kivaa oli, eritoten Mörkö,. <3 Niin söpö lapsukainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiinkin jännitetty säätä, me kun tulemme kauempaa niin ei voida aamulla katsoa taivaalle ja sitten päättää lähdetäänkö vai ei. Sadevarusteetkin oli mukana, mutta niitä ei onneksi tarvittu.

   Poista
 5. Muumit <3 <3 <3
  Lasten kanssa tuli vierailtua tuolla pariinkin otteeseen, kun olivat pieniä.
  Voisin kyllä mennä vieläkin... ihan itseksenikin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siellä näkyikin pariskuntia joilla ei lapsia ollut mukanaan, erityisesti japanilaisia.

   Poista
 6. Lapsenlapset, kun olivat tuolla ensimmäistä kertaa, tuli vanhin silmät loistan meille ja kertoi, että siellä oli oikeita muumeja, ei mitään piirrettyjä..:)

  VastaaPoista