maanantai 29. kesäkuuta 2015

LIIKAA LÄMPÖÄ
Mukavaa maanantaita!

Olisikohan kesä vihdoinkin tullut? Ainakin eilen jo saatiin viitteitä siihen suuntaan, kun rannassakin melkoisesta tuulesta huolimatta tarkeni istua saunan jälkeen ja nauttia auringosta.

Ihan hellettä en itse toivo, sellainen hiukan runsas parikymmentä astetta on mielestäni paras lämpötila.

Eilen olin taas töissä ja pakahduttavan kuumaa oli sisätiloissa. On se kummaa, että talo jossa vieläkin silloin tällöin teen töitä, on vasta muutaman vuoden ikäinen, eikä sisälämpötiloja ole vieläkään saatu/laitettu kohdilleen, vaan joka kesä sama juttu: lämpötila on hiostavan kuuma. Ikkunoita ei saa avattua, paitsi asukkaiden huoneista, joten muihin tiloihin ei viilennystä ole mahdollista saada.

Kuumuudesta valittaminen tuntuu hassulta nyt, kun koko kesäkuun jatkuneesta viileydestä ollaan kärsitty, mutta kateeksi ei käy työkavereita jotka moisessa lämpötilassa joutuvat jatkuvasti töitä tekemään.

Meille muille, jotka lomailemme, tai olemme muuten vapaalla, toivotan leppeitä kesätuulia ja sopivassa määrin aurinkoa.

14 kommenttia:

 1. Tätä hoitolaitosten kuumuutta ja yleensä ilmanvaihtoa olen vuosia ihmetellyt. Vaikka tilat ovat uudet ja siistit, niin kuumuus kesällä on ja talvella on pidettävä ikkunalaudalla pyyhkeitä, kun niistä vetää kylmää. Minne lie kadonnut rakennustaito.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea sanoa mistä johtuu. Meilläkin on rakennuksen valmistumisesta asti (4v sitten) puuttunut sisäkatosta levyjä ja alkuvuosina sanottiin että niitä ei laiteta paikoilleen ennenkuin ilmastointi ym. on saatu kohdilleen. No, tässä asiassa ei edistystä ole neljässä vuodessa tapahtunut! Nyt ei kukaan enää jaksa ihmetellä sitä että noita levyjä lojuu lattialla verhojen ym. takana.

   Poista
 2. Ihana kesäkeli on vihdoin täälläkin! Kauniit mökkikuvat ja niin rennot kesävarpaat siellä :D
  Lämmintä ja kesäistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimämpää on vielä luvassa loppuviikolla. Nyt on hyvä aika lomailla.

   Poista
 3. Töissä ei saisi olla liian kuumaa, sehän vaikuttaa työssäjaksamiseen... mutta meille lomalaisille sallisi "sopivasti" lämpöä, niin ettei villasukkia tarvis pitää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saisi, vaan kun on. Se tekee asiasta vielä hankalamman, kun vanhukset palelevat, vaikka lämpötila huitelee korkeuksissa ja henkilökunta hikoilee.
   Villasukkia ei tosiaan haluaisi kesällä pitää.

   Poista
 4. Täälläkin on lämmennyt ja toivotaan että se kestäisi edes vähän aikaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppuviikoksi lupasivat jopa helteisiä lukemia.

   Poista
 5. Töitä on kyllä kovin rankkaa tehdä kovassa kuumuudessa.... Sama täällä liian kuuma ei enää sovi meikäläisen pirtaan, tulee huono olo, migreeni ja kaikki. Ennen tuli paahdettua päivät pitkät, nyt nautin auringosta lähinnä varjossa. :)

  Nautinnollista viikkoa Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että jos lämpötila nousee liian korkeaksi, niin työssä jaksaminen laskee.
   Nuorena minäkin makoilin rannalla auringossa, mutta nyt sellaista ei enää jaksa ja epäterveellistähän se onkin. Rusketus vaan on niin kiva saada, että jonkin verran naama kohti aurinkoa tulee istuttua.

   Poista
 6. Kyllä nyt kelpaa lomailla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät lomailmat nyt on, toisin kuin niillä jotka pitivät lomansa jo kesäkuun alusta alkaen.

   Poista
 7. Pikkusaarella oleilussa hyvänä puolena on se, että saaren läpi käy lähes aina läpiveto. Niin oli eilenkin. Joten nautin suunnattomasti helteisemmästä päivästä ja tuulesta vaikka yleensä tuulta inhoan. Nautitaan loultakin lämmöstä, jos oikein tukahduttaa niin menkäämme varjoisan puun alle.
  Hyviä lämpöisiä kesäpäiviä sinne maamme toiselle laidalle..

  VastaaPoista
 8. Täällä mökillä meillä myös lähes aina tuulee aika navakastikin. Tuo liian korkea lämpötila vallitseekin joka kesä paikassa, josta muutama kuukausi sitten jäin eläkkeelle ja jossa vielä teen sijaisuuksia silloin tällöin. Työnteon kannalta liika lämpö on kyllä pahasta.

  Sinulle myös lämmintä ja aurinkoista kesää!

  VastaaPoista