tiistai 26. toukokuuta 2015

VALKOISTA

Pihallamme on tuomi melkein täydessä kukassaan ja tuoksu on huumaava.

Koskaan se ei ole vielä kukkinut näin runsaasti. Viime vuonna oli ensimmäistä kertaa sen verran kukkia, että tunnistin sen tuomeksi.
Sitä ennen olin pitänyt sitä melkeinpä rumana pensaana, joka olisi pitänyt kaataa.

Onneksi sitä ei tullut tehtyä, niin kaunis se nyt kukkiessaan on.

Valkoisen ja vihreän yhdistelmä on kaunis.
Luonto on nyt melkeinpä kauneimmillaan kun vihreys on vauhdilla ryöpsähtänyt joka puolelle, eivätkä lehdet ihan vielä ole saavuttaneet täyttä kokoaan.

Suurin osa kesäkukkasistammekin on valkoisia ja voi olla että nekin, jotka vielä ostamme ovat samaa väriä. Meillä on paljon tummaa, melkein mustaa ulkokalusteissa ja mökin ja saunarakennuksen seinät ovat harmaata, joten valkoinen sopii mielestäni hyvin tummaa puuta vasten. 

Amppelipetunia eli riippapetunia on tullut viime vuosina yhdeksi suosikkikukakseni. Se kasvaa reheväksi, kun muistaa lannoittaa säännöllisesti ja nyppiä kuihtuneet kukat pois. Loppukesästä se on niin suuri, että se peittää laatikon johon se on istutettu. Näin se on ainakin aikaisempina vuosina tehnyt, joten kop.kop. toivottavasti tekee samalla tavalla tänäkin kesänä.

Pihapiiristä löytyi vielä tämäkin valkokukkainen kaunotar, nimittäin ketunleipä, jolla on hauskat, hiukan apilanlehtiä muistuttavat lehdet.

Vielä kukkivat valkovuokotkin ja tänä vuonna erityisen suurikukkaisena ja pitkävartisena, johtuneeko runsaista sateista.

Valkovuokot yhdistän mielessäni aina, paitsi äitienpäivään, niin myöskin koulujen päättäjäisjuhliin.
Kun lapsemme vielä olivat alakoululaisia, niin kevätjuhliin oli luokkahuoneet koristeltu valkovuokoilla ja kevätesikoilla ja näky oli niin kaunis, että sitä ei varmaan koskaan unohda.

Viikonloppuna vietetään taas monissa kouluissa kevätjuhlaa, täällä meillä hiukan myöhemmin. Ilma vaan on vielä kovin koleaa, eikä oikein kesälomatunnelmia vielä ainakaan sään puolesta ole.
Ehkä olisikin hyvä siirtää koululaisten kesälomia hiukan myöhemmäksi. Elokuussahan on usein ne kesän kuumimmat päivät ja silloin käy sääliksi koululaisia, jotka joutuvat jo palaamaan koulutielle.

Nyt kuitenkin nautitaan ihanasta keväästä, ollaan sitten lomalla tai ei!

7 kommenttia:

 1. Kevät on hienoa aikaa. Luonto muuttuu joka päivä ja vihreys on "syvintä" juuri hetkeä ennen, kuin lehdet ovat täydessä koossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuukin, että aika menee aivan liian nopeasti näin keväällä, kun haluaisi nauttia kaikesta kauniista mahdollisimman pitkään.

   Poista
 2. Olen kanssasi samaa mieltä, minustakin koululaisten kesäloma voisi alkaa muutamaa viikkoa myöhemmin. Lapsukaiset eivät pääse vielä nauttimaan kesästä täysillä, kun on vielä niin kylmää. Ei ole asiaa uimaan eikä telttailemaan, ulkoleikkeihinkin täytyy pukeutua ihan kunnolla.

  Kukkiva tuomi tuoksuu kesälle! Kävin taittamassa muutaman tuomenoksan sisälle maljakkoon, voi mikä suloinen tuoksu täyttääkään tuvan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merivesi on ainakin täällä alkukesästä kylmää, joten vain rohkeimmat pulahtavat uimaan.
   Pitää mennä itsekin ottamaan tuoksuva tuomenoksa maljakkoon, jos vaan tarkenee tonne kylmään tuuleen mennä :)

   Poista
 3. Oi miten kaunista♥
  Koleaa on vielä ollut. Eilen oli ensimmäisen kerran täällä niin lämmintä että tuntui jo kesällä. Nyt on taas viileämpää ja ainakin näin aamulla satelee vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti kirjoittaa että tuntui jo kesälle. Näköjään pieni kirjoitusvirhe lipsahti mukaan:)

   Poista
  2. Koleutta on täälläkin riittänyt. Joka viikko luvataan sääennustuksissa, että alkuviikosta lämpenee! Ei täällä ainakaan ole vielä lämpöä tuntunut.
   Onneksi aurinko sentään paistaa!

   Poista