sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

EI TAASKAAN

Katselen joka kerta toiveikkaasti kirjautuneiden lukijoiden määrää kun avaan blogisivun.
Olisiko tullut uusia lukijoita?
Eipä ole  tullut ketään uutta ja pienoinen pettymys nousee pintaan, koska kuitenkin kävijöiden määrä nousee tasaista tahtia, joten jonkinlaista kiinnostusta kuitenkin blogiani kohtaan on.

Käyntien määrä blogissani on yli 208.000 ja siitä iloitsen.
Uskollisia kommentin jättäjiäkin on monia ja jokaisesta kommentista tulee hyvä mieli ja kun tietää sen tunteen minkä kommentin saaminen blogin pitäjälle aiheuttaa, haluaa itsekin jättää kommentin seuraamiinsa blogeihin.

Ja kommentoiminen ja niiden vastaanottaminen onkin tärkeä osa tässä blogiharrastuksessa. Se tekee koko hommasta mielenkiintoisen ja netin kautta on löytynyt monia mukavia tuttavuuksia, joiden kanssa mielipiteitä ja kuulumisia vaihdellaan tiheään tahtiin, vaikka ei fyysisesti ollakaan tavattu.
Blogimaailmassa on toki mahdollista tavata uusia tuttavuuksia ihan silmätystenkin ja sitä varten on olemassa erilaisia blogiyhteisöjä esim. samalla paikkakunnalla asuvien kesken, tai samoista asioista bloggaavien kesken.

Itse olen hiukan "poikkeava" siinä mielessä, että kirjoitan suomeksi täällä umpiruotsalaisella seudulla. Olen löytänyt netistä ainoastaan yhden toisen bloggaajaan, joka asuu täällä ja kirjoittaa suomeksi, joten kovin suurta yhteisöä ei siitä vielä pystyisi muodostamaan. 

 Ennen kuin itse seurasin yhtäkään blogia, en käsittänyt, miksi blogia kirjoitetaan. Mietin, että yhtä hyvin voisi ajatuksiaan kirjoittaa ruutuvihkoon ja niin tietysti voikin ja samoin pohdin sitä, miksi joku kirjoittaisi tai näyttäisi ottamiaan kuvia ihan vieraille ihmisille, kelle tahansa joka blogiin sattuisi törmäämään.

Pikku hiljaa, kun rupesin seuraamaan muutamaa blogia, heräsi mielenkiinto siihen, että voisi itsekin kokeilla jotain tuollaista.
Aluksi en kirjoittanut omalla nimelläni, ja kuvienkin julkaiseminen jännitti, mutta pikku hiljaa tulin siihen tulokseen, että eihän minulla ole sellaisia salaisuuksia kuvissani, joita ei kuka tahansa saisi nähdä.


Ja kuvista puheenollen; ennen en juurikaan ollut valokuvaamisesta innostunut, mutta nyt siitä on tullut kiehtova harrastus ja aina haluaa saada aikaan parempia kuvia. Luonto, mutta myös kaupunkiympäristö on minulle mieluista kuvauskohdetta. Ihmisiä en niinkään ole innostunut kuvaamaan ja kaikkein vähiten viihdyn itse kuvattavan paikalla.

Aina ei löydy aihetta kirjoittamiseen, mutta kun postauksen kuitenkin haluaa tiheään tahtiin tehdä, silloin turvaudun enemmän kuviin.

Tällä kerralla tulikin tekstiä tavallista enemmän.

 Lopuksi haluan kiittää teitä, jotka uskollisesti seuraatte blogiani ja jätätte kommenttia.


Ja huolimatta siitä, kasvaako lukijamäärä, vai ei, jatkan tätä ihanaa harrastusta.

MUKAVAA, TUULISTA SUNNUNTAITA!


22 kommenttia:

 1. Todella tutulta kuulostaa! Ihmeellisesti tämä maailma kiehtoo ja vaikka itse "kuljen" blogimaailmassa pienissä piireissä, niin siintä huolimatta tämä on hauskaa puuhaa. - Ja kuvaaminen, se on vienyt jo pitempään minua mukanaan :)

  - Tuulista ja aurinkoista sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienissä piireissähän tässä kuljetaan ja kivaa tämä on. Sinähän oletkin tosi hyvä kuvaaja.
   Tuulta on piisannut tänäänkin.

   Poista
 2. Täällä ihan samoja ajatuksia: ensin en ollenkaan tajunnut, mistä tässä blogimaailmassa on kyse kunnes tutustuin tarkemmin...ja jäin koukkuun =) Myös valokuvausharrastuksen olen löytänyt uudelleen tätä kautta.
  Kiitos kivasta blogistasi ja aurinkoista sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaisia tuntemuksia tuntuu olevan vähän yhdellä jos toisellakin.
   Mukavaa sunnuntai-iltaa sinullekin!

   Poista
 3. Minulle valokuvaaminen on ollut aina kauhean tärkeää - toisaalta en ole siinä sen kummemmin suorittaja - kunhan näpsin ja kehityn jos kehityn. Tummelma kuvissa minulle tärkein. Minulla omat tyttäret olivat pitäneet blogeja jo pitkään ennenkuin itsekin päätin kokeilla. Hurahdin ja jäin koukkuun - olen saanut ihania blogikavereita :) minusta tämä on tosi kivaa :) ja se kait on tarkoituskin. Mukavaa sunnuntaita sinulle - täällä on tulet takassa ja villasukat jalassa -sataa- tuulee ja on aika kylmä ...yllätys - yllätys !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos blogin kirjoittamisen tarkoitus on olla viihdyttävää ja mukavaa vapaa-ajan puuhaa, niin sitten se on ainakin minun kohdallani, kuin myös sinun, täyttänyt juuri nuo kriteerit.
   Tuulta ja tuulta ja tuulta, sitä on viime aikoina saatu. Huh!

   Poista
 4. Valokuvauksen myötä tulee luontoonkin tutustuttua tarkemmin ja siitä tulee läheisempi. Vuodenaikojen vaihtelut tulevat lähemmäksi. Itse olen sellainen näppäilijä ja seuraankin luontoa enemmän,- ihan luonnossa. :) Hyvää sunnuntaita täältä tuulisesta Keski-Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä ihan totta ja kun joskus onnistuu hyvin kuvauksessa, niin jokin vaatimattomaltakin näyttävä yksityiskohta saa kuvassa ihan uudet mittasuhteet.
   Mukavaa sunnuntai-iltaa sinnekin!

   Poista
 5. Terveisiä ja mukavaa sunnuntaita täältä kovin sateisesta ja tuulisesta lapinläänistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Onkohan koko Suomessa yhtäkään tuuletonta paikkaa tällä hetkellä?

   Poista
 6. Kiva postaus ja niin aito <3 Lukijajutut ovat jänniä, määrät saattavat lisääntyä, mutta kenties kirjautuneet lukijamäärät ei. Minulle ne ovat ilonmerkki, joku haluaa sitoutua blogiin. <3 Jotkut bloggarit eivät niitä edes käytä, eivät koe tarpeelliseksi. :)

  Kommentit ilahduttaa aina ja en blogia aloittaessani ymmärtänyt, miten paljon täältä löytää sekä virtuaalisia ystäviä, että aivan sellaisia joita tavataan kasvotustenkin. Blogi on antanut enemmän kuin ottanut ja vielä tuntuu kivalta. :)

  Haluaisin uuden kameran, koska halu ottaa parempia kuvia kasvaa koko ajan. Tuotokset eivät vastaa alkuperäistä näkemystä kuvista.

  Iloista sunnuntaita Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse haluaisin, että kaikissa blogeissa olisi mahdollisuus kirjautua lukijaksi, siis "oikeasti" eikä vain vaikka facebookin kautta. Monta kertaa olisi rekisteröitynyt jonkun blogin lukijaksi, mutta sitten sitä mahdollisuutta ei olekaan ja niin koko lukeminen jää. Facebookin kautta ei välttämättä huomaakaan kaikkia päivityksiä, siellä kun on koko ajan niin paljon kaikkea muuta.
   Kommentit ovat tämän homman suola ja sokeri :)
   Kuvien suhteen tulee vaativammaksi mitä enemmän kuvaa. Nyt haluaisin kameran, jossa on sisäänrakennettu wifi.

   Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

   Poista
 7. tosi kiva kirjoitus ja itselläni on kanssa samansuuntaisia ajatuksia :) olen vasta kirjoittanut blogia vähän yli vuoden ja mitä syvemmälle tähän maailmaan uppoan sitä mielenkiinoisemmalta se tuntuu! olen löytänyt täältä somemaailmasta aivan ihania ihmisiä!

  olen huomannut sen, että harvoin enää sitoudutaan bloggerin lukijaksi vaan itselläni suurin osa tulee facebookin kautta. kävijämäärät kasvavat koko ajan mutta bloggerinlukijamäärä pysyy samana.

  kivaa sunnuntain jatkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan en minäkään ole edes harkinnut bloggailun lopettamista, on se niin kivaa. Voi tosiaan olla, että lukijat kokee helpommaksi blogin seuraamisen facebookin kautta eivätkä silloin rekisteröidy lukijoiksi. Onneksi voi sentään seurata tuota kävijämäärää, niin huomaa ettei täällä kuitenkaan ihan yksin pyöri.
   Mukavaa sunnuntai-iltaa sinullekin!

   Poista
 8. Valokuvaaminen ja asioiden tallentaminen itseä varten ovat omalta kohdalta niitä juttuja, joita minäkin aattelen blogia kirjoittaessani. Toki sitä miettii, miten asia voisi esittää niin, että niistä olisi sitten iloa lukijoillekin.
  Muistan ihan samat fiilikset silloin, kun aloittelin monta vuotta sitten... entäs jos joku tuttu tajuaa, että mä oon kirjoittanut tämän ja mulla on blogi! Nyt naurattaa moiset ajatukset. Ei taida tuttavapiirisså enää olla kovin montaa ihmistä, joka ei tietäis, että mä kirjoitan blogia. :)
  Tästä on tullut rakas harrastus ja oma pieni nurkka, jossa voi tavata muita yhtä hassuja käymällä heidän blogeissaan :D Kommentit on kyllä oikeasti iso ilo!
  Mä olen myös huomannut saman, kuin moni muu... kävijämäärä on paljon suurempi kuin kirjautuneiden lukijoiden määrä. Ilmeisesti aika moni seuraa blogia muiden reittien kautta.
  Tämä sun blogi on just ihana kombo mahtavia saaristoluonnon kuvia ja muuta elämään kuuluvaa... viihdyn täällä <3
  Kivaa sunnuntai-iltaa sinne, blogiystäväni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat tuntuu olevan ajatukset monella.
   Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle Ellis! Lähden tänään kohti Turkua. Arvaa mikä minulla on kaulassa? :)

   Poista
 9. Ihanan rehellinen kirjoitus - ja tottakai sitä lukijamäärääkin välillä kurkkii, mutta se on jotain korkeampaa matematiikkaa, jota minä en pitkän matikan laudaturillakaan ymmärrä;)
  Ja kyllä tähän bloggaamiseen koukkuun jää - vaikka välillä tekisikin mieli lyödä hanskat tiskiin.
  Täältä on tullut monta ystävää ja tuttavaa - sekä livenä että netissä. Ja itselleni blogi on minun oma päiväkirjani - ja se paikka, johon saan kirjoittaa. Sillä rakastan kirjoittamista.
  Valokuvausta tekisi mieli opiskella, sillä blogini kuvat ovat surkeita ja siksi onkin hienoa käydä väliillä katsastamassa teidän taitavien kuvaajien kuvia. Ja olla vähän kateellinenkin;)
  Noita lukijamääriä pohtiessa olen miettinyt sitäkin, miten paljon aikaa blogilleni haluan antaa - minähän en postaa ollenkaan joka päivä. Ja myös sitä, että tämän kokoisena on oikeastaan aika kiva olla - nyt tunnen suurinpiirtein kaikki ne, jotka blogiani säännöllisesti lukevat ja kommentoivatkin. Sillä kyllä se kanssakäyminen lukijoiden kanssa on kuitenkin se, mikä bloggaamisessa eniten antaa.
  Hyvää uutta viikkoa Krisse - ja kiitos kivasta blogistasi ja upeista kuvista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonain päiväkirjan korvikkeena minäkin tätä pidän. Ennen pidimme kaikista mökkikäynneistä mökkikirjaa; kirjoitimme mitä olimme tehneet ja keitä oli vieraana ja laitoimme kuvia mukaan. Nyt se on valitettavasti ihan jäänyt, kun on tämä blogi. Se on hiukan harmi, kun mökkimuisteloja oli kiva kirjasta lukea.
   Minä postaan aika usein, kun näin eläkeläisenä on tuota aikaa enemmän.

   Mukavaa viikon alkua sinullekin! Toivottavasti ilmat lämpenevät.

   Poista
 10. ♥kiitos tästä(kin) postauksesta Krisse! Minä aloitin blogin pidon "ihan tyhjästä", eli jouduin opettelemaan tietokoneen käytönkin, sillä aiemmin en juurikaan tätä masiinaa käyttänyt, vaan kyllä on kannattanut, sillä on ollut niin ihanaa "tavata" teitä uusia ystäviäni!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole minäkään pahemmin tietokonetta käyttänyt , paitsi naamakirjaa ja laskujen maksua harrastanut. Me vanhemmat ei olla tähän tietokoneeseen päästy samalla tavalla kasvamaan kuin nykynuoret.
   Mutta sitten tuli bloggaus ja sitä kautta avautuikin ihan uusi maailma ja uudet ihanat ihmiset <3

   Miten muuten saat noi sydämet tuollaisiksi "oikeiksi"? Minulla ne ovat aina täällä blogissa tuollaiset "vähän sinne päin".

   Poista
 11. Minäkin olen lukenut ja "seuraillut" elämääsi ainakin vuoden verran näin nimettömänä. Mukavasti kirjoittelet ja on ollut ilo lukea vaikkapa mökkijuttujasi. Kaunis on paikkanne ja niinkuin koko Ahvenanmaan saaristo. Toissa kesänä tuli viikon asuttua/käytyä esim. Degerö:ssä ja Kokärissä ja Maarianhaminassa.
  Hyvää kesää sinne Ahvenanmaalle. :)
  T. TarjaL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit kommentoimaan Tarja! Saaristo on kaunis ja paljon katsottavaa löytyy. Kökar on minulle vierasta seutua; olen käynyt siellä pikaisesti vain yhden kerran. Pitäisi mennä paremmalla ajalla tutustumaan paikkaan.
   Hyvää kesää sinullekin!

   Poista